Εβαρίστο, Καβάν: Δύο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Gutenberg

Για πρώτη φορά στα ελληνικά το αριστούργημα της σπουδαίας Άννας Καβάν και μια αντεστραμμένη ιστορία της δουλείας από τη Μπερναντίν Εβαρίστο, με τίτλο "Ξανθές ρίζες".

εκδόσεις Gutenberg

Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν για πρώτη φορά στα ελληνικά το αριστούργημα της σπουδαίας Άννας Καβάν "Πάγος" σε μετάφραση Λευτέρη Καλοσπύρου και μια αντεστραμμένη ιστορία της δουλείας από τη Μπερναντίν Εβαρίστο, με τίτλο "Ξανθές ρίζες", σε μετάφραση Αλέξης Καλοφωλιά. 

Πάγος, Άννα Καβάν (μτφρ. Λευτέρης Καλοσπύρος)

Πάγος

Μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα με λαμπερά μαλλιά ζει στη σκιά του αυταρχικού συζύγου της. Όταν μια μέρα το σκάει για άγνωστο προορισμό, ο ανώνυμος αφηγητής, από παλιά ερωτευμένος μαζί της, βάζει σκοπό της ζωής του να τη βρει. Εντοπίζει τελικά το κορίτσι, αλλά αυτό βρίσκεται πια στη συντροφιά ενός άλλου δυνάστη, ενός σκοτεινού, μοχθηρού άντρα με ψυχρά γαλάζια μάτια που αποκαλείται φύλακας.

Ένα ατέλειωτο παιχνίδι αντικατοπτρισμών, με φόντο ένα σκηνικό ακραίας κλιματικής αλλαγής, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ενώ ο παγετώνας απειλεί να σκεπάσει τη γη απ’ άκρη σ’ άκρη. Το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο απελπιστικό καθώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου. Ο "Πάγος" (1967) είναι το γνωστότερο και πιο δημοφιλές έργο της σπουδαίας Άννας Καβάν.

Ξανθές ρίζες, Μπερναντίν Εβαρίστο (μτφρ. Αλέξης Καλοφωλιάς)

Ξανθές ρίζες

Η εντεκάχρονη Ντόρις, Αγγλίδα, ξανθιά, γαλανομάτα, πέφτει θύμα απαγωγής την ώρα που παίζει στα χωράφια ενός φεουδάρχη. Μαύροι δουλέμποροι την αλυσοδένουν και την οδηγούν στον "Νέο Κόσμο" για να δουλέψει ως σκλάβα σε φυτεία μαύρου μεγαλοκτηματία. Εκεί θα ζήσει χρόνια, μαζί με άλλους λευκούς σκλάβους, υπομένοντας κάθε είδους βασανιστήρια, γεννώντας παιδιά που θα πουληθούν και αυτά για σκλάβοι και ικανοποιώντας κάθε επιθυμία του αφέντη της. Κάποια στιγμή θα δραπετεύσει, αλλά θα τη συλλάβουν και θα τη στείλουν σε ακόμα χειρότερο περιβάλλον.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Μπερναντίν Εβαρίστο που προτάθηκε για βραβείο Oranze και την έκανε ευρύτερα γνωστή για το ταλέντο της, τη φαντασία της και το γλυκόπικρο χιούμορ της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης

Συναυλίες με παραδοσιακή μουσική, αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και θέατρο για παιδιά, είναι μερικά απ' όσα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για αυτό το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Πρόκειται για το Λεβάντα Fest, το Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού, τη θεατρική παράσταση "Six Women in Greek Tragedy", το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου και τη δράση "Πασάδες στα Γιάννενα".

Πώς θα λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων λόγω καιρικών συνθηκών.

Το cool ροζέ κρασί του θέρους με τρεις ποικιλίες "μάγισσες"

Είναι οι "Τρεις Μάγισσες" από Barafakas Winery και προσδίδουν στο καλοκαίρι σου την πιο λαμπερή υφή.

Είναι το Gris de Nuit στο ποτήρι σου και φέρνει την πιο καλοκαιρινή διάσταση του Μοσχοφίλερου

Το Gris de Nuit 2023 από το Κτήμα Τσέλεπος κάθε θερινή εποχή είναι ένας από τους "ροζέ" πρωταγωνιστές και δικαίως.

H Στέγη στο Athens Pride 2024

Μέσα από τη φετινή καμπάνια της Στέγης για τον εορτασμό του Athens Pride, με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου, στέλνεται ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αποδοχής στην Αθήνα και σε όλον τον κόσμο.

Το νέο concept pastry shop "Montée" στη Νέα Πεντέλη

Χειροποίητες δημιουργίες που βασίζονται σε ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα.