Επιστροφή στις dance επάλξεις

Ο Σεπτέμβριος έρχεται φορτσάτος και φέρνει στην πόλη μας τα χορευτικά gatherings που θα ενώσουν ξανά τις φυλές της πόλης κάτω από το καλοκαιρινό groove. Αρκετά από αυτά, άλλωστε, πραγματοποιούνται σε open air σκηνικό...

Επιστροφή στις dance επάλξεις

Σαν να μην έφταναν οι φιέστες που στήθηκαν στα νησιά και στα beach bars της επαρχίας, ο Σεπτέμβριος έρχεται φορτσάτος και φέρνει στην πόλη μας τα χορευτικά gatherings που θα ενώσουν ξανά τις φυλές της πόλης κάτω από το καλοκαιρινό groove. Αρκετά από αυτά, άλλωστε, πραγματοποιούνται σε open air σκηνικό...

Επιστροφή στις dance επάλξεις - εικόνα 1
Mano Le Tough

Σχεδόν χωρίς ανάσα από τις καλοκαιρινές διακοπές, η νέα σεζόν θέλει το αθηναϊκό­ clubbing να πιάνει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησε, στα αίθρια και στις παραλίες, παρατείνοντας την open air διασκέδαση –καιρού επιτρέποντος– μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Σε φεστιβαλικό επίπεδο έρχεται­ πρώτο το techno-house τριήμερο­ Future Beats (28-30/8), το οποίο θα φιλοξενήσει σε δύο επίπεδα­ του «Secreto Tower» στο Γκάζι τους Uner, Recondite, Sabb, Enzo Siragusa και Petre Inspirescu καθώς και δεκάδες δραστήριους DJs της αθηναϊκής σκηνής. Ακολουθεί το δεύτερο Beach House Festival (6/9), η massive διοργάνωση του «Bolivar Beach Bar», η οποία φέρνει στην παραλία του Αλίμου τους Milk & Sugar, Tapesh και Infinity Ink, ενώ θα προηγηθεί η εμφάνιση­ του Mano Le Tough (29/8), που θα μας προσφέρει ένα future house set. Στις 6/9 όμως και οι φίλοι της trance έχουν το δικό τους ραντεβού στην παραλία Λομπάρδας, για να ακούσουν τους Atmos, Suntree και Ritree να παίζουν από τα decks του «Mojito Bay». Για τους πιο σκληροπυρηνικούς technoheads, πάλι, το τέταρτο Blend Techniques (13/9), στο «Gazi Music Hall», επιφυλάσσει ένα showcase της δισκογραφικής εταιρείας M_mus με καλεσμένους τους Richie Hawtin και Dubfire ως ισότιμους headliners αλλά και τους Gaiser και Matador να συμπληρώνουν το line up.

Επιστροφή στις dance επάλξεις - εικόνα 2
Redshape

Το club «Maze» θα έχει party κάθε­ παρασκευοσάββατο, με τη λίστα των καλεσμένων να περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Format:B (30/8), Tommy Four Seven (12/9), Answer Code Request (19/9), Uto Karem (20/9), Marco Ressman & Stassy (26/9), Ramon Tapia (27/9), Eric Sneo (4/10) και άλλους πολλούς, οι οποίοι στην περίπτωση του Move Project (6/9) αποτελούν έκπληξη για όσους προμηθευτούν τις αριθμημένες προσκλήσεις του event. Ούτε από το «Astron» στου Ψυρρή όμως θα λείψουν οι guests, αφού το ιστορικό bar έχει ανακοινώσει στο πρόγραμμά του, μεταξύ άλλων­, parties με τους Florian Kupfer (7/9), Trenton Chase (12/9), Mark Morris και Kata Mercado (4/10). Ενεργός πλέον και δισκογραφικά­, καθώς εγκαινίασε μόλις τη Six Dogs Records, ο ομώνυμος πολυχώρος θα γιορτάσει τα πέμπτα του γενέθλια με μπάντες και DJs στις 19-20/9, θα εγκαινιάσει την club season στις 26/9 με τον Redshape και θα συνεχίσει με τον Danny Howells (3/10) και πολλούς καλεσμένους για τα καθιερωμένα after hours parties του τα παρασκευοσάββατα.

Επιστροφή στις dance επάλξεις - εικόνα 3
Ryan Hemsworth

Από την ομάδα του «Bios» και του «Ρομάντσο» επίσης έρχονται μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα events της σεζόν. Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τη ζωντανή εμφάνιση του The Field (19/9) και την επάνοδο του θρυλικού παρα­γωγού της drum & bass LTJ Bukem (20/9), ενώ οι diggers της Fortuna Records θα εμφανιστούν στο «Bios» (19/9) για να παίξουν τα δικά τους φευγάτα, δυσεύρετα δισκάκια βινιλίου από τις πιο απίθανες γωνιές του κόσμου. Τα αγαπημένα κινητά parties των downtown lovers επιστρέφουν και αυτά: το Yes It Does! Sure It Does! ξαναχτυπά στο αίθριο του «Some Bizzare» (30/8), το Athens Street Outdoors πάει στην ταράτσα του «Bread & Roses» στην Πανεπιστημίου (6/9), οι Amateurboyz ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις­ τους με τον Leon Segka στο «Maze» (13/9) και το ίδιο βράδι το Needless κάνει τη δεύτερή στάση του στο «Some Bizzare».

Επιστροφή στις dance επάλξεις - εικόνα 4
Super Flu

Στο πλαίσιο του Big In Small event, πάλι, το bar «Mosaiko» της Γλυφάδας φιλοξενεί με ελεύθερη είσοδο δύο DJs δυσανάλογους του μεγέθους του, την Camea (5/9) και τον Rampue (12/9). Για όσους δεν σταμάτησαν να χορεύουν τους τελευταίους μήνες το «Finder», o Ninetoes θα είναι ο τελευταίος guest του party Music Of Our Heart (11/9 στο «Island») και, βέβαια, οι fans των Super Flu ας κρατήσουν ελεύθερο το βράδυ τους στις 5/9, μια και το γερμανικό δίδυμο εμφανίζεται σε secret venue! Ακόμη, στις 27/9 κάνει opening το club «Χ-Battery» στον Κηφισό, το οποίο πρόκειται να συσπειρώσει πολλές ομάδες της πόλης και να φιλοξενήσει μαζικά dance events και βετεράνους DJs.

Επιστροφή στις dance επάλξεις - εικόνα 5
Richie Hawtin

Όσο για τους teenagers που το αίμα τους καίει, δύο είναι τα ιδανικά ραντεβού: το πρώτο στο «Gagarin 205» (6/9), με τον Ολλανδό σταρ της EDM Justin Prime καλεσμένο­ του All Together Neon party, και το δεύτερο –της ομάδας Say What!– στο «Κύτταρο» (28/9), με τους RL Grime, Ryan Hemsworth και Aero Chord στο μεγαλύτερο trap line up που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα.
Από Οκτώβριο, τέλος, είμαστε έτοιμοι να καταγράψουμε και άλλες ενδιαφέρουσες χορευτικές εξελίξεις: συμμαχίες που θα συζητηθούν, ­μετακλήσεις θρυλικών ονομάτων, νέα dance clubs αλλά και parties σε χώρους που δεν έχουμε συνηθίσει ως dancefloors. Οπότε μείνετε ­συντονισμένοι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.