"The Upfront Initiative": Το συνέδριο που προωθεί την ισότητα και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο επιστρέφει

O Kυριάκος Mητσοτάκης και άλλοι σημαντικοί προσκεκλημένοι στο φετινό συνέδριο.

Ωδείο Αθηνών © Marq Riley

Το συνέδριο της πρωτοβουλίας "The Upfront Initiative" που υποστηρίζει και προωθεί την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 14 Μαρτίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία στηρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανοίξει τη συζήτηση για την οριστική εξάλειψη του ρατσισμού στους εργασιακούς χώρους, με συντονισμό δεσμεύσεων από την πλευρά της Πολιτείας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι όχι μόνο η περαιτέρω ανάπτυξη της συζήτησης για τη συμπερίληψη και την ορατότητα αλλά και η θέσπιση νέων προτύπων ισότητας στο εσωτερικό των επιχειρήσεων, από τον επικεφαλής μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο.

Στα πάνελ και τα fireside chats θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων και θεσμών, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, όπως οι: Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σταύρος Ν. Παπασταύρου, Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Καπουτζίδης, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Ναταλία Γερμανού, Παρουσιάστρια, Φώτης Σεργουλόπουλος, Ηθοποιός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας, Ελένη Φουρέιρα, Καλλιτέχνιδα και Ράνια Τζίμα, Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια, Mega Channel.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αφορούν στον φόβο στο εργασιακό περιβάλλον, στη συμπερίληψη των γυναικών, στην ψυχική υγεία και τις εργασιακές προκλήσεις, στη γονεϊκότητα, στις πρακτικές και τις προκλήσεις για την επόμενη μέρα της ορατότητας και των δικαιωμάτων.

Το συνέδριο "The Upfront Initiative" διοργανώνεται από τη LiFO και την Tsomokos Communications.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση δωρεάν εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.