26 ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα!

Ανοιξιάτικες βόλτες, νόστιμα φαγητά και μουσική κατάνυξη. Ό,τι θα παίξει το Πάσχα στην πόλη.

ΕΠΙΤΆΦΙΟΣ

Πάσχα στο πάρκο μας

Πεδίον του Άρεως

Πέρα από τους θρησκευτικούς ύμνους που θα μας συντροφεύσουν στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίον του Άρεως, ο πνεύμονας πρασίνου της πόλης φιλοξενεί τις γιορτινές ημέρες το μεγαλύτερο πασχαλινό χωριό της Ευρώπης. Αξιολάτρευτα γιορτινά ξύλινα σπιτάκια έχουν στηθεί σε όλη την έκταση του πάρκου και περιμένουν τους περαστικούς, προτείνοντας παραδοσιακές πασχαλινές αλμυρές λιχουδιές, λαχταριστά σπιτικά γλυκά, λαμπάδες, ρούχα, παιδικά βιβλία, διακοσμητικά και πολλά άλλα προϊόντα. Περιηγηθείτε τα περίπτερα κάνοντας τα πασχαλινά σας ψώνια ή χαρείτε το εορταστικό κλίμα του χωριού που φέρνει στο κέντρο της Αθήνας χαρά, χρώματα και δημιουργική διάθεση. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν επίσης τη μεγαλύτερη παιχνιδούπολη της Αθήνας, όπου ψυχαγωγικά παιχνίδια σε χαμηλές τιμές θα χαρίσουν χαμόγελα. Το χωριό θα λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ έως και τις 25 Απριλίου. 

Βόλτα με τα παιδιά στα νότια

ΚΠΙΣΝ

Για όσους δεν μπορούν να αποδράσουν στο χωριό για τις φετινές πασχαλινές διακοπές, τα νότια προάστια αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για αλλαγή παραστάσεων. Το αγαπημένο σε όλους Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" είναι διαθέσιμο για απογευματινές βόλτες και ποδηλατάδα στην Εσπλανάδα. Η βόλτα συνεχίζεται στην παιδική χαρά του The Ellinikon Experience Park, όπου τα παιδιά εξερευνούν 35 ξύλινες κατασκευές και παιχνίδια εμπνευσμένα από την ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και το φυσικό περιβάλλον.

My απαραίτητα ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι 

Πάσχα

Μια βόλτα στα My market μας δίνει ιδέες. Να μην ξεχάσω:
• Το αρνί ή το κατσίκι που έχω παραγγείλει για την Κυριακή, για να το φτιάξω γεμιστό στον φούρνο  ή παραδοσιακά στη σούβλα.
• Από το μανάβικο των My market ολόφρεσκα μαρούλια και μανιτάρια Πλευρώτους και Portobello για τη χορτοφαγική μαγειρίτσα του Μεγάλου Σαββάτου.
• Τη Μεγάλη Πέμπτη που βάφουμε τα αβγά, κόκκινα ή χρωματιστά, να πάρω βαφές, αλλά και τα υλικά για κουλουράκια, λαμπροκουλούρα και τσουρέκια – ή να τα αγοράσω έτοιμα! Περισσότερες ιδέες για γευστικά Πασχαλινά ψώνια εδώ.

Κοιτάζοντας το κενό

Hello to emptiness

Οι αρχαίοι θρήνοι και οι παραδοσιακές πολυφωνικές τελετουργίες, τα μοιρολόγια, αναβιώνουν με σύγχρονο τρόπο σ’ ένα θέαμα που συνδυάζει μουσική, θέατρο και χορό στη σκηνή της Εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής (16-17/4). Η καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Mouvoir με έδρα την Κολονία και σκηνοθέτρια της παράστασης "Hello to emptiness", Στέφανι Τιρς, δημιούργησε έναν ποιητικό χώρο στον οποίο ερευνά διαπολιτισμικούς τρόπους διαχείρισης του πένθους μέσω της συνάντησης των τεχνών. Η παράσταση-συναυλία συγκεντρώνει ένα πολυτάλαντο καστ, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Ελληνίδα μουσικό και τραγουδίστρια Μάρθα Μαυροειδή, την Ουκρανή τραγουδίστρια και μουσικό Μαριάνα Σαντόφσκα, τον Ισπανό χορευτή και αντιτενόρο Χουάν Κρουθ Δίαθ δε Γκαράιο Εσανιόλα, τον Γάλλο χορευτή και αντιτενόρο Ζουλιέν Φεραντί, τη Γαλλίδα χορεύτρια, τραγουδίστρια και μουσικό Μανόν Παρέν και τη δραματουργό Σταυρούλα Παναγιωτάκη.  

Μια μουσική σκυταλοδρομία σε 17 τοπόσημα της Πλάκας

Chores

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη Μεγάλη Εβδομάδα το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, μια νέα πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος μουσικός θεσμός, με ελεύθερη είσοδο. Το Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, θα παρουσιάσει έναν μαραθώνιο 62 συναυλιών και καλλιτεχνικών δράσεων στην ιστορική συνοικία, από το Φετιχέ τζαμί μέχρι τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με κοινό θεματικό άξονα τη θρησκευτική μουσική από όλο τον κόσμο. Στο τριήμερο πρόγραμμα (18-20/4), συμμετέχουν 400 Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και οι μπάντες των τριών σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Ρομποτικοί λαγοί στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ίδρυμα Ευγενίδου

Εκτός από τις ψηφιακές παραστάσεις στο πλανητάριο, τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν μέσα από διαδικτυακά και διά ζώσης workshops (Λεωφ. Συγγρού 387, 2109469600): πασχαλινοί ρομποτικοί λαγοί ζωντανεύουν με τον εξοπλισμό Lego WeDo, συστήνοντάς τους τον εικονικό προγραμματισμό, ενώ οι μικροί συμμετέχοντες ζωγραφίζουν διαστημικά αβγά, χρησιμοποιώντας χρώματα των πλανητών του ηλιακού συστήματος, και γνωρίζουν τον φανταστικό κόσμο του Διαστήματος. Από 18/4 μέχρι το τέλος του μήνα.

Κατάνυξη στο Μέγαρο

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών

Ξεκινά και φέτος ο κύκλος "Αdagio", με τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο να "διαβάζει" το "Μοιρολόι ή Καταλόι της Παναγιάς" (17/4). Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών και η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου παρουσιάζουν έργα των Φραντς Σούμπερτ και Φίλιππου Τσαλαχούρη (18/4). Η ΚΟΑ, υπό τον Μύρωνα Μιχαηλίδη, και λυρικοί τραγουδιστές ερμηνεύουν μεταξύ άλλων το "Ρέκβιεμ" του Μότσαρτ (20/4).

Πάσχα, το ξενοδοχειακό

Ταβέρνα 37
Ταβέρνα 37

Σε πασχαλινούς ρυθμούς συντονίζονται τα μεγάλα αθηναϊκά ξενοδοχεία, προσφέροντας νόστιμες λύσεις σε όσους παραμένουν στην πόλη. Για όσους κινηθούν στο κέντρο, η "Μεγάλη Βρεταννία" προσφέρει αναστάσιμο δείπνο (€ 87 κατ’ άτομο), αλλά και το κλασικό πλουσιοπάροχο γεύμα ανήμερα το Πάσχα (€ 94), που αμφότερα θα σερβιριστούν στο "GB Roof Garden", ενώ άρωμα παράδοσης και βραβευμένη θέα σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο έχουν το ειδικό μενού για το βράδυ της Ανάστασης (€ 48) και ο πασχαλινός μπουφές (€ 48) στο εστιατόριο "La Suite Lounge" του ξενοδοχείου "St. George Lycabettus". Αν προτιμάτε τη θάλασσα, πάλι, το "Four Seasons" προτείνει ένα πλούσιο μενού (€ 135) για το μεσημέρι της Λαμπρής, που θα σερβιριστεί στην ατμοσφαιρική "Ταβέρνα 37" πάνω στο κύμα.

Η ώρα του οβελία

Τρίγωνο
Τρίγωνο

Λιπάκια, πετσούλες και μελωμένα εντόσθια έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες, σηκώνοντας κύματα τσίκνας γύρω από αγαπημένες κρεατοταβέρνες της πόλης. Ο "Άγιος Μερκούριος" στη Βαρυμπόμπη και ο "Πιπινιός" στη Σταμάτα είναι επιλογές κλασικές και δοκιμασμένες για πασχαλινά τσιμπούσια ολκής, με δυνατή δόση εξοχής και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας. Φορτωμένες αρνιά και κοκορέτσια είναι ακόμα οι σούβλες που ξεκινούν να στροβιλίζονται από νωρίς στη μεγάλη κρεατοπιάτσα των Καλυβίων, κάνοντας βεβαίως τις κρατήσεις σχεδόν απαραίτητες στα ονομαστά της στέκια, όπως το "Τρίγωνο", ο "Κόλλιας" και ο "Μουρούζης" – εναλλακτικά μπορείτε να προπαραγγείλετε ό,τι αγαπάτε και να το προμηθευτείτε για το σπίτι.

Θεατρικό αφιέρωμα στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Μαρτυρίες προσφύγων

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ετοίμασε, σε συνεργασία με το τΖΕΝεράλε Acting Studio by Μιχάλης Συριόπουλος, μια παράσταση-ντοκουμέντο αφιερωμένη στις οικογένειες των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία (17/4, 5 μ.μ.). Αληθινά ιστορικά γεγονότα και κοινωνικοπολιτικά θέματα ζωντανεύουν μέσα από δέκα δραματοποιημένες "Μαρτυρίες προσφύγων" από διαφορετικές εποχές. Η παράσταση θα λειτουργήσει ως μια πρωτοβουλία στήριξης, αφού αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα για το Κέντρο Βοήθειας Ουκρανίας στην Ελλάδα, που λειτουργεί υπό την Πρεσβεία της Ουκρανίας στο ΣΕΦ.

Βραδιές κατανυκτικής ατμόσφαιρας στο ΚΠΙΣΝ 

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Ο πολυβραβευμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ού αιώνα, την 3η Συμφωνία του Πολωνού συνθέτη Χένρικ Γκορέτσκι, γνωστή και ως "Συμφωνία των θλιμμένων ασμάτων". Το έργο αποδίδει, μεταξύ άλλων, τα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση μέσα από ποιητικά κείμενα που θρηνούν για το θάνατο και εκθειάζουν την πίστη. Η συναυλία, στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" της Λυρικής (18/4), θα ανοίξει με την ελεγεία για έγχορδα του Νέστορα Τέιλορ "Ο δρόμος του Αρχάγγελου".

Πασχαλινά δώρα για όλα τα γούστα

Neet Market
Neet Market

Νονοί και γονείς σπεύδουν και φέτος να ευχαριστήσουν τα παιδιά, αναζητώντας λαμπάδες με πρωτότυπα σχέδια και ξεχωριστά γιορτινά δώρα. Φέτος, το Μουσείο Μπενάκη καλύπτει όλες σας τις ανάγκες, με εντυπωσιακές χειροποίητες λαμπάδες, πολύχρωμα κεραμικά αβγά και κομψά κοσμήματα για τους αγαπημένους σας. Αν πάλι θέλετε να προσφέρετε κάτι το μοναδικό, το Meet Market Easter Edition στην Τεχνόπολη φιλοξενεί το διήμερο 16-17/4 πάνω από 120 περίπτερα με τοπικά και χειροποίητα προϊόντα. Το πωλητήριο του Μεγάρου Μουσικής φέρνει μια καινούργια πασχαλινή συλλογή με λαμπάδες, πεταλούδες από πλέξιγκλας και διακοσμητικά εμπνευσμένα από ιστορικά αντικείμενα του χώρου. Τέλος, τα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου δημιούργησαν περίτεχνες λαμπάδες από υλικά παλαιότερων παραστάσεων. Μη χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τη δική σας, είτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα του θεάτρου είτε από τα πωλητήρια των κτιρίων Τσίλλερ και Rex.
Μέγαρο Μουσικής, Εθνικό Θέατρο, Μουσείο Μπενάκη, Meet Market Easter Edition

Ανάσταση στην πρωτεύουσα

Επιτάφιος

Αν και αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι επιλέγουν το χωριό, η πόλη δεν υστερεί σε πασχαλινό κλίμα. Όσοι μείνετε στην Αθήνα αξίζει να περιπλανηθείτε στην Πλάκα και να ενωθείτε στα γραφικά στενά της με τις πομπές των Επιταφίων των γύρω εκκλησιών, όπως του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά (Πρυτανείου 1), των Αγίων Αναργύρων στα Αναφιώτικα (Ερεχθέως 18) και της Αγίας Κατερίνης (Χαιρεφώντος 10). Η Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου παραμένει μια λαμπρή πασχαλινή εμπειρία, ενώ κλασικοί "προορισμοί" είναι και η ρωσική Αγία Τριάδα στη Φιλελλήνων, η Μονή Καισαριανής στον Υμηττό και ο Άγιος Γεώργιος στον Λυκαβηττό.

Τι κρασί πίνουμε στο πασχαλινό τραπέζι;

Τι κρασί πίνουμε στο πασχαλινό τραπέζι;

Η μαγειρίτσα χρειάζεται ένα κρασί με οξύτητα και πλούσιο οργανοληπτικό χαρακτήρα. Ιδανικό είναι ένα ζωηρό Ασύρτικο με υψηλή οξύτητα και αρώματα εσπεριδοειδών –προτιμήστε αυτά της Σαντορίνης– ή ένα Chardonnay που έχει περάσει από βαρέλι κι έχει αποκτήσει αρωματική ένταση και λιπαρότητα. Δεν θα λέγαμε όχι και σε ένα Μοσχοφίλερο από τη Μαντίνεια ή σε μια σύγχρονη ρετσίνα, η οποία μπορεί να συνοδεύει και τους μεζέδες της Λαμπρής. Για το αρνί ή το κατσικάκι, προτείνουμε αλλαγή σε ερυθρή ποικιλία, διαφορετικά, αν επιμένετε σε λευκό, μια βαρελάτη Σαντορίνη δεν θα σας προδώσει ποτέ! 

Σάτιρα για το θείο δράμα στο Άνεσις

Μιστέρο Μπούφο

Τι θα λέγατε να ξεκινήσετε τη Μεγάλη Εβδομάδα με το "πιο βλάσφημο έργο στην ιστορία του θεάτρου", σύμφωνα με το Βατικανό; Το "Μιστέρο Μπούφο", μια σειρά σύντομων μονολόγων με θέματα που προέρχονται από τα βιβλικά απόκρυφα και δημοφιλείς ιστορίες της ζωής του Χριστού, ιδωμένα με τη ματιά της Κομέντια Ντελ Άρτε, χάρισε στο συγγραφέα του Ντάριο Φο το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Προλαβαίνετε να το δείτε στις 18 και 19/4, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Νίκο Πουρσανίδη, Ζερόμ Καλουτά (σε διπλή διανομή με τον Ν. Χανιωτάκη), Δαυίδ Μαλτέζε, Αρετή Πασχάλη, Μαρία Πετεβή κ.ά.

Μεγαλοβδομάδα με πασχαλινά camps

πασχαλινά camps

Το τετραήμερο 18-21/4, το Μουσείο Πειραμάτων (Θάλειας 3, Αγ. Δημήτριος, 2109761030) καλεί τα παιδιά για δημιουργικά πασχαλινά πειράματα φυσικής, εργαστήρια μαθηματικών και κατασκευές πασχαλινών αβγών στο φετινό Steam Easter Camp. Ακόμη, ο Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, 2122540000) ετοιμάζει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 18-20 & 28-29/4, με πασχαλινά παιχνίδια, θεατρικά και ευφάνταστες δραστηριότητες.

Αβγά και τσουρέκια για... μεγάλα παιδιά!

Αβγά και τσουρέκια

(Και) φέτος, οι δημιουργίες επώνυμων pâtissiers είναι πραγματικά λαχταριστές: Ο Dimitris Economides εντυπωσιάζει με το Egg Trinity που περιλαμβάνει τρία ατομικά αβγά γεμιστά με praliné (Λεωφ. Κηφισίας 34, Ν. Ψυχικό, 2106755000). Το πασχαλινό τσουρέκι "à la Tropézienne" του Κρίτωνα Μηνά Πουλή στο "Bon Bon fait maison" έρχεται γεμιστό με ανάλαφρη κρέμα βανίλιας και μασκαρπόνε (διαθέσιμο από 18/4, Πετράκη 30, 2103318703, φωτό). Στο "Madame Fraise" στο Παγκράτι, οι Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας προτείνουν το διάσημο panettone τους σε πασχαλινή edition, με γεύση τσουρέκι και πορτοκάλι κονφί (Λεωφ. Υμηττού 225, 2114186086). 

Πάσχα στο Ολύμπια

Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τον Ελευθέριο Καλκάνη, και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων, σε διεύθυνση Σταύρου Μπερή, παρουσιάζουν τη Μεγάλη Δευτέρα σπάνια αριστουργήματα από την πλούσια εργογραφία του Άντον Μπρούκνερ. Τη συναυλία ανοίγουν η χορωδία (φωτό) και οι λυρικοί τραγουδιστές Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη, Μαρίτα Παπαρίζου, Γιάννης Καλύβας και Χάρης Ανδριανός, με την ερμηνεία τεσσάρων θρησκευτικών μοτέτων για χορωδία α καπέλα. Ακολουθεί το "Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα", ένα επιβλητικό έργο με ασυνήθιστα λιτή ενοργάνωση και ευσύνοπτη μορφή, που ταιριάζει στο πνεύμα των ημερών.

Γνωρίστε την ιστορική Μονή Καισαριανής

Μονή Καισαριανής

Ένας ναός από τις αρχές του 12ου αιώνα, αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά του, μέσα από μια ξεχωριστή ξενάγηση σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της πόλης. Θα περιπλανηθούμε στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, τον λουτρώνα, την Τράπεζα και, αφήνοντας τη μονή, θα καταλήξουμε στις πλαγιές του Υμηττού, όπου βρίσκονται τα ερείπια του αρχικού κτίσματος. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου (11 π.μ.-1 μ.μ.). Μία εβδομάδα αργότερα, δεν χάνουμε τον μεσημεριανό επιτάφιο, με την περιφορά να ξεκινάει στις 2 μ.μ. συνοδεία χορωδιακών ψαλμών.

Μη χάσετε το φετινό Athens Comicdom!

Athens Comicdom

Το πολυαγαπημένο event για την ένατη τέχνη επιστρέφει το τριήμερο 15-17/4 στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22) και την πλατεία Κλαυθμώνος, με την κεντρική έκθεση "Ο Θρύλος της Wonder Woman" για τα 80 χρόνια της μυθικής Αμαζόνας της DC. Επίκαιρα ζητήματα ξεπηδούν μέσα από την έκθεση "Οι ιστορίες μας μάς έφεραν εδώ", βασισμένη στην ομότιτλη ανθολογία που μιλάει για θέματα φυλής, διακρίσεων και ξενοφοβίας. Τέλος, οι λάτρεις των κόμιξ μπορούν να αγοράσουν τα αγαπημένα τους τεύχη και graphic novels στα περίπτερα του Athens Comicdom Con 2022 και να συμμετάσχουν στα αμέτρητα panels και workshops της φετινής διοργάνωσης.

Μια μουσική εισαγωγή στο Θείο Πάθος

Ηρώ Σαΐα

Δύο μέρες πριν ξεκινήσει η Εβδομάδα των Παθών, την Παρασκευή 15/4, και ενώ η άνοιξη οργιάζει, η αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός θα πλημμυρίσει με μυσταγωγικά εγκώμια, ποιήματα, τραγούδια και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Η Ηρώ Σαΐα παντρεύει στην παράσταση με τίτλο "Εαρινό Πάθος" τη γιορτή της φύσης και της άνοιξης με τον πόνο των Παθών. Την ερμηνεύτρια θα συνοδεύσουν οι σολίστες Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και Χρυσάνθη Γκίκα στην πολίτικη λύρα.  

Μυστικά για τέλειο σπιτικό τσουρέκι

Τσουρέκι

Το σωστό αλεύρι πρέπει να είναι "δυνατό", δηλαδή με αρκετή γλουτένη, που είναι υπεύθυνη για τις περίφημες ίνες του. Κατάλληλο είναι και αυτό που γράφει επάνω "αμερικάνικο" ή έξτρα, αλλιώς ένα αλεύρι με ένδειξη "για τσουρέκι" θα κάνει τη δουλειά του. Ο χρόνος, πάλι, είναι ουσιώδες στοιχείο, και το ζύμωμα, αν γίνεται με το χέρι, θέλει χρόνο. Άλλοτε θα πάρει μία ώρα, άλλοτε τρεις άλλοτε πέντε. Υπομονή, λοιπόν! Η πολλή ζάχαρη τα κάνει και "απλώνουν", ενώ το πολύ βούτυρο που απαιτείται είναι μύθος. Στην πράξη, για κάθε κιλό αλεύρι, 200 γραμ. βούτυρο φτάνει και περισσεύει, αρκεί να είναι φρέσκο και καλής ποιότητας. 

Οι άγγελοι εξεγείρονται στις Ροές

Εξέγερση των Αγγέλων

Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη, η δημοφιλής ομάδα της χορεύτριας και χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή και του καλλιτέχνη του τσίρκου Bentancor Camilo, "κι όμΩς κινείται", παρουσιάζει με όχημα την ξεχωριστή σκηνική της γλώσσα μια σκηνική παρωδία για τη φώτιση, αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα του Ανατόλ Φρανς "Εξέγερση των αγγέλων". Το έργο του νομπελίστα συγγραφέα, που το 1922 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων του Βατικανού, αποτέλεσε την αφετηρία για την παράσταση "Titin: Η ανταρσία των αγγέλων" και αναφέρεται σε έναν άνδρα και τον φύλακα άγγελό του, οι οποίοι μαζί με άλλους αγγέλους επαναστατούν κατά του δεσποτικού καθεστώτος του Θεού. Επόμενες παραστάσεις στις 28-30/4.

Πασχαλινός Καραγκιόζης

Καραγκιόζης

Λίγο πριν μετακομίσει στο καλοκαιρινό του στέκι, ο καραγκιοζοπαίκτης Τάσος Κώνστας μάς βάζει σε πασχαλινό κλίμα με την κωμωδία "Πάσχα στη στάνη του μπαρμπα-Γιώργου", ολοκληρώνοντας τον κύκλο των φετινών του παραστάσεων στις Φιγούρες & Κούκλες στο Παλαιό Φάληρο. Ο Καραγκιόζης είναι καλεσμένος με την Αγλαΐα, τα κολλητήρια και όλη την παρέα στη στάνη του μπαρμπα-Γιώργου, όμως τρέχει και δεν φτάνει με τις αγροτικές εργασίες. Θα καταφέρει άραγε να χαρεί το γιορτινό τραπέζι;

Το wonderkid της Βρετανίας σε πανελλήνια πρώτη

Jake Bugg

To Jameson Connects Athens παρουσιάζει το Σάββατο 16/4 τον Jake Bugg στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της τελευταίας δεκαετίας και συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης των folk/rock τραγουδοποιών από το "νησί" έκανε την είσοδό του στα μουσικά δρώμενα σε ηλικία μόλις 17 ετών με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του, το οποίο σκαρφάλωσε απευθείας στο Νο 1 των βρετανικών charts και έγινε διπλά πλατινένιο. Tη βραδιά θα ανοίξουν οι δικοί μας shoegaze-άδες, Royal Arch.

My γευστικά tips

Μια βόλτα στα My market μας δίνει ιδέες. Να μην ξεχάσω:

My Πάσχα

Από το κρεοπωλείο, ένα μπουτάκι αρνί για να το κάνω γιουβετσάκι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. 

My Πάσχα

Από τη μαναβική, baby πατατούλες για να τις κάνω στο φούρνο με δεντρολίβανο.

My Πάσχα

Να πάρω τα υλικά για να φτιάξω σαν πρώτα πιάτα μια τάρτα με μπέικον, παρμεζάνα και μπρόκολο κι ένα σουφλέ με ελληνικά τυριά. 

My Πάσχα

Από την κάβα να διαλέξω κρασί για το φαγητό και τσίπουρο για τους μεζέδες.  

Περισσότερες ιδέες για γευστικά Πασχαλινά ψώνια εδώ.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.