10+1 tips για να ζήσετε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα στην πόλη

Τα πιο γιορτινά μενού για την Πρωτοχρονιά, αγαπημένες cult ταινίες και ένα πρωτότυπο drag ρεβεγιόν έρχονται στην Αθήνα.

Πεδίο του Άρεως Χριστούγεννα Περιφέρεια Αττικής © Λεωνίδας Τούμπανος

Γιορτινό κλίμα στις γειτονιές της Αθήνας

Όπως κάθε χρόνο, η Περιφέρεια Αττικής μπαίνει για τα καλά στο πνεύμα των εορτών, παραδίδοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Πρωταγωνιστής στις δράσεις είναι και φέτος το Πεδίον του Άρεως, όπου μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, μέχρι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023. Με κεντρικό σύνθημα "ΠΑΡΚάρει η χαρά", το πάρκο φιλοξενεί μουσικά προγράμματα με τον Κώστα Μαρτάκη, τη Βανέσα Αδαμοπούλου και τη Ζωή Παπαδοπούλου, αλλά και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μαθήματα χορού, δημιουργικά καλλιτεχνικά εργαστήρια και εντυπωσιακά θεάματα με σαπουνόφουσκες. Ακόμη, η πλατεία Ομονοίας μεταμορφώνεται σε μια χειμερινή "χώρα των θαυμάτων" και υποδέχεται το νεοσύστατο Omonoia Christmas Market. Μια χριστουγεννιάτικη αγορά με λαχταριστές λιχουδιές, αμέτρητες επιλογές για δώρα, αλλά και άφθονη ψυχαγωγία έως την 1η Ιανουαρίου 2023. 

Χριστούγεννα με "Gremlins"!

Gremlins

Η αγαπημένη cult ταινία με τα χνουδωτά πλασματάκια που μεταμορφώνονται σε αιμοδιψή τέρατα, μόλις πέσει πάνω τους μια στάλα νερό, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για μία βραδιά. Το "Gremlins" (Τζο Ντάντε, 1984), στο οποίο το slasher horror συναντά το σπαρταριστό μαύρο χιούμορ με φόντο τα Χριστούγεννα, έγινε ταινία-φαινόμενο στα 80s, αφήνοντας μια για πάντα το αποτύπωμά του στην ποπ κουλτούρα. Τώρα, μετά από 38 χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά το φιλμ στον πειραιώτικο κινηματογράφο Σινεάκ στο πλαίσιο του "Midnight Express" (23/12, 11.30 μ.μ.).

Drag ρεβεγιόν στο "Red Jasper"

Ρεβεγιόν Red Jasper

Οι drag queens Marianah Grindr και Φιλοθέη συναντιούνται για πρώτη φορά ζωντανά στη σκηνή και στήνουν ένα ξέφρενο εορταστικό show για να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που πέρασε και να επιφυλάξουν το καλύτερο ποδαρικό σε αυτήν που καταφθάνει. Μας υπόσχονται "Ένα τρελό, τρελό ρεβεγιόν" με την απόλυτη εορταστική διάθεση, μουσική, τραγούδια, χορό, νταλκά και παράνοια, καθώς και εκλεκτούς καλεσμένους που θα μοιραστούν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες εμπειρίες. Μαζί τους η queer (τ)ράπερ Dolly Vara (24/12).

Συμφωνικά παραμύθια στο ΔΘΠ

Συμφωνικά παραμύθια

Τα μουσικά παραμύθια "Ο Πέτρος και ο Λύκος" του Προκόφιεφ και "Η κόρη του χιονιού" του Βάγκνερ αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα θα πλημμυρίσουν την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Οι ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου αναλαμβάνουν ρόλο αφηγητών, ενώ τις κλασικές μελωδίες θα ερμηνεύσει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την καθοδήγηση της Ζωής Ζενιώδη (26, 27, 29, 30/12). 

"Φτιάξε τη δυστυχία μόνος σου" και τα Χριστούγεννα!

Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου

Η sold out παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου πάνω στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Πολ Βατζλάβικ έρχεται σε δυο σπέσιαλ Christmas edition βραδιές, προκειμένου να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στην υποχρεωτική "θετική διάθεση" των ημερών. Επί σκηνής, πέντε αεικίνητοι ηθοποιοί, οι Μάνος Ζούρας, Αλεξάνδρα Ζώη, Πάνος Κορογιαννάκης, Θωμάς Σιέκας και Αντώνης Φλώρος, παραδίδουν λίγο πριν από την άφιξη του νέου χρόνου πολύτιμα μαθήματα ζωής, μέσα από δεκατρία πρακτικά μαθήματα… δυστυχίας (Ρομάντσο, 26-27/12).

Τα καλύτερα μενού για ρεβεγιόν

μενού για ρεβεγιόν
© Shutterstock

Ακόμα να κλείσετε τραπέζι για τα ρεβεγιόν σας; Στο athinorama.gr θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα με νόστιμα meeting points, πολυτελή ξενοδοχεία και bar restaurants που φορούν τα γιορτινά τους και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις πιο όμορφες μέρες του χρόνου. Χαλαρά ή φαντεζί, με θέα στη θάλασσα, στο κέντρο της πόλης, στα βόρεια ή στα νότια προάστια, με γκουρμέ ή comfort διάθεση, το κοινό στοιχείο όλων είναι ότι μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα γαστρονομικών επιλογών που θα κάνουν ακόμα πιο απολαυστικές τις φετινές γιορτές. Το αφιέρωμα ανανεώνεται συνεχώς με νέες προτάσεις για όλα τα γούστα, οπότε μείνετε συντονισμένοι και φροντίστε να πραγματοποιήσετε εγκαίρως τις κρατήσεις σας. 

Swingin' (και όχι μόνο) Christmas στο Ολύμπια

Big Band δήμου Αθηναίων

Δύο συναυλίες αφιερωμένες στο πνεύμα των Χριστουγέννων γεμίζουν το Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" με διαχρονικά αγαπημένες μελωδίες. Η Athens Big Band συμπράττει με τον Σταύρο Ρωμανό και την Τζένη Καπάδαη στο αφιέρωμα "Swinging Christmas with Ella and Frank!", με θρυλικά τζαζ τραγούδια των Frank Sinatra και Ella Fitzgerald (23/12). Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ο Σταύρος Μπερής καθοδηγεί το αθηναϊκό χορωδιακό σύνολο, τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη (φωτό) και τον πιανίστα Θάνο Μαργέτη στο πλούσιο πρόγραμμα με τίτλο "The Twelve Days Of Christmas". Θα ακουστούν μουσικές και ύμνοι από όλο τον κόσμο, σε συνθέσεις των Αδάμη, Γκρούμπερ, Χέντελ, Ράτερ και Μπαχ, μεταξύ άλλων (27/12).

Πού θα κάνετε τα ψώνια σας φέτος;

Art appel gallery δώρα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το άγχος για την αγορά των καλύτερων και πιο πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων δώρων. Φέτος την ιδανική λύση για τα προσεγμένα γιορτινά σας ψώνια έχουν τα μουσεία και οι γκαλερί της Αθήνας. Πέρα από τις αναμενόμενες επιλογές στους πιο γνωστούς χώρους τέχνης, φέτος ξεχωρίζουν τα δώρα που προτείνει το πωλητήριο του Μεγάρου Μουσικής: εντυπωσιακά γούρια, συλλεκτικές μεταξοτυπίες με την υπογραφή του εικαστικού Γιώργου Ξένου και γιορτινά στολίδια. Ευφάνταστες επιλογές θα βρείτε επίσης στο εορταστικό μπαζάρ της Art Appel Gallery που διαθέτει χρηστικά αλλά και διακοσμητικά δώρα, όπως tote bags, κοσμήματα και κεραμικά.

Χριστούγεννα με θέα τον ιερό βράχο

Chores
© Valeria Isaeva

Το Μουσείο Ακρόπολης μπαίνει στο πνεύμα των γιορτών, διοργανώνοντας θεματικές ξεναγήσεις στις συλλογές του, εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε Παρασκευή και Σάββατο, καθώς και ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις έως τα τέλη του μήνα. Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, το μουσικό σχήμα Chóres ερμηνεύει παραδοσιακά κάλαντα, ενώ νωρίτερα, στις 22/12, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έρχεται στο μουσείο για μια γιορτινή συναυλία.

"Μη άσματα" σε Xmas εκδοχή

Μη-άσματα

Ο Αλέξανδρος Χαριζάνης και ο Θάνος Αυγερινός, οι δύο showmen με το μοναδικό στιλ που παντρεύει την κωμική αφήγηση με γνωστές μουσικές μελωδίες, παρουσιάζουν την updated εορταστική εκδοχή της πολυχειροκροτημένης παράστασης "Μη άσματα". Το εκρηκτικό ντουέτο επιστρατεύει την ενέργεια ενός μουσικού live και το stand up comedy, επιχειρώντας να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα των εορτών, όπως: Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Ο Ρούντολφ είναι ελαφάκι ή τάρανδος; Το αβοκάντο έχει θέση στο εορταστικό τραπέζι; Η συνέχεια επί σκηνής, ανήμερα των Χριστουγέννων, στον κινηματογράφο Ελιζέ με διπλή παράσταση (8 και 10 μ.μ.).

Το Ελληνικό φορά τα γιορτινά του

The Ellinikon Experience Park

Με μια επιβλητική φωταγώγηση υποδέχτηκε τις γιορτές το The Ellinikon Experience Park και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023 περιμένει το κοινό να ανακαλύψει τις κρυμμένες χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις του. Παιχνίδια με καθρέφτες, ένα διαδραστικό projection mapping και καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες υπόσχονται και φέτος αξέχαστες χριστουγεννιάτικες στιγμές για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.