"Ο Italo Calvino και η Ελλάδα": Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του

Στο συνέδριο θα υπάρξουν διαλέξεις καθηγητών/καθηγητριών των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Sapienza Università di Roma, Università di Salerno, που θα παρουσιάσουν την ιδιαίτερη σχέση του Calvino με την Ελλάδα.

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, το Laboratorio Calvino Sapienza Università di Roma και η Società Filellenica Italiana, μάς προσκαλούν στο διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο Italo Calvino και η Ελλάδα", με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του στις 2-3 Νοεμβρίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν διαλέξεις καθηγητών/καθηγητριών των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Sapienza Università di Roma, Università di Salerno, που θα παρουσιάσουν την ιδιαίτερη σχέση του Calvino με την Ελλάδα. Μέσα από περαιτέρω έρευνα, που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο, ανασυντέθηκε η ιστορία της επιτυχίας του Italo Calvino στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε το πρόγραμμα 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάρτυ, συναυλίες και χορός λίγο πριν από το φετινό φινάλε του This is Athens City Festival

Προτάσεις για ψυχαγωγία, εκθέσεις και πρωτότυπο κουκλοθέατρο την τελευταία εβδομάδα του φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

Το Athens Book Space γεμίζει τέχνη την Αθήνα και τον Ιούνιο

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Ξεκινά το 3ο φεστιβάλ Refugee Week Greece

Το φετινό φεστιβάλ αγκαλιάζει το θέμα "Το Σπίτι Μας", με μία πρόσκληση προς όλους να αναλογιστούν το τι σημαίνει η λέξη "Σπίτι".

Ανησυχία της ΕΛΛΕΤ για την κατασκευή ξενοδοχείου πολυτελείας στον αρχαιολογικό χώρο του Καστελίου στα Χανιά

Η ΕΛΛΕΤ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Χανίων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην δεχθούν την μετατροπή των τριών ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top προσφέρει έμπνευση και καθοδήγηση σε όλες τις γυναίκες

Αν το Live A Legacy μας μαθαίνει κάτι, είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν όσο ψηλά ονειρεύονται, αρκεί να θέσουν τους κατάλληλους στόχους και να αδράξουν τις σωστές ευκαιρίες, ξεπερνώντας όσα εμπόδια προκύψουν στο δρόμο τους.