Δεκαπέντε λόγοι για να ξενυχτήσουμε στην παραλιακή

Μainstream, αλλά και εναλλακτική, λαϊκή αλλά και ηλεκτρονική. Με τα clubs, τα beach bars και τις πίστες της, τους ξενόφερτους DJs και τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής showbiz, η παραλιακή προσπαθεί να διατηρήσει την αίγλη της καθώς και το ενδιαφέρον του κόσμου. Σταχυολογούμε καλοκαιρινά θέλγητρά της.

Δεκαπέντε λόγοι για να ξενυχτήσουμε στην παραλιακή

Μainstream αλ αλλά και ηλεκτρονική. Με τα clubs, λά και εναλλακτική, λαϊκή τα beach bars και τις πίστες της, τους ξενόφερτους DJs και τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής showbiz, η παραλιακή προσπαθεί να διατηρήσει την αίγλη της καθώς και το ενδιαφέρον του κόσμου. Σταχυολογούμε καλοκαιρινά θέλγητρά της.

Δεκαπέντε λόγοι για να ξενυχτήσουμε στην παραλιακή - εικόνα 1

Το κοσμικό spot που θέλεις να δείξεις οπωσδήποτε στους καλεσμένους σου από το εξωτερικό, αν θέλεις να τους δώσεις μια όμορφη εικόνα για το τι σημαίνει «Αthens by night», δεν είναι άλλο από το διαχρονικό club-restaurant «Island» της Βάρκιζας. Η κουζίνα και η μπάρα του εξακολουθούν να σημειώνουν υψηλές επιδόσεις, ενώ οι DJs δίνουν έντονο χορευτικό ρυθμό.
Πάολα: το φαινόμενο της εποχής κερδίζει τους γνώστες χωρίς περαιτέρω επιφυλάξεις όταν κλείνει το λαϊκό της πρόγραμμα με Αλκίνοο Ιωαννίδη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Μηλιώκα. Οι εμφανίσεις της στο «Fantasia» με τον Γιώργο Μαζωνάκη είναι το «hot table» του καλοκαιριού και παρόλο που ο Κωνσταντίνος Ρήγος έχει φροντίσει να τονίσει την εκκεντρικότητα των δύο τραγουδιστών, το πραγματικό τους στιλ είναι το λαϊκό τους attitude. Μπερδεύοντας νεανικό και κοσμικό κοινό σε ένα αξιοσημείωτο ανθρωπογεωγραφικό fusion, το διαχρονικό lifestyle club-restaurant «Ακρωτήρι» στον Άγιο Κοσμά φιλοξενεί στο πρόγραμμά του μερικά από τα πιο δημοφιλή mainstream parties της πόλης. Πιο ολοκληρωμένο, πιο χορευτικό, αλλά και πιο «δώσε πόνο» λαϊκό πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι είναι του Κωνσταντίνου Αργυρού στο «Posidonio» – μετράει σίγουρα και το ότι το προετοιμάζουν η Ελεάνα Παπαϊωάννου και ο Νικηφόρος. Για δεύτερο καλοκαίρι στο συγκεκριμένο χώρο (και με ένα δεύτερο δίσκο να ακούγεται στα ραδιόφωνα υποστηρικτικά), ο Αργυρός περνάει όλες τις διαθέσεις από τις 4 παρά μέχρι το κλείσιμο, συμπυκνώνοντας σε αυτό το δίωρο τι σημαίνουν τα μπουζούκια.

Δεκαπέντε λόγοι για να ξενυχτήσουμε στην παραλιακή - εικόνα 2
«Sideradiko Summer»

Από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά brands διασκέδασης, το «Akanθus» μετακόμισε φέτος στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο, προσθέτοντας μάλιστα στον τίτλο του το συνθετικό «all day» (με ξαπλώστρες στην παραλία). Κάτι που δεν το εμποδίζει βέβαια να προκαλεί το αδιαχώρητο με τα μεταμεσονύχτια mainstream parties στο νέο του στέκι by the sea. Με την ψηφιδωτή του πισίνα να δεσπόζει στο επίκεντρο, το νέο all day cafe, club & resto του Αγίου Κοσμά «Ocean» είναι ένα μινιμαλιστικής αισθητικής, ολότελα open air καλοκαιρινό spot. Αξίζει να ζήσετε κάποιο από τα κυριακάτικα sunset parties με καλεσμένους μερικούς από τους πιο διάσημους DJs της διεθνούς dance σκηνής. Το club που επιβεβαιώνει την επικράτηση της ελληνικής μουσικής στις επάλξεις της μαζικής διασκέδασης συνεχίζει δυνατά για δεύτερη χρονιά στον Άγιο Κοσμά. Ο λόγος για το «Sideradiko Summer», το οποίο δεν παύει να ξενυχτάει απενοχοποιημένα.
«Σκασιαρχείο», «Vietnam», «Al kool you» και «Ala d’allon»: αυτά είναι τα πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο ευρύχωρο ελληνάδικο «Ola Ελληνικά», που βρίσκεται πάνω από το… κεφάλι του Κωνσταντίνου Αργυρού. Το soundtrack είναι mainstream ελληνικό και η τοποθεσία (πάνω από το «Posidonio» και πολύ κοντά στο «Fantasia») ευνοεί το πηγαινέλα. Το re-entry του εμβληματικού «Ειρηνικού» της Βούλας στο χάρτη της διασκέδασης στην παραλιακή έχει τη μορφή ενός πολυεπίπεδου superclub και φέρει το όνομα «Noa». Τη μουσική του επιλέγουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί που διαμορφώνουν τις mainstream τάσεις, όπως οι Κώστας Ζήκος, Νίκος Μάρκογλου και Ράνια Κωστάκη.
Το νέο εντυπωσιακό και πολυμορφικό beach bar, που εγκαταστάθηκε στην πλαζ της Βούλας από την ομάδα του επιτυχημένου «Dream City», είναι το «The Beachouse». Ανεβάζει χορευτικές στροφές από το απόγευμα και μετά και οδηγείται σε χορευτικό αποκορύφωμα –αλά Μαϊάμι– γύρω από την πισίνα μέχρι το ξημέρωμα.

Δεκαπέντε λόγοι για να ξενυχτήσουμε στην παραλιακή - εικόνα 3
«Frangelico»

Χρήστος εις το τετράγωνο σημαίνει διασκέδαση εις το τετράγωνο. Τι άλλο να ζητήσεις από δύο τραγουδιστές που κινούνται στο χώρο του συνθηματολογικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού; Ωστόσο ο Χρήστος Μενιδιάτης και ο Χρήστος Χολίδης δεν αρκούνται μόνο να προσκαλούν σε χορό τους θαμώνες του «Frangelico» – το οποίο, σημειωτέον, έχει την πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα της παραλιακής. Πολύ αργά, κι ενώ οι ξενύχτηδες εξακολουθούν να καταφθάνουν, οι δύο τραγουδιστές παρουσιάζουν από κοινού ένα βαρύ λαϊκό πρόγραμμα.
Κρατώντας μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην ελληνική και την EDM μουσική, το «Mansion», δηλαδή το νέο club του άνοιξε στο χώρο του «Cataralla» της Γλυφάδας, είναι ό,τι πρέπει για τη mainstream φυλή, ειδικά όταν η δράση μεταφέρεται γύρω από την extra large πισίνα του. Οι φίλοι των ελληνικών live μπορούν να είναι σίγουροι ότι τις Πέμπτες τους περιμένουν εκπλήξεις.
Με ένα πρόγραμμα γεμάτο θεματικές βραδιές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και chill out events, το τροπικό «Bolivar Beach Bar» θα… υποχρεώσει πολλές και διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων να επισκεφθούν την Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο. Πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα της Παρασκευής (μέχρι τον Σεπτέμβριο), περιλαμβάνει μετακλήσεις διάσημων DJs από το εξωτερικό. Από τα λίγα spots της παραλιακής που επιμένουν σε μπαρίστικους τόνους, το εξωτικό «Balux» στον Αστέρα Γλυφάδας είναι ό,τι πρέπει για cocktails και bites δίπλα στο κύμα. Προτείνεται τόσο ως χαλαρή έναρξη όσο και ως ρομαντική κατάληξη ενός big night out.
Είναι η πρώτη τους σύμπραξη σε πίστα και μπορεί να μην εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για μερικά ντουέτα, αλλά ακόμη και μεμονωμένα ο Νίκος Οικονομόπουλος και η Πέγκυ Ζήνα έχουν τον τρόπο να κάνουν τον κόσμο να τραγουδάει και να χορεύει. Στο «Θέα» θα πάτε για να ακούσετε δύο ονόματα με αγαπημένο ρεπερτόριο.

Περισσότερες πληροφορίες

Posidonio

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό
  • Night Life

Vogue Club

Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Άλιμος
  • Night Life

Fantasia

Λεωφ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό
  • Night Life

Bolivar

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Clubs

Akanθus

Ακτή Αλίμου, Άλιμος
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.