Οι δυνατές ενάρξεις του Δεκέμβρη σε πίστες και μουσικές σκηνές

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει πάρτι για να χορέψεις, προγράμματα με σκοπό τη μουσική ακρόαση, επιστροφές καλλιτεχνών που έχουμε καιρό να δούμε, αναπάντεχα σκηνικά ταιριάσματα αλλά κι εντυπωσιακά σόου. 

Οι δυνατές ενάρξεις του Δεκέμβρη σε πίστες και μουσικές σκηνές

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει πάρτι για να χορέψεις με την ψυχή σου, προγράμματα με σκοπό τη μουσική ακρόαση, επιστροφές καλλιτεχνών που έχουμε καιρό να δούμε, αναπάντεχα σκηνικά ταιριάσματα αλλά κι εντυπωσιακά σόου. Παρουσιάζουμε όλες τις πρεμιέρες του Δεκεμβρίου, οι οποίες βάζουν τα τελευταία κομμάτια στο παζλ της νυχτερινής Αθήνας.

Οι δυνατές ενάρξεις του Δεκέμβρη σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 1
Για τρίτη χρονιά οι ΜΕΛISSES στο «Box Athens»

Με σπαζοκεφαλιά για τους φίλους της ελληνικής μουσικής μοιάζει ο Δεκέμβριος, το τελευταίο όριο πριν από τις γιορτές για πρεμιέρες πρώτης γραμμής, καθώς μέχρι τα μέσα του ανεβαίνουν στη σκηνή δημοφιλέστατα ονόματα και ξεκινούν ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις. Αύριο Παρασκευή 1/12 οι ΜΕΛISSES επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στο «Box Athens». θα γεμίσουν τα social media με δεκάδες φωτογραφίες από τη «διαστημική» είσοδο που οδηγεί στο εκρηκτικό πάρτι το οποίο συγκεντρώνει το πιο όμορφο crowd της πόλης. Τάμτα, DJ Young (την περσινή σεζόν έπαιζε urban tracks που μας άρεσαν πολύ), Animado και Konnie Metaxa πλαισιώνουν την μπάντα που, κερδίζοντας το στοίχημα του μεγάλου χώρου, πήρε τα σκήπτρα της ελληνικής pop.

Οι δυνατές ενάρξεις του Δεκέμβρη σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 2
Feelgood τραγούδια και offbeat χιούμορ από τον Κωστή Μαραβέγια

Στο ίδιο feelgood κλίμα, οι Imam Baildi ολοκληρώνουν την επετειακή περιοδεία για τα δέκα χρόνια τους και ξεκινούν από αύριο τις εμφανίσεις τους στο Upstairs του «PassPort Κεραμεικός». Η μπάντα του Ορέστη και του Λύσανδρου Φαληρέα, που συνέβαλε με τις ενορχηστρώσεις της στη μόδα της ρετρό δισκογραφίας, θα παρουσιάσει και υλικό από τον επερχόμενο δίσκο της. Στην τρίτη και τελευταία πρεμιέρα της ημέρας, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει με μια μουσική παράσταση στο «Φως», στην οποία συμπρωταγωνιστεί ο Θανάσης Αλευράς (ακόμη τον θυμόμαστε να μιμείται τη Νατάσσα Μποφίλιου στην «Ταράτσα του Φοίβου» και γελάμε) και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Ελένη Γκασούκα. Το κύμα της καλής διάθεσης φτάνει μέχρι το Σάββατο 2/12, οπότε και ο παλαιομοδίτικα ρομαντικός, εξωστρεφής και νηφάλιος Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος βρίσκεται σε μια ακμαία φάση της καριέρας του μεταξύ τηλεόρασης και σκηνής, παρουσιάζει τις άλλοτε παιχνιδιάρικες και άλλοτε γλυκόπικρες επιτυχίες του, συνδέοντάς τις με το offbeat χιούμορ του.

Οι δυνατές ενάρξεις του Δεκέμβρη σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 3
Η τεχνολογία θα μπει στην υπηρεσία του one-man-show του Αντώνη Ρέμου

Οι εμφανίσεις του Κωστή Μαραβέγια στο «Anodos» είναι προγραμματισμένες για όλα τα Σάββατα του Δεκεμβρίου, αλλά αμφιβάλλουμε ότι θα είναι αρκετά για τους πολυάριθμους παλιούς και νέους fans του. Στον ίδιο χώρο, από την Παρασκευή 8/12, ο Πάνος Μουζουράκης μεταμορφώνεται σε Δον Παναγιώτη και παρουσιάζει μια μουσική παράσταση «που θα μας λύσει όλα μας τα θέματα και θα μας δημιουργήσει καινούργια» – μάλλον μόνο το πρώτο θα συμβεί, καθώς μαζί του θα είναι ο stand up κωμικός και ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μιχάλης Παούρης και η Μυρτώ Ναούμ από το περσινό «The Voice».

Οι δυνατές ενάρξεις του Δεκέμβρη σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 4
Η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει τραγούδια αγαπημένων της τραγουδοποιών κι ερμηνευτών

Ο «Σταυρός του Νότου» συνεχίζει ακάθεκτος τη σεζόν του με τρεις πρεμιέρες. Από τις 9/12 στο Plus, η Φωτεινή Βελεσιώτου θα τραγουδάει επιλογές από τη δισκογραφία της που έχουν διαμορφώσει τη νεο-ρεμπέτικη ταυτότητά της, από τις «Μέλισσες» μέχρι το πιο παραγνωρισμένα «Τι ξέρεις για τα όνειρα», ενώ στο δεύτερο μέρος θα περνάει στο ρεπερτόριο του Άκη Πάνου, του Απόστολου Καλδάρα και του Γιώργου Ζαμπέτα. Ο Στάθης Δρογώσης έχει ετοιμάσει τέσσερις συλλεκτικές παραστάσεις για το Club, όπου από την Τρίτη 12/12 θα γιορτάζει τα 18 χρόνια του στη δισκογραφία με Γιάννη Κότσιρα, Κωστή Μαραβέγια, Νίκο Πορτοκάλογλου, Φίλιππο Πλιάτσικα και άλλους που συμμετέχουν στον καινούργιο επετειακό του δίσκο «18+». Τέλος, στο Plus ο Απόστολος Ρίζος συναντά από την Τετάρτη 13/12 τον Μάνο Λοΐζο σε ένα «μουσικό δωμάτιο» όπου προσεγγίζει το έργο του συνθέτη με αναπάντεχα μουσικά όργανα, λούπες και ψηφιακές πινελιές.

Οι δυνατές ενάρξεις του Δεκέμβρη σε πίστες και μουσικές σκηνές - εικόνα 5
Γυναικεία υπόθεση στο «Γκάζι Live»

Στο «Αθηνών Αρένα» επιστρέφει από την Παρασκευή 15/12 ο Αντώνης Ρέμος για να ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του νέου ελληνικού ρεπερτορίου σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό (κάτι έχουμε ακούσει για εντυπωσιακά τεχνολογικά ευρήματα) που δημιουργεί ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης – μαζί του θα είναι η Ελένη Φουρέιρα, ενώ θα συμμετέχει η Ήβη Αδάμου και τραγουδίστριες που έχουν ξεχωρίσει σε talent shows. Ο καταιγισμός από πρεμιέρες ολοκληρώνεται το Σάββατο 16/12 στο Upstairs του «PassPort Κεραμεικός», με τη Γιώτα Νέγκα να πιάνει στα χέρια της μια... τράπουλα και να μοιράζει τα φύλλα στους τραγουδοποιούς κι ερμηνευτές που έχουν διαμορφώσει τη μουσική της προσωπικότητα – η ιδιαιτερότητα είναι ότι θα ακούσουμε Στέλιο Καζαντζίδη και Χρήστο Θηβαίο, Στράτο Διονυσίου και Αλκίνοο Ιωαννίδη από μια εξαιρετική λαϊκή φωνή με unplugged ήχο μόνο από τρία μουσικά όργανα.

Όσο η Νέγκα θα κάνει αυτό το καλλιτεχνικό παιχνίδι με τα φύλα, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία θα παρουσιάζουν από την ίδια μέρα μια καθαρά «Γυναικεία υπόθεση». Σκηνοθετημένη από τον Νίκο Σούλη και σκηνογραφημένη από τον Μανόλη Παντελιδάκη, αυτή η συνεργασία των τριών ερμηνευτριών με το διαφορετικό ύφος, αλλά με την ίδια καίρια παρουσία στα μουσικά πράγματα, ξεκίνησε με μια καλοκαιρινή περιοδεία και συνεχίζεται στο «Γκάζι Live».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.