αθηνόραμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

Focus

Πειραματική Σκηνή του Εθνικού: Έρωτας (και τυραννόσαυροι) στα χρόνια των μνημονίων

Η επαναλειτουργία της συζητήθηκε πέρυσι για όλους τους λάθος λόγους. Αφορμή η παράσταση «Ισορροπία του Nash», που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα λόγω της αναφοράς της στον Σάββα Ξηρό. Φέτος η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μάλλον θα «ενοχλήσει» για όλους τους καλούς λόγους.

Οι διευθυντές της Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης προτείνουν εξίσου τον Ίψεν όσο και τον Καπετανάκη, με ένα ρεπερτόριο που φανερώνει αίσθηση του παρόντος και μαζί πνευματώδες χιούμορ. 

Με το φεστιβάλ «Europoly: παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει», σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen προβληματίζονται για το παρόν της Ευρώπης με μετακλήσεις από το εξωτερικό, όπως το «Lessons of leaking» του Dmitij Gawrisch (13-15/1), όπου η γερμανική ομάδα  machina eX αποτυπώνει τις ηθικές συγκρούσεις μεταξύ των  αντικρουόμενων προτεραιοτήτων της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ελευθερίας του λόγου και των πολιτικών χειρισμών.

 «Καθαρή πόλη»
«Καθαρή πόλη»

Μες σ' αυτό το πλαίσιο οι ίδιοι οι διευθυντές επαναλαμβάνουν την «Καθαρή πόλη», που συν-σκηνοθέτησαν πέρυσι στη Στέγη (από 22/12), στην οποία πρωταγωνιστούν μετανάστριες που δούλεψαν ή δουλεύουν ως καθαρίστριες στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει το φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» (20-30/4), με τέσσερις νέες ελληνικές ομάδες να απαντούν στο «τι είναι ο έρωτας επί κρίσης;».

 Λένα Κιτσοπούλου
Λένα Κιτσοπούλου

Η σεζόν κλείνει με το «Τυραννόσαυροι ΡΕΞ» (από 11/5), το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS