αθηνόραμα.gr

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

Focus

Τέχνη σε δράση

Πώς μπορούν να αλληπεπιδράσουν οι καλλιτέχνες με την κοινωνία; Η ομαδική έκθεση «Idiopolis» που επιμελείται ο Stephan Klee στη μη κερδοσκοπική γκαλερί State of Concept θέτει την παραπάνω ερώτηση και αναζητά απαντήσεις μέσα από το έργο ανερχόμενων σύγχρονων καλλιτεχνών.

 White American Flags, Wermke-Lainkauf, VG Bild-Kunst (λεπτομέρεια)
White American Flags, Wermke-Lainkauf, VG Bild-Kunst (λεπτομέρεια)

Από τα ιδιόμορφα μεταλλικά παγάκια της Τούλας Πλουμή ως τα κατεστραμένα μνημεία του Marc Bijl, κι από τη δημιουργία εναλλακτικών κοινοτήτων, την τεκμηρίωση και τη μετατροπή των πολιτικών «πεδίων μάχης» ως τις παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δίνουν τις δικές τους ερμηνείες στο ολοένα και πιο φλέγον ζήτημα του ποιος είναι ο ρόλος του καλλιτέχνη στις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες.

«Υπάρχουν τελικά κι αλλά καθήκοντα στην καλλιτεχνική δράση, πέρα από την αναζήτηση της ομορφιάς, της προσωπικής έκφρασης και της παραγωγής έργων τέχνης για την χαρά του πελάτη; Υπάρχει μήπως ένα ευρύτερο κοινό να απευθυνθεί η τέχνη; Υπάρχουν άλλα μηνύματα τέχνης που αλληλοεπιδρούν άμεσα με τις δημόσιες διαδικασίες;» διερωτάται ο επιμελητής από το Βερολίνο στη δεύτερη έκδοση του «Idiopolis 2» σε συνεργασία με το Βερολινέζικο frontviews.

Σε μια εποχή που οι κατηγορίες του «ιδιωτικού» και «δημόσιου» ως θεμελιώδεις ορισμοί για την κατανόηση της κοινωνίας μας έχουν γίνει πιο επίκαιρες από ποτέ και οι μεταξύ τους γραμμές δυσδιάκριτες, η έκθεση «Ιdiοpolis- Η διαλεκτική μεταξύ υποκειμένου και κοινωνίας», εξετάζει την ένταση μεταξύ της αρχικής, ιδιωτικής παρορμήσης ενός καλλιτέχνη του να δράσει και της τελικής του δήλωσης στο ευρύτερο κοινό.

Ενώ η πρώτη έκδοση της «Idiopolis» (Ed.1) έλαβε μέρος το 2013, σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Μεταξουργείο, η δεύτερη έκδοση της επιλέγει την ουδέτερη ατμόσφαιρα ενός χώρου εκθέσεων όπως είναι η State of Concept με στόχο η δυναμική του δυϊσμού “ατομική υποκειμενικότητα” - “συλλογική συνείδηση” να γίνει περισσότερο κατανοητή.

Οι διαφορετικές στρατηγικές επικοινωνίας, συμμετοχής και παρέμβασης στη σημερινή κοινωνία παρουσιάζονται μέσα από τα έργα 13 καλλιτεχνών από διαφορετικά σημεία του κόσμου (Akim, Fabian Knecht, Leon Kahane and Fabian Bechtle, Marc Bijl, Stelios Karamanolis, Stella Geppert, Tula Plumi, Wermke/Leinkauf, Willem Besselink, Ulf Aminde, Vincent Grunwald, Yorgos Sapountzis).

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 Ώρες λειτουργίας : Τετ - Παρ 4:30 - 8:30 μ.μ. Σαβ 1 - 5 μ.μ.

State of Concept Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα, 2130318576
www.stateofconcept.org White American Flags, Wermke-Lainkauf, VG Bild-Kunst

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS