«Play»: Πασπαλά και Vassilikos σε ένα παιχνίδι για δυνατούς καλλιτέχνες και ακροατές

Η Έλλη Πασπαλά, ο Vassilikos, ο David Lynch και ο Τάκης Φαραζής «πειράζουν» δεξιοτεχνικά και χωρίς ρηχή νοσταλγική διάθεση τις μουσικές επιρροές τους.

«Play»: Πασπαλά και Vassilikos σε ένα παιχνίδι για δυνατούς καλλιτέχνες και ακροατές

Το «Play», το μουσικό πρόγραμμα που συνεχίζουν να παρουσιάζουν με τον David Lynch και τον Τάκη Φαραζή (εμείς το παρακολουθήσαμε σε μία από τις τρεις sold out βραδιές στο Plus του «Σταυρού», ενώ την Παρασκευή 17/4 κάνει μια στάση στο «PassPort»), είναι ένα «παιχνίδι» που απαιτεί συγκέντρωση για να «πιάσεις» τους ήχους και τη ροή του. Ανατρέχοντας στον Τσιτσάνη, τον Χατζιδάκι (σε γενναίες δόσεις), τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο (επίσης σε γενναίες δόσεις), τον Αττίκ ή στους Beatles, την Dusty Springfield και τον Paul Anka, οι τέσσερις καλλιτέχνες βάζουν τα (ρετρό) πράγματα στη θέση τους. Δεν είναι οι μόνοι που καταπιάνονται με διασκευές τραγουδιών από το ελληνικό και ξένο παλιό ρεπερτόριο, είναι όμως από τους ελάχιστους που δηλώνουν ξεκάθαρα (εδώ με τις βραδυφλεγείς ενορχηστρώσεις, με αργές ταχύτητες γενικά και, τελικά, με την αφοσίωση που ζητούν από το κοινό) ότι δεν το κάνουν από ψυχαναγκαστική νοσταλγία. Μας προσκαλούν να ακούσουμε και όχι να «σιγοτραγουδήσουμε» κατά τη συνήθη προτροπή μουσικών προγραμμάτων που πάσχουν από το σύνδρομο «να-γίνουμε-μια-παρέα-να-θυμηθούμε-τις-παλιές-όμορφες-εποχές». Το «Play» είναι μια ακροβασία ανάμεσα σε ένα πολυτραγουδισμένο παρελθόν και σε ένα πλούσιων ερεθισμάτων παρόν, για απαιτητικούς και έμπειρους παίκτες-ακροατές – θα προτείναμε στους εμπνευστές του να το επεξεργαστούν για παρουσίαση σε μια θεατρική σκηνή για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ακούστε ένα δείγμα από το μουσικό πρόγραμμα «Play»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.