Τα live της εβδομάδας: 8-14/9

Οι προτάσεις της εβδομάδας στις μουσικές σκηνές και τα live bars της πόλης.

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9

Οι προτάσεις της εβδομάδας στις μουσικές σκηνές και τα live bars της πόλης.

The Next Step Quintet

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 1

Ζέσταμα για το jazz σχήμα (Τάκης Πατερέλης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Κότσυφας, Ντίνος Μάνος και Βασίλης Ποδαράς) με τη συμμετοχή του ανερχόμενου σαξοφωνίστα Tivon Pennicott, πριν από το ξεκίνημα της ηχογράφησης του νέου δίσκου που θα κυκλοφορήσει από την Puzzlemusic. («Κεραμείο», Δευτέρα 8/9 στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.)

Κατερίνα Κουρεντζή

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 2

Διαθέτοντας τις ανάλογες σπουδές στο κλασικό και σύγχρονο τραγούδι, την ανάλογη εμπειρία (από τραγουδίστρια των Fata Morgana μέχρι τη συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα «Σε ελληνικά και ρώσικα μονοπάτια») και ευχέρεια σε έξι γλώσσες, η Κουρεντζή παρουσιάζει ένα πολυεθνικό πρόγραμμα με τραγούδια που θα ακούγαμε σε ατμοσφαιρικά μπιστρό σε κάθε γωνιά του κόσμου. («Χυτήριο», Τρίτη 9/9 στις 22:00. Είσοδος: 5€.)

Σοφία Παπαδημητροπούλου

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 3

Βραδιά κλασικής μουσικής, με τη σοπράνο να επιλέγει άριες και lieder από διάφορες εποχές απλώνοντας το ρεπερτόριο από τον κλασικισμό μέχρι το bel canto. Συνοδεύεται από τον Τάσο Χαλκίδη στο πιάνο. («Χυτήριο», Πέμπτη 11/9 στις 22:00. Είσοδος: 3€.)

«Ρεμπέτικη μυσταγωγία»

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 4

Μια βραδιά ρεμπέτικης (και λαϊκής) μυσταγωγίας με την Ανθούλα Μίχου, η οποία συνοδεύεται από το σολίστα του μπουζουκιού Νίκο Κράλη και της κιθάρας Βασίλη Κλάδη. («Πέραν», Παρασκευή 12/9 στις 23:00, με επιβάρυνση στο ποτό ή το φαγητό 4€)

Ευδοκία Ράπτη

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 5

Στη μουσική παράσταση «Νότες στο φως», η Ευδοκία Ράπτη παρουσιάζει τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Project Eponymous», το καινούργιο single με τίτλο «Φως μου» και επιλογές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Βασίλη Σουλτανά και παίζουν οι μουσικοί Σταύρος Κωστής, Κωνσταντίνος Σπυράτος και Μάριος Δημητρόπουλος. («Χυτήριο», Παρασκευή 12/9 στις 22:00, με είσοδο 6€)

Ζωή Παπαδοπούλου

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 6

Η δοκιμασμένη σε τρανταχτές συνεργασίες φωνή της Ζωής Παπαδοπούλου κάνει unplugged παιχνίδι με την κιθάρα του Παντελή Ντζιάλα. («Ρότα», Παρασκευή 12/9 στις 22:00, με είσοδο 5€)

«Γεια σου, Προύσσα παινεμένη»

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 7

Η Κατερίνα Τσιρίδου περπατάει στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας και η Ροδή Τομουρτζούκ Γκιούλ μεταφέρει την ατμόσφαιρα της ανατολίτικης λαϊκής και έντεχνης μουσικής. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Κρανίδας και ο Νίκος Πρωτόπαπας από τη ρεμπέτικη ορχήστρα KOMPANÍA. («Πέραν», Σάββατο 13/9 στις 23:00, με επιβάρυνση στο ποτό ή το φαγητό 4€)

Kyma

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 8

Η feelgood pop/rock πενταμελής μπάντα που θέλει… αφήνει για λίγο τη Θεσσαλονίκη για να ανοίξει τη σεζόν στο live bar των Αμπελοκήπων με support από τους space Stampers. Αφού θέλουν… «Εσένα» (όπως λένε στο καινούργιο τους single) δεν μπορείς να αρνηθείς! («Mike’s Irish Bar», Σάββατο 13/9 στις 22:00, με είσοδο 5€)

«Περασμένες μου αγάπες»

Τα live της εβδομάδας: 8-14/9 - εικόνα 9

Ο Μάνος Χασάπης γράφει και σκηνοθετεί μία κωμική μουσική παράσταση που ζωντανεύει ξανά θρυλικά ζευγάρια. Ρωμαίος/Ρίτσαρντ Μπάρτον/Αριστοτέλης Ωνάσης ο Γιώργος Γιαννίμπας και Ιουλιέτα/Ελίζαμπεθ Τέιλορ/Μαρία Κάλλας η Ιωάννα Παυλίδου, οι οποίοι μιλούν και τραγουδούν για τις κωμικές, δραματικές και τραγικές διαστάσεις του έρωτα. («Χυτήριο», Κυριακή 14/9 στις 21:30, με είσοδο 5€)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.