Athens Science Festival 2024: Ιστορίες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας έρχονται στην Τεχνόπολη

Το Athens Science Festival κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια και αφηγείται καθηλωτικές "Ιστορίες Αλλαγής" που διαμορφώνουν το παρόν μας με ορίζοντα το μέλλον.

Athens Science Festival 2024

Το Athens Science Festival συμπληρώνει 10 χρόνια και, με κεντρικό σύνθημα "Tales of Change", προσκαλεί τους επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί του και να ξεκινήσουν από κοινού ένα νέο κεφάλαιο στην πολύπλευρη ιστορία του. Παραμένοντας διαχρονικά πιστό στην αποστολή του να συνδέσει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή, το Athens Science Festival 2024, με την υποστήριξη της Cosmote ως μεγάλου χορηγού, θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μέσα από τις "Ιστορίες Αλλαγής" που έχει συλλέξει, ιστορίες που συνδέουν και εμπνέουν, το φετινό φεστιβάλ θέτει στο επίκεντρο τις πλέον κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας.

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης; Κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει βιώσιμη η σύγχρονη βιομηχανία; Ποιες είναι οι πραγματικές απειλές που κρύβει η κλιματική αλλαγή και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε ως παγκόσμια κοινωνία; Με ποιους τρόπους επηρεάζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις τον τομέα της υγείας, την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών; Υπάρχει άραγε όριο στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας;

Athens Science Festival 2024

Διαδραστικά εκθέματα και εντυπωσιακά πειράματα με τον Ray, κάτοχο Ρεκόρ Γκίνες, να δημιουργεί τη μεγαλύτερη φούσκα που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Αθήνα, εργαστήρια για παιδιά και workshops για ενήλικες, διαλέξεις και βιωματικές δράσεις, συνθέτουν το πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. 

Athens Science Festival 2024

Ανάμεσα στους κορυφαίους κεντρικούς ομιλητές του Athens Science Festival 2024 θα βρεθούν:

  • Η Dr Jill Tiefenthaler, CEO της National Geographic Society και Επικεφαλής μίας παγκόσμιας κοινότητας εξερευνητών και επιστημόνων από διάφορα πεδία, οι οποίοι αγωνίζονται να προστατεύσουν και να "φωτίσουν" το θαυματουργό και μυστηριώδες αφήγημα του πλανήτη μας.
  • Ο Dr Lars Rasmussen, Συνιδρυτής των Google Maps και πρώην Director of Engineering στο Facebook, μεταξύ πολλών ακόμη ιδιοτήτων. Αποτελεί έναν από τους πλέον δραστήριους angel investors, ο οποίος συνεισφέρει στο παγκόσμιο τεχνολογικό αφήγημα ως ένας digital nomad που ζει και εργάζεται την Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αφηγηθούν τη δική τους "Ιστορία Αλλαγής" υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στο Athens Science Festival έως και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ενώ όποιος θέλει να λάβει ενεργά μέλλος ως εθελοντής ή εθελόντρια θα βρει την σχετική αίτηση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.