Live επιλογές για το τριήμερο 24-26/1

Απρόσμενες μουσικές συναντήσεις, ταξίδια με τη φαντασία σε άλλους χρόνους και τόπους, αλλά και εφηβικό ξεφάντωμα στις live εμφανίσεις του τριημέρου 24-26/1.

Live επιλογές για το τριήμερο 24-26/1

Απρόσμενες μουσικές συναντήσεις, ταξίδια με όχημα τη μουσική και τη γλώσσα σε άλλους χρόνους και τόπους, αλλά και εφηβικό ξεφάντωμα στις live εμφανίσεις του τριήμερου 24-26/1.

Live επιλογές για το τριήμερο 24-26/1 - εικόνα 1

Jazz ’n’ Comedy
Παρασκευή 24/1, BarOmetro
Μεικτό θέαμα με τον stand-up κωμικό Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο και την ηθοποιό-τραγουδίστρια Ελεάννα Φινοκαλιώτη (με τη συνοδεία του Διαμαντή Καλαφατιάδη στο πιάνο) να μιλούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο για τις σχέσεις, την αγάπη και τα ζευγάρια. Είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα από τα όμορφα μπαρ της πόλης εκτός πιάτσας. (Έναρξη: 21.30)

Mono ’50s Party Band
Παρασκευή 24/1, Double Trouble
You drive me crazy… Η τετραμελής μπάντα (Θέμος «Apicos» Ρίζος, Γιώργος Λαλογιάννης, Θανάσης Γκιουλέας και Χρήστος Ζελελίδης) τιμά τους πατεράδες του rock ’n’ roll σε ένα πάρτι με vintage ηχητική αισθητική, αλλά διαχρονική αίσθηση του ρυθμού. Να πάτε οπωσδήποτε αν έχετε διάθεση για ξέφρενο χορό. (Έναρξη: 22.30, είσοδος 5€)



Cosmic Filters
Παρασκευή 24/1, Afrikana
Διόλου τυχαίοι μουσικοί, ο Μάρκος Παπασηφάκις (έχει παίξει με τον B.B. King και τον Bruce Willis, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του!), ο Νίκος Βαρδής, ο Βασίλης Σαλτίκης, ο Δημήτρης Καραγιάννης και ο Αποστόλης Πατρονίδης παρουσιάζουν το δικό τους πρωτότυπο υλικό με συστατικά από την funk, τη soul, τα blues και την ψυχεδέλεια. (Έναρξη: 22.00, είσοδος ελεύθερη)



Les Enfants de Pigalle
Παρασκευή 24/1, Life Jazzy Bar
Γιατί να ξοδεύεστε για να πάτε στο Παρίσι όταν μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι την Πετρούπολη; Το μουσικό σχήμα των Remi Cavat, Γιώργου Μιμιλίδη και Κώστα Κλάγκου ξεκινά από τα κομψά τραγούδια του Georges Brassens και φτάνει μέχρι τις νεοπαραδοσιακές συνθέσεις των Les Ogres de Barback, κάνοντας μια ατμοσφαιρική περιπλάνηση στο γαλλικό τραγούδι και στη γοητευτικότερη πόλη του κόσμου. (Έναρξη: 22.30)



Jaguar Bombs
Παρασκευή 24/1, Τώρα Κ44
Welcome to the hipster-free zone! Η πενταμελής μπάντα (Άγγελος Αϊβάζης, Βασίλης Νησσόπουλος, Γιάννης Ράλλης, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και Μανώλης Γιαννίκιος) έθεσε ως new year resolution να ανακαλύψει τα κοινά σημεία του Elvis Presley με τους Offspring. Θα νιώσετε σαν έφηβοι, των ’60s και των ’00s… (Έναρξη: 22.30, είσοδος ελεύθερη)



Γιάννης Βογιαντζής
Παρασκευή 24/1, Gasoline
Μέλος των μεταλικών Need, των Vertigo και από το 2011 της House Band του «Σταυρού του Νότου», ο τραγουδιστής, συνθέτης και (κάτι σαν) ηθοποιός που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Voyager παρουσιάζει ακουστικές διασκευές από τον John Lennon μέχρι τους Foo Fighters μαζί με τον Αντώνη Χατζηκωνσταντή. (Έναρξη: 21.30, είσοδος ελεύθερη.)



Omniah
Παρασκευή 24/1, Egomio
Τι να είναι το math-rock; Χορεύεται το «Χάρτινο το φεγγαράκι»; Ακόμη κι αν οι γνώσεις σας στα σύγχρονα rock υβρίδια είναι περιορισμένη, θα εκτιμήσετε τις διασκευές που κάνει αυτή η τετραμελής μπάντα σε ελληνικά κομμάτια «απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της ιστορίας της». (Έναρξη: 23.45, είσοδος ελεύθερη)



Vicky B. & The Acoustic Troubles
Σάββατο 25/1, Η Έλη του Κλου
Side project των Plastic People (που μέχρι και στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» έχουν εμφανιστεί), διασκευάζουν funk, jazz, blues και soul κομμάτια. (Έναρξη: 22.30, είσοδος ελεύθερη, ελάχιστη κατανάλωση 7€)



crOSNik
Σάββατο 25/1, Τώρα Κ44
Το ελληνο-αυστραλέζικο ντουέτο των αδερφών Λακουμέντα σε διασκευές alternative pop κομματιών που ταιριάζουν σε καλοκαιρινά τοπία. (Έναρξη: 22.00, είσοδος ελεύθερη)



Band 13
Σάββατο, 25/1, Rockwood
Στον κλασικό ροκάδικο χώρο, η πενταμελής μπάντα (Γιώργοs Κωνσταντίνου, Λάμπροs Μπαθρέλοs, Aλέξηs Λεβεντέρηs, Παντελήs Πολίτηs και Νίκοs Tσουμάνηs) και η guest τους Κατερίνα Κωνσταντίνου εξαπολύουν ένα rock μανιφέστο που περιλαμβάνει από Rolling Stones και Cure μέχρι Radiohead και Ξύλινα Σπαθιά. (Έναρξη: 22.30)

Brazz Quartet
Σάββατο 25/1, Floral
Η φωνή της Λουκίας Παλαιολόγου συνοδεύεται δεξιοτεχνικά από τους Γρηγόρη Ντάνη, Χάρη Χαραλάμπους και Δημήτρη Κλωνή, μεταφέροντάς μας στον μελωδικό κόσμο της jazz, της bossa nova και του swing, με αυτοσχεδιαστικές στιγμές που φτιάχνουν ένα απολαυστικό μουσικό χαρμάνι. (Έναρξη: 22.00, είσοδος 3€)

Inside Effect
Σάββατο 25/1, Kreuzberg
Οι Δημήτρης Μπίζος, Χρήστος Αγγελόπουλος και Μάνος Δημητρίου καλωσορίζουν στα επίσημα εγκαίνιά του αυτό το urban culture bar, με ήχους post new wave. (Έναρξη: 21.30, είσοδος ελεύθερη)

Μπλε, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νίκος Ζιώγαλας
Σάββατο 25/1, Αρχιτεκτονική
Μία και μοναδική εμφάνιση για μία συνεργασία που παντρεύει την pop με το (radio friendly) rock προσφέροντας μουσική διασκέδαση για όλα τα γούστα. Δεν τους έχουμε ακούσει μαζί, αλλά υποπτευόμαστε ότι τα ντουέτα τους θα έχουν ενδιαφέρον. (Έναρξη: 22.30, είσοδος 12€ με ποτό)



Κώστας Παρίσης, Θάνος Ανεστόπουλος
Κυριακή 26/1, Kreuzberg
Αν θέλετε να βυθιστείτε στη μελαγχολική ατμόσφαιρα του κυριακάτικου βραδιού, η λυρική συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών που έχουν γράψει ιστορία με τις μπάντες τους (Υπόγεια Ρεύματα και Διάφανα Κρίνα) είναι η ιδανική επιλογή. Ταιριαστά κολλάνε στη δική τους δουλειά κομμάτια των Tindersticks και του Tom Waits, όπως και μελοποιημένα ποιήματα «καταραμένων» ποιητών. (Έναρξη: 22.00, είσοδος ελεύθερη)

Γιάννης Κασσέτας
Κυριακή 26/1, Club του Σταυρού του Νότου
Δεύτερη ευκαιρία να ακούσετε αυτό το σαββατοκύριακο την Λουκία Παλαιολόγου, αλλά και τις ιδιαίτερα αξιόλογες Αγγελική Τουμπανάκη και Νάσια Γκόφα σε μια απολαυστική jazz συνάθροιση που οργανώνει ο σαξοφωνίστας και συνθέτης. Ο πιο γλυκός τρόπος για να κλείσει η εβδομάδα! (Έναρξη: 20.30, είσοδος 10€ με μπίρα ή κρασί)

Περισσότερες πληροφορίες

Rockwood

Βασ. Ηρακλείου 2, Μουσείο
  • Εστιατόρια

Afrikana

Ιεροφαντών 13, Γκάζι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.