αθηνόραμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

News

Μια μεγαλοαστική Αθηναϊκή κατοικία του μεσοπολέμου ανοίγει τις πόρτες της στη σύγχρονη τέχνη

Η ομαδική έκθεση «The Thickness of Time» παρουσιάζει έργα βίντεο που ξαναβλέπουν την ιστορία, από το Μπαγκλαντές ως την Αρμενία. Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου σε επιμέλεια της locus athens και διαρκεί μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν βίντεο έργα που πειραματίζονται με την αφήγηση και την ερμηνεία ιστοριών μέσα από εικόνες. Καθένα από αυτά μιλά για τη δική του πολιτική και κοινωνική γεωγραφία, περίπλοκες αφηγήσεις ξεπροβάλλουν σε σχέση με την Αρμενία, την Παλαιστίνη, το Μπαγκλαντές, το Ισραήλ, το Μαρόκο και την Τουρκία. Το έργο της Didem Pekün ματαιώθηκε λόγω των πραξικοπημάτων και της έκτακτης κατάστασης της χώρας και εμφανίζεται με διαφορετική μορφή.

Τα αφηγηματικά εργαλεία των καλλιτεχνών είναι το προσωπικό βίωμα, ο μύθος, το αρχείο, το ανέκδοτο, ακόμη και το κουτσομπολιό και ξετυλίγουν προσωπικές και οικουμενικές ιστορίες. Η δυναμική της εικόνας και του λόγου σε συνδυασμό με τις τεχνικές δυνατότητες του μέσου απελευθερώνουν την ερμηνεία από κάθε γραμμική προοπτική και αμφισβητούν την επίσημη ιστορία. Η έκθεση πραγματεύεται την ανάγκη για την ουσιαστική αφομοίωση της ιστορίας.

Μια μεγαλοαστική Αθηναϊκή κατοικία του μεσοπολέμου ενεργοποιεί η έκθεση που αλληλεπιδρά με τα έργα. Η κατοικία του Βασίλειου Τσαγρή αρχικά κτισμένη για Έλληνες ομογενείς, στην πορεία έγινε κέντρο των διπλωματικών υπηρεσιών του Γ’ Ράιχ και έδρα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ώσπου τελικά απέμεινε άδεια.

Στα εγκαίνια η Didem Pekün θα δώσει μια ομιλία με τίτλο «A Solliloquy: 7 thoughts on Inhabiting Purgatorium» αναφορικά με το βίντεο  έργο της για τη Βοσνία που δεν ολοκληρώθηκε λόγω των πραξικοπημάτων και της επείγουσας πολιτικής κατάστασης της χώρας. Η αφήγησή της ξεκινά από την ιστορία των αντρών που εδώ και 500 χρόνια βουτάνε στη γέφυρα Μοστάρ στη Βοσνία με κίνδυνο το θάνατο, δημιουργώντας παραλληλισμούς με την τωρινή ασφυκτική κατάσταση στην Τουρκία.

Οι Diplomates με την εγκατάσταση τους «The Sickness of Time» τονίζουν το κτιστό μπαρ του κτιρίου δημιουργώντας μια νυκτερινή ατμόσφαιρα πρόσφορη για νέες εξιστορήσεις. Η έκθεση θα λειτουργεί και βραδινές ώρες προσφέροντας ποτά. Συνολικά, συμμετέχουν στην έκθεση οι Yto Barrada, Αικατερίνη Γκεγκισιάν Dor Guez, Jumana Manna Naeem Mohaiemen και Didem Pekün.

INFO
Διεύθυνση: Kατοικία Βασίλειου Τσαγρή, Ακαδημίας 23, Σύνταγμα
Site: www.locusathens.com/lcu/
E-mail: locus@locusathens.com
Ωράριο έκθεσης: Τετάρτη και Σάββατο 12:00 - 16:00, Πέμπτη και Παρασκευή 20:00 - 24:00

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS