Ανοδος Πειραιώς

Κιάμος-Μιλλή με γκάζι πολύ

Από -

Κιάμος-Μιλλή με γκάζι πολύ

Όπως θα το περίμενε κανείς από ένα πρόγραμμα του Κιάμου, όλα εδώ σε παρακινούν για χορό και γλέντι, ενώ στο πρώτο μέρος τα ποπ και r'n'b shows δίνουν και παίρνουν. Μια έξοδος για κέφι και εκτόνωση.

Δύο προγράμματα σε ένα! Το πρώτο μέρος, όπου κυριαρχούν τα ποπ-ροκ, σόουλ, r'n'b ακούσματα, είναι μια διακριτή ενότητα μέσα στο πρόγραμμα, μεγάλη σε διάρκεια και με τις καλές της στιγμές, στις οποίες συμβάλλει σημαντικά η Σάγια. Και οι υπόλοιπες κοπέλες όμως δίνουν μια αύρα Βραζιλίας (το «Μασκενάντα» αποδοσμένο με πολύ καλή κίνηση σάμπα) και φτιάχνουν Shakir-o-κατάσταση, ενώ η Φιντέ προσθέτει ένα τουρκο-έθινκ touch ερμηνεύοντας π.χ. το «Φώσφορο» στα τούρκικα. Ενδιαμέσως έχουμε ακούσει «Baila morena», «Tornero», «Ζιγκολό», η Σάγια έχει τολμήσει «I will always love you» της Whitney (μετρημένα, χωρίς έξτρα κορόνες) καθώς κι ένα συμπαθές «What a man what a man» των En Vogue. Δεν λείπουν βεβαίως τα απαραίτητα ελληνικά «εξάρια» που συμβάλλουν στο beat της όλης κατάστασης. Κι όλα αυτά με τα μπαλέτα σε διαρκή δράση.
Στο τέλος αυτής της ενότητας ο Στέλιος Μάξιμος (νέα φωνή που «το προσπαθεί» και με προσωπικό δίσκο) μας εισάγει σε πιο ελληνικές συχνότητες με κομμάτια από Ρέμο, Καραφώτη κ.ά.
Για την εντράδα της Εύας Μιλλή, επιστρατεύεται και πάλι το μπαλέτο (κουκούλες, κεριά, μελωδικές φράσεις από «Phantom of the Opera», ενώ εκείνη ξεκινά με το δικό της «Κάψτε τα όλα κι όλα γκρεμίστε τα» ντυμένη στα φούξια. Η ψηλή, κάπως αγέρωχη αλλά και επικοινωνιακή με το κοινό Μιλλή γρήγορα οδηγεί τα πράγματα προς το γλέντι. Κι όμως, ενώ στη σάλα ήδη κάποιες γυναικοπαρέες έχουν σηκωθεί από τα τραπέζια τους και χορεύουν, εκεί που νομίζεις ότι τα «μοντέρνα» τέλειωσαν, η Μιλλή κάνει «ανάσα» με το «Παραλύω», φεύγει, και η Σάγια με τα άλλα κορίτσια και το μπαλέτο επιστρέφουν σε beats και funky tunes: «Καλημέρα Ελλάδα», ελληνικά euro pop τύπου Βίσση κ.ά.

Η ώρα κοντεύει 1:30, το μαγαζί έχει φουλάρει προ πολλού και ώρα για Πάνο Κιάμο. Η ορχήστρα αρχικά ροκάρει άγρια, αλλά γρήγορα δύο μπουζούκια προσγειώνουν τα πράγματα, ενώ στρατιές από λουλουδέζ συνοδεύουν τους πρώτους στίχους του πρωταγωνιστή «ανεμοθύελλα και δυνατός βοριάς». Η σάλα αρχίζει πάλι να ζωηρεύει, ο Κιάμος χαιρετάει θερμά πολλά τραπέζια διά χειραψίας και γρήγορα, προς χάριν του γλεντιού, αφήνει το δικό του ρεπερτόριο για να διατρέξει συνήθη αλλά και λιγάκι ξεχασμένα σουξέ, όπως το «Για τα μάτια του κόσμου» του Τάσου Αυγερινού ή τα «Πεντοχίλιαρα» της Γλυκερίας. Ερμηνεύει και πιο «ώπα» κομμάτια τύπου «Σ' αγαπάω κοίτα», παίζοντας συνέχεια με τον κόσμο, που έχει ανέβει πλέον στην πίστα, και πιάνοντας με φοβερά ανακλαστικά κάθε λουλούδι που του πετάνε. Δεν παραλείπει φυσικά το προσωπικό φωνητικό του τικ «τς κ-τς κ-τς κ!». Για το τέλος της πρώτης του εμφάνισης ζητάει απ' τους θαμώνες να καθίσουν και κλείνει πιο ακουστικά με συνοδεία μπαλέτου.
Νέα φάση, ο κόσμος και πάλι στην πίστα, με τα κορίτσια που κάνουν support να αρχίζουν φυσικά με το τραγούδι-σύνθημα «Η ώρα τρεις». Παρακάτω δίνουν τόπο στη Φιντέ για «Μία είναι η ουσία», «Πήγα σε μάγισσες» «Γκρέμισ' τα» αλλά και ζεϊπέκικα, ρούμπες κ.λπ. Ο Μάξιμος θα μας γυρίσει σε νησιώτικα, η Μιλλή σε κομμάτια του κεφιού και στη συνέχεια θα αναλάβει και πάλι ο Κιάμος με σύγχρονο αλλά και παλιό ρεπερτόριο - «Εγώ είμαι πρόσφυγας ξεριζωμένος», «Παίξε Χρήστο Επειγόντως» κ.λπ.
Διά ταύτα: Ο Πάνος Κιάμος είναι ένα τραγουδιστής του κεφιού και πάνω στην πίστα ξέρει να «τρελαίνει» την κατάσταση.

INFO
ΑΝΟΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πειραιώς 183, 2103468100, 2103467900. Ποτό στο μπαρ € 15, κρασί ανά δύο άτομα € 80 (κομπλέ), φιάλη ουίσκι € 160 & 180 (κομπλέ).

Χάρης Καλογερόπουλος
hkalogeropoulos@athinorama.gr

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης