Στα «κυριακάδικα» της πόλης η διασκέδαση ξεκινάει απο νωρίς

Με δύο από τις πιο γιορτινές Κυριακές του έτους, στο άνοιγμα και το κλείσιμο της εβδομάδας των Αποκριών, ενόψει, κάναμε μια γύρα στις πίστες που αψηφούν την ιεραρχία του weekend και φροντίζουν να μας μπάσουν με φόρα στη νέα εβδομάδα.

Στα «κυριακάδικα» της πόλης η διασκέδαση ξεκινάει απο νωρίς

Από τις πίστες του μεσημεριού μέχρι τα «λαϊκά απογευματινά» και τις κλασάτες επιλογές του απόβραδου, η Κυριακή φιλοδοξεί να γίνει το νέο Σάββατο και η εβδομάδα της Αποκριάς είναι η καλύτερη αφορμή να ξαναθυμηθούμε τη γοητεία της.

Μεσημεριανές πενιές

Στα «κυριακάδικα» της πόλης η διασκέδαση ξεκινάει απο νωρίς - εικόνα 1

Το ρεμπέτικο και τα παλιά λαϊκά είναι οι πρωταγωνιστές των κυριακάτικων μεσημεριών κι ένα σφιχτό και προσεγμένο τέτοιο πρόγραμμα παρουσιάζουν οι Μουσικές Διαδρομές (Κυριακή, από τις 3 μ.μ.). Χώρος άνετος, όμορφος και καθαρός, αντανακλά το μεράκι με το οποίο υπηρετεί διαχρονικά την οικογενειακή διασκέδαση και το καλό ελληνικό τραγούδι, από το οποίο ανθολογεί όχι μόνο τα «ευπώλητα» του είδους αλλά και κομμάτια μερακλίδικα, υπό την επιμέλεια του Κώστα Μήτσιου και τις σπουδαίες φωνές της Μαρίας Ψειροπούλου και της Μαρίας Σουλτάτου.

Μια πιο θεατράλε προσέγγιση του ίδιου ρεπερτορίου επιχειρεί ο Χρήστος Παπαδόπουλος στο Petrogazi (Κυριακή, από τις 3 μ.μ., μέχρι 3/3), όπου, με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Παύλο Χαϊκάλη και Θάνο Κοντογιώργη, αναβιώνει το ιστορικό «Μπαράκι του Μάριου», στο οποίο έλαβαν χώρα κομβικές στιγμές του λαϊκού και του ρεμπέτικου. Καλές επιλογές τραγουδιών συνδυάζονται με άγνωστες ιστορίες από τον ρου της ρεμπέτικης δημιουργίας, καθώς Χιώτης, Τσιτσάνης, Μπιθικώτσης, Καζαντζίδης και Ζαμπέτας «ζωντανεύουν» σε μια παρεΐστικη παράσταση που θα βοηθιόταν από ένα φινίρισμα στο δέσιμο των σκετς και λίγη προσοχή στην επιμέλεια του ήχου.

Λαϊκά απογευματινά

Στα «κυριακάδικα» της πόλης η διασκέδαση ξεκινάει απο νωρίς - εικόνα 2

Ένα από τα καλύτερα προγράμματά του εδώ και χρόνια έστησε φέτος ο Σταμάτης Κραουνάκης στις Γραμμές (Κυριακή, από τις 7 μ.μ., μέχρι 11/3), όπου παρουσιάζει μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο λαϊκό, με βιωμένη επίγνωση της ιστορικής σημασίας όχι των τραγουδιών μονάχα, αλλά καθεμίας λέξης από τους στίχους. Ένα πρόγραμμα που, όταν δεν ρυπαίνεται από τις υπαρξιακές ανασφάλειες πολιτικών της επικαιρότητας, επαναφέρει στην πίστα την ταπεινότητα και την αγάπη για αγνή δια­σκέδαση, που πολλές φορές εκλείπει από τα φωνακλάδικα θεάματα της βαθιάς νύχτας.

Πιο πληθωρική είναι η συνταγή του Διογένης Studio (Κυριακή, από τις 6 μ.μ., μέχρι 17/3), όπου η Μαρινέλλα, σε ακμαία φόρμα, ηγείται του Κώστα Μακεδόνα, της Ήβης Αδάμου και των αδερφών Τσαχουρίδη, έχοντας κοντά της και την Έλενα Παπαρίζου. Από το μικρό συλλογικό intro ήδη, ο φωτισμός κάνει σαφή την αισθητική κατεύθυνση του προγράμματος: κλασικό, κομψό και θεατράλε, ποντάρει στη λιτότητα του σκηνικού για να προσφέρει ανάσες στην πολυσυλλεκτική γκάμα των καλλιτεχνών, που καλύπτουν όλο το φάσμα: από το ποπ στο παραδοσιακό και από το σύγχρονο λαϊκό στο κλασικό.

Στα «κυριακάδικα» της πόλης η διασκέδαση ξεκινάει απο νωρίς - εικόνα 3

Τα πιο ωραία κλασικά

Είναι σπουδαίο αυτό το πράγμα που συμβαίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Κυριακή, από τις 7 μ.μ.), με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Κατσαρό να παρουσιά­ζουν ίσως το μόνο από τα προγράμματα της πόλης εδώ και χρόνια που μεταχειρίζεται τη χρυσή εποχή του ελληνικού τραγουδιού όπως της πρέπει: ως κλασικό σημείο αναφοράς, αντί για ακόμη ένα υλικό στο μπλέντερ της διασκέδασης. Κλασάτο, φινετσάτο και άχαστο, είναι ένα πρόγραμμα γεμάτο all time classics, ερμηνευμένα από υπέροχες και απολύτως ιδιαίτερες φωνές, που επιβεβαιώνουν την κορυφαία κλάση των δυο τους, όσον αφορά όχι μόνο τις αγέραστες μελωδίες αλλά και την ικανότητά τους να εντοπίζουν και να αναδεικνύουν ταλέντα. Και δεν μιλάμε εδώ μονάχα για εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες όπως η Λένα Αλκαίου ή ο βαρύτονος Νίκος Καραγκιαούρης, αλλά και για ερμηνευτές όπως ο προικισμένος με σπάνιο, παλαιού τύπου elegance Σπύρος Κλείσσας, αστέρι αυτού του σχήματος, που σε άλλες εποχές θα έλαμπε ανάμεσα στους Πάριους και τους Πουλόπουλους του κόσμου ετούτου.

Στα «κυριακάδικα» της πόλης η διασκέδαση ξεκινάει απο νωρίς - εικόνα 4

Στο ραντάρ μας

Με ένα πρόγραμμα γεμάτο κλασικά θα συναντηθούν για πρώτη φορά η Αλέκα Κανελίδου με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στις Γραμμές (από 16 Μαρτίου κάθε Σάββατο στις 10μμ και Κυριακές στις 7μμ), παίρνοντας σκυτάλη από τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Σπείρα - Σπείρα στην αναβιωμένη πίστα της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ στα νότια, τα βράδια της Κυριακής ήδη μυρίζουν καλοκαίρι, με τον Άκη Δείξιμο να απλώνει ατμόσφαιρα live party με το support του DJ George Klo στα decks του Blends, κάθε Κυριακή μετά της 11μμ.


Περισσότερες πληροφορίες

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.