αθηνόραμα.gr

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

Πρόσωπο

Να γιατί πιστεύουμε ότι ο Χάρης Φραγκούλης θα είναι ένας πολυδιάστατος «Δον Ζουάν»

Από -

Ένα νεανικό πρόσωπο, όμορφο και οικείο ταυτόχρονα, ο Χάρης Φραγκούλης, που σε κερδίζει με τη σιγουριά του βλέμματός του, ερμηνεύει το μυθικό «Δον Ζουάν» του Μολιέρου στη σκηνική πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού στη Στέγη από 25/1.

«Ένα πρόσωπο-σημείο μέσα στο χάρτη του ανθρώπινου πόθου, του ανθρώπινου φόβου, τόσο φαντασιακό όσο ένα μετείκασμα, τόσο πραγματικό όσο ένα ποίημα. Μια ουτοπική επανάσταση του ανθρώπου απέναντι σε ό,τι υποδύεται σταθερότητα, γεμάτη θύματα, πραγματικά και φανταστικά». Αυτές είναι κάποιες από τις σκέψεις που μοιράζεται ανοιχτά μαζί μας ο Μιχαήλ Μαρμαρινός προτού καταθέσει τη σκηνική ετυμηγορία του στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με πρωταγωνιστή τον Χάρη Φραγκούλη, τον βραβευμένο ηθοποιό που μπήκε στο θέατρο πιστεύοντας πως δεν γίνεται οι ηθοποιοί να βγαίνουν στη σκηνή και να είναι «λιγότεροι» απ’ ό,τι στη ζωή.

Προτού ακόμη κερδίσει το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2013 για την ερμηνεία του του Φρόιντ στην παράσταση «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, ο Φραγκούλης είχε δώσει δείγματα του ταλέντου του στον «Επιστάτη» του Πίντερ, στη σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα, στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη από τη Μάρθα Φριντζήλα, στη φορτισμένη συγκινησιακά «Γκόλφω» του Νίκου Καραθάνου, ενώ πρόσφατα στην «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Ζοέλ Πομερά σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη αναδείχτηκε σε ρολίστα ολκής. Έχοντας λοιπόν γερά εφόδια ο Φραγκούλης μπήκε στη συνεργασία με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, έναν σκηνοθέτη, που οτιδήποτε αναλαμβάνει το κάνει να υπακούει στις δικές του ιδέες.

Ο «Δον Ζουάν» ενσαρκώνει τις ελευθεριότητες και τις αυθαιρεσίες των ευγενών, είναι ένα άτομο σε ανταρσία απέναντι στις καθιερωμένες αξίες και περνάει διάφορα στάδια εσωτερικής έκπτωσης. Ο Μαρμαρινός, παίρνοντας στα χέρια του το πολυδιάστατο κείμενο, ερεύνησε κυρίως το βάθος του για να αναδείξει την ιδεολογία του. Προσπάθησε δε με την ανάγνωσή του να δώσει την απάντηση στο ερώτημα: Τι είναι τελικά ο Δον Ζουάν; Για να το πετύχει, ενσωμάτωσε γύρω από τον πυρήνα του κλασικού έργου θραύσματα από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ακροβατώντας στα σύνορα δύο γλωσσών: του σινεμά και του θεάτρου.

Το ωραίο ανσάμπλ της παράστασης συμπληρώνουν οι Γιάννος Περλέγκας (Σγαναρέλ), Έλενα Μαυρίδου (Ελβίρα), Γιάννης Βογιατζής (Δον Κάρλος), Ευαγγελία Καρακατσάνη (Σαρλότ), Τάσος Καραχάλιος (Πιερό), Έφη Γούση (Ματιουρίν), Adrian Frieling (Δον Λουίς), Ντένης Μακρής (Φρανσίσκ, ένας φτωχός), Ilya Algaer (Δον Αλόνς), η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο ακορντεονίστας Στέλιο Κατσατσίδη.

Δείτε το βίντεο

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS