Τα δωρεάν της εβδομάδας: Λίγο ακόμα Halloween με το "The Rocky Horror Picture Show"

Μια spooky προβολή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, η καρναβαλική περφόρμανς του Πάνου Σκλαβενίτη στο «Νόμπελ» και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 4 έως 10/11.

The Rocky Horror Picture Show

Μπορεί το Halloween να τελείωσε, όμως το Comicdom και η Mooviereel συνεργάζονται για να μας χαρίσουν λίγες ακόμα στιγμές τρόμου. Το Σάββατο 4/11 θα πραγματοποιηθεί το Comicdom Cosplay Halloween edition στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (6.30 μ.μ.) και θα ακολουθήσει η προβολή της αγαπημένης cult όπερας "The Rocky Horror Picture Show".

Στο "Νόμπελ" συνεχίζονται οι παράλληλες δράσεις για την έκθεση "έξω φρενών από ευχαρίστηση" με το επιτελεστικό έργο "Untitled Hand Dance" της Tosh Basco (4/11, 5 μ.μ.) και την ιδιότυπη καρνιβαλική περφόρμανς του Πάνου Σκλαβενίτη "Σπουδή για πέντε κεφάλια παρελαυνόντων" (5/11, 1 μ.μ.).

Πάνος Σκλαβενίτης Σπουδή για πέντε κεφάλια παρελαυνόντων
© Τάσος Βρεττός
Πάνος Σκλαβενίτης, "Σπουδή για πέντε κεφάλια παρελαυνόντων”, 2023

Η έκθεση "Καμιά γόμα δεν μπορεί να σβήσει την τέχνη της ψυχής (μας)" στο ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ (Προποντίδος 51, Σεπόλια) ρίχνει αυλαία με την προβολή της ταινίας "Μείον" του Κωστή Σταμούλη, το Σάββατο 4/11 (8.30 μ.μ.). Η έκθεση παρουσιάζει έργα παιδιών που συνεργάστηκαν με την εικαστικό Άντζι Καρατζά διερευνώντας θέματα μοναχικότητας, τραύματος και αναβίωσης.

Προβολή σε… σπηλιά ετοιμάζει το Pugnant Film Series, συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις ταινιών με το ντοκιμαντέρ "Caveman - The Hidden Giant" του Tommaso Landucci. Στη σπηλιά στον Σκαραμαγκά, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την ιστορία του γλύπτη Filippo Dobrilla, ενός δημιουργού που για τριάντα χρόνια κατέβαινε σε μια απρόσιτη σπηλιά για να φτιάξει με το φυσικό της πέτρωμα το άγαλμα ενός γίγαντα. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/11 στις 6 μ.μ.

Αφιέρωμα σε μεγάλους ζωγράφους που φιλοξενούνται στο Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες. Τέσσερα συνολικά ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ξεκινώντας στις 7/11 με το "Ο Θουρμπαράν και οι δώδεκα γιοί του". Οι προβολές ξεκινούν στις 6.30 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

έξω φρενών από ευχαρίστηση

  • Μεικτά Μέσα

Η διοργάνωση "έξω φρενών από ευχαρίστηση" εκκινεί από τα παράδοξα και αντιφατικά που φέρει η διατύπωση αυτή στο πλαίσιο πραγματοποίησής της και ερευνά κυρίως όσα μπορεί να σημαίνει στο παρόν και το μέλλον και σε σχέση με αισθητικά και πολιτικοκοινωνικά αιτήματα και επείγοντα. Επισκέπτεται, μέσα από όλα όσα συμμετέχουν, την έννοια της "ευχαρίστησης" και τις πολλαπλές εκδοχές και μεταμορφώσεις της στα σύγχρονα "εξωφρενικά" δεδομένα: δεδομένα σύνθετων καλλιτεχνικών πρακτικών, διεκδικήσεων για το φύλο και τον ερωτισμό, ακτιβιστικών πρωτοβουλιών, κοινοτικών (ανα)σχηματισμών, της συντηρητικοποίησης χειμαζόμενων από διαδοχικές κρίσεις κοινωνικών ομάδων, των συνθηκών "doom and gloom" που δημιουργεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ραγδαία επικράτηση του ψηφιακού, η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.