Τριήμερο εργαστήριο κόμικς με τον κορυφαίο Βέλγο σχεδιαστή Etienne Schréder

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σχεδιαστές και δημιουργούς κόμικς μέτριου έως και προχωρημένου επιπέδου, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν το επίπεδο των δημιουργιών τους, γνωρίζοντας τα μυστικά ενός master του είδους, του σχεδιαστή της θρυλικής σειράς Blake & Mortimer.

κόμικς

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς και η Σχολή Design Βακαλό συνδιοργανώνουν ένα τριήμερο εργαστήριο κόμικς με τον κορυφαίο Βέλγο σχεδιαστή Etienne Schréder, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου στη Σχολή Βακαλό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σχεδιαστές και δημιουργούς κόμικς μέτριου έως και προχωρημένου επιπέδου, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν το επίπεδο των δημιουργιών τους, γνωρίζοντας τα μυστικά ενός master του είδους, του σχεδιαστή της θρυλικής σειράς Blake & Mortimer. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στη δημιουργία ενός σωστού προσχεδίου, το οποίο μετέπειτα θα χρησιμεύσει ως οδηγός για την αφήγηση του κόμικς. Στο τριήμερο σεμινάριο θα συμμετέχουν, επίσης, οι καταξιωμένοι δημιουργοί κόμικς Αλέκος Παπαδάτος και Νίκος Κούτσης αλλά και ο εκδότης της Dargaud, Yves Schlirf.

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν email στο info@ebk.gr με θέμα "Συμμετοχή στο Τριήμερο Εργαστήρι 15-17/12", ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ για ολόκληρο το τριήμερο. Ως προς την επιλογή των συμμετεχόντων/-ουσών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, οι συμμετέχουσες/-οντες θα πρέπει να εξοπλιστούν με μολύβια, γόμες και χαρτιά γραφής Α4 που θα τους είναι απαραίτητα για το πρακτικό σκέλος του εργαστηρίου, ενώ συνίσταται να φέρουν μαζί τους κάποιο προσχέδιο ενός κόμικς δημιουργίας τους. 

Για τον Etienne Schréder 

Ο Etienne Schréder γεννήθηκε το 1950 στο Βέλγιο. Αφοσιώθηκε στα κόμικς το 1990, αφότου είχε ολοκληρώσει τις νομικές του σπουδές με εξειδίκευση στην εγκληματολογία και εργάστηκε σε σωφρονιστικά ιδρύματα για πέντε χρόνια. Είναι γνωστός για τη σειρά Blake & Mortimer (από το 2009), ενώ άλλα έργα του είναι το Le Secret de Coimbra, το La Couronne de Papier Doré και το Loups, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Raoul Servais στην ταινία Taxandria. 

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου:

Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου 3-7 μ.μ.
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 10 π.μ.-2 μ.μ.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 10 π.μ.-2 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.