Το ανανεωμένο «Belle Amie» γίνεται σπίτι μας

Νέες προτάσεις στο μενού, ρετρό μουσικές κάθε Πέμπτη, αλλά και η αναβίωση του κυριακάτικου γεύματος ανανεώνουν το πανέμορφο πειραιώτικο εστιατόριο που έκλεισε τον ένα χρόνο του.

Το ανανεωμένο «Belle Amie» γίνεται σπίτι μας

Πριν από λίγο καιρό βρεθήκαμε στα πρώτα γενέθλια του «Belle Amie»: καθίσαμε στον ευχάριστο εξωτερικό χώρο έχοντας θέα από τη μία την περαντζάδα της πλατείας κι από την άλλη το φωτισμένο νεοκλασικό, δοκιμάσαμε πολλά πιάτα του Χρήστου Τζιέρα από τον κατάλογο κι απ’ τις προτάσεις της ημέρας (αυτό το γευστικότατο συκώτι ελπίζω να το προσφέρουν καθημερινά!), ενώ από μέσα ακούγαμε τη Δώρα Τσίγκα των Belleville με τους Cigarette Noir να σουινγκάρουν διασκευάζοντας ελληνικά και ξένα τραγούδια του παλιού καιρού – η νοσταλγική αύρα μας τύλιξε σφιχτά τρώγοντας στο τέλος παγωτά του Γιαννούλη μέσα απ’ το πλαστικό κεσεδάκι. Για την ανακαίνιση του κτιρίου που υπήρξε ξενοδοχείο και ουζερί τραγουδισμένο από τον Μπιθικώτση, για το διακοσμητικό του πλούτο, καθώς και για το ψάξιμο των πρώτων υλών στο φαγητό, όρεξη να ’χετε να πηγαίνετε και να ξαναπηγαίνετε (απ’ το πρωί για ελληνικό καφεδάκι μέχρι το βράδι), γιατί οι λεπτομέρειες που φτιάχνουν αυτό το καλόγουστο σύνολο δεν εξαντλούνται εύκολα. Κι υπάρχει και η ανανέωση για το ξεκίνημα της σεζόν: στο μενού μπαίνουν πιάτα όπως το χταποδάκι Αίγινας με φάβα Φενεού και καραμελωμένα κρεμμυδάκια στιφάδο, το λεμονάτο αρνάκι γάστρας με σταμναγκάθι, τα αμπελόφυλλα γεμιστά με γαύρο και μυρωδικά, το ρύζι με ψίχα καραβίδας και κολοκυθοανθούς· τις Κυριακές, τα τραπέζια στρώνονται με λευκά τραπεζομάντιλα και στολίζονται με λουλούδια για να αναβιώσει (μετά μουσικής) η συνήθεια της οικογενειακής/φιλικής συγκέντρωσης γύρω από τα πλούσια εδέσματα· και τις Πέμπτες, η μουσική επένδυση έχει ρετρό, γλυκό προσανατολισμό. Το μουσικό πρόγραμμα του Οκτωβρίου περιλαμβάνει μία αναδρομή στο ελαφρύ τραγούδι του πρώτου μισού του 20ού αιώνα από τον Μπάμπη Βελισσάριο και τους R&Betica (9/10), τα «Σπιτικά λικέρ» απ’ το ’50 που κερνάει η Αλεξάνδρα Κλάδη και το Τρίο Σταρ (16/10), το θεατράλε «Βινύλιο… ειδύλλιο» με τους Στέλλα Μακρή, Μαρούσα Στρογγυόγλου και Canto Limba (23/10), και για ακόμη μια φορά την κεφάτη Δώρα Τσίγκα με τους Cigarette Noir (30/10) – τα live ξεκινούν τις Πέμπτες στις 21:30.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.