Nightlife preview: Η πίστα πάει παραλία

Με πολλές συνεργασίες αλλά και καινούργιες σταθερές, η παραλιακή παραμένει το καλοκαιρινό επίκεντρο της mainstream ελληνικής λαϊκής διασκέδασης. Ο Νίκος Βουλαλάς παρουσιάζει σχήματα που ήδη τρέχουν κι εκείνα που αναμένονται. Μπορεί πια να μην προκαλούν μποτιλιαρίσματα, αλλά προσφέρουν επιλογές – όσες χρειάζονται.

Nightlife preview: Η πίστα πάει παραλία

Με πολλές συνεργασίες αλλά και καινούργιες σταθερές, η παραλιακή παραμένει το καλοκαιρινό επίκεντρο της mainstream ελληνικής λαϊκής διασκέδασης. Ο Νίκος Βουλαλάς παρουσιάζει σχήματα που ήδη τρέχουν κι εκείνα που αναμένονται. Μπορεί πια να μην προκαλούν μποτιλιαρίσματα, αλλά προσφέρουν επιλογές – όσες χρειάζονται.

Nightlife preview: Η πίστα πάει παραλία - εικόνα 1

Οσο οι φερόμενοι ως «έντεχνοι» επελαύνουν θριαμβευτικά στις μουσικές σκηνές και στα ραδιόφωνα, φτάνοντας μέχρι το Φεστιβάλ Αθηνών, το άλλοτε κραταιό κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης υποτίθεται πως περνάει κρίση. Είναι όμως έτσι; Γιατί μπορεί μεν το ελαφρολαϊκό τραγούδι της πίστας και οι τραγουδιστές που το υπηρετούν να έχουν χάσει το εκτόπισμά τους, ωστόσο ο χειμώνας που πέρασε μόνο απογοητευτικός δεν χαρακτηρίζεται, έχοντας απλώς προσαρμοστεί στη χαμηλών τόνων εποχή που διανύουμε. Σίγουρα το καθιερωμένο διήμερο, η πετσοκομμένη σεζόν και κάποιες προσφορές στην τιμή του μπουκαλιού σημαίνουν μειωμένα κέρδη για την πλευρά των επιχειρηματιών και μειωμένα μεροκάματα για τους τραγουδιστές, όμως το κοινό εξακολούθησε να έχει τις επιλογές του – και μάλιστα σε προσιτές τιμές.
Η αποτυχία κάποιων σχημάτων δεν οφείλεται απαραίτητα στην κρίση, αλλά στη δυναμική των ονομάτων στο χρηματιστήριο των νυχτερινών αξιών, που κάποια στιγμή έπρεπε να ανανεωθεί. Με αυτά τα δεδομένα η επικείμενη­ νυχτερινή εικόνα στην παραλιακή­, η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν χαμήλωσε τα φώτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αποτελεί μια προέκταση των αλλαγών που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, των νέων σταθερών που πάνε να δημιουργηθούν και των προσεκτικών βημάτων που κάνουν οι επιχειρηματίες στην επίφοβη ακόμη αρένα του mainstream λαϊκού τραγουδιού. Λιγότερα από άλλες χρονιές μεγάλα μαγαζιά έχουν ανοίξει ή θα ανοίξουν τις πόρτες τους (το «Thalassa» και τα «Αστέρια» αφαιρούνται από το σύνολο προοριζόμενα για άλλες χρήσεις), ενώ η ιδέα της συνεργασίας μεγάλων ονομάτων αποτελεί την –εμπορικά αναπόφευκτη– πρώτη επιλογή.

Nightlife preview: Η πίστα πάει παραλία - εικόνα 2

Ας μη χρησιμοποιήσουμε το πολυφορεμένο «πολυαναμενόμενη», ωστόσο η συνεργασία της Πάολας με τον Γιώργο Μαζωνάκη αναμένεται να προκαλέσει συνωστισμό στο «Fantasia» (από 16/5). Αφού ο Μαζωνάκης υποκλίθηκε το χειμώνα στο θριαμβευτικό comeback της Καίτης Γαρμπή, τώρα ετοιμάζεται να συμπράξει με τη νέα σταρ (που κάθε εποχή χρειάζεται) Πάολα. Καθώς οι δυο τους αποτελούν τις εκκεντρικότερες παρουσίες του συγκεκριμένου χώρου, υποψιαζόμαστε πως το στήσιμο των εμφανίσεών τους θα πατήσει στο ιδιοσυγκρασιακό τους attitude – αλλά και χωρίς κονσεπτικά φτιασίδια η φόρα που έχει ειδικά η Πάολα είναι εχέγγυο­ επιτυχίας. Ο τέως παρτενέρ της Παντελής Παντελίδης συναντά (από 25/4) στο «Teatro» τον Γιάννη Πλούταρχο. Ο τελευταίος­ μπορεί να λοξοκοιτάζει σε μια άλλη μορφή ψυχαγωγίας (το χειμώνα τον είδαμε στο Παλλάς με τον Μίμη Πλέσσα), αλλά στον Παντελίδη βρίσκει έναν ταιριαστό συνεργάτη, με ρεπερτόριο ερωτικής θεματικής. Κοινώς, το αντρικό κοινό ας ετοιμαστεί να πέσει στα πατώματα αλλά και να απολαύσει τα γυναικεία ονόματα του σχήματος, την Ελισάβετ Σπανού και τη Θωμαή Απέργη. ­Τελευταία συνεργασία εκείνη­ του Νίκου Οικονομόπουλου και της ­Πέγκυς Ζήνα στο «Θέα» (από 25/4).
Αν και δεν «γνωρίζονται» επαγγελματικά από προηγούμενα σχήματα, διαθέτουν και οι δύο ένα λαϊκό χάρισμα που θα θέλαμε να ­ακούσουμε σε ντουέτα. Στο «Posidonio» το σκηνικό δεν ­αλλάζει. Εκεί θα βρίσκεται (από 25/4) και πάλι ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Η περίπτωση Αργυρού θυμίζει Πλούταρχο και Βέρτη, που καθιερώθηκαν μέσα από σερί εμφανίσεων στο συγκεκριμένο χώρο. Αν και το προσωποπαγές σχήμα φαντάζει ρίσκο, ο Αργυρός έχει κερδίσει επάξια ψήφο εμπιστοσύνης με τις επιδόσεις του από πέρυσι την άνοιξη. Ύστερα από δύο αλλαγές σχήματος, η επιλογή της Ελεάνας Παπαϊωάννου και του Νικηφόρου θα χαλαρώσει ακόμη περισσότερο τον Αργυρό. Για το τέλος αφήσαμε τα δύο σχήματα που έχουν κάνει ήδη έναρξη, προσανατολισμένα αμφότερα σε ένα ­διασκεδαστικό χαρακτήρα. Στο «Romeo», που επέστρεψε ύστερα από ένα χειμώνα εκτός λειτουργίας, βρίσκονται ο Νίκος Μακρόπουλος και ο Γιώργος Γιαννιάς, ενώ στο «Frangelico Upper Class» ο Χρήστος Χολίδης και ο Χρήστος Μενιδιάτης – αυτά τα δύο σχήματα θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν after hours spots σε μια παραλιακή η οποία, πέρα από επιφυλάξεις, αναμονές και προσμονές, παραμένει το καλοκαιρινό επίκεντρο της λαϊκής διασκέδασης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.