Η ονειρική μουσικογεωγραφία της Μαρίας Παπαγεωργίου

Η νεαρή τραγουδοποιός, υποστηριζόμενη από μια εξαιρετική μπάντα, παρουσιάζει κάθε Δευτέρα στο Club του «Σταυρού του Νότου» ένα live που έχει κερδίσει από τώρα μία θέση στα καλύτερα της σεζόν. 

Η ονειρική μουσικογεωγραφία της Μαρίας Παπαγεωργίου

Υπάρχουν δύο τρόποι να πείσεις κάποιον να παρακολουθήσει ένα live: ο ένας είναι να το προτείνεις ένθερμα χωρίς πολλές εξηγήσεις κι ο άλλος να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον μπαίνοντας σε λεπτομέρειες για τη ροή, τις επιρροές, τις ενορχηστρώσεις. Στην περίπτωση της Μαρίας Παπαγεωργίου θα ήταν υπεραρκετό να πούμε ορθά κοφτά ότι δεν πρέπει να τη χάσετε, ώστε να μην εμποδίσουμε την ανακάλυψη και την απόλαυση ενός προγράμματος που κι εμάς μας καθήλωσε. Αλλά απ’ την άλλη, έχοντας φρέσκα τα συναισθήματα απ’ την πρεμιέρα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε κάποια από τα στοιχεία που μας καταγοήτευσαν. Στο πρώτο μέρος, το live χτίζεται με Μάνο Χατζιδάκι, Beirut, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ane Brun και τη δισκογραφία της Μαρίας (υπάρχει κι ένα preview του περιορισμένης έκδοσης χειροποιήτου βινιλίου που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο). Για όποιον δεν έχει ξανακούσει τη Μαρία, εδώ αποκαλύπτεται μια φωνή που μπορεί να έχει και rock δυναμισμό αλλά και απίστευτη γλυκύτητα, καθώς και μια ομαδική δουλειά, η οποία παράγει τις πιο σκεπτόμενες διασκευές που έχετε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Άρα, ένα μεγάλο μπράβο και στους Νίκο Παπαβρανούση, Άγγελο Παπαδάτο, Χρήστο Τόλη, Σταύρο Ρουμελιώτη και Κοσμά Λαμπίδη (οι δύο τελευταίοι των Usurum), οι οποίοι συχνά επιμηκύνουν τις εκτελέσεις με οργανικά soli, π.χ. αναδεικνύοντας με παραμορφώσεις την παραμυθένια διάσταση στη «Νεράιδα» του Γιώργου Κωνσταντινίδη ή χαϊδεύοντας με τα πλήκτρα το αντικείμενο του πόθου που τραγουδιέται στο δωδεκανησιακό «Άρωμα». Το δεύτερο μέρος, κι ας έχει ξεκινήσει με το θεοδωρακικό «Ξημερώνει» και δύο υπογείως εύστοχα τραγούδια του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη («Αμφιβολία», «Θαύματα»), μετατρέπεται σε μια περιπλάνηση στην Ελλάδα με οδηγό το παραδοσιακό και το νεο-παραδοσιακό τραγούδι, πλουσιοπάροχη σε ενορχηστρωτικές λεπτομέρειες και συγκινητικότατη σε επίδραση (πανέμορφες οι διφωνίες Μαρίας-Κοσμά) – ένα ονειρικό μουσικό θέμα για τον αποχαιρετισμό της πιο δύσκολης μέρας της εβδομάδας!

Περισσότερες πληροφορίες

Σταυρός του Νότου Club

Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.