αθηνόραμα.gr

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

News

«Laura & Lizzie»: ξαναβλέποντας τα ερωτικά ταμπού

Η γκαλερί The Breeder θα φιλοξενήσει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Στέβη με τίτλο «Laura & Lizzie» η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Η καλλιτέχνις αντλεί έμπνευση για τα νέα της έργα από το ποίημα «The Goblin Market» της Christina Rossetti. Το ποίημα διηγείται την ιστορία των Laura και Lizzie τα ονόματα των ποίων αποτελούν και τον τίτλο της έκθεσης. Οι δύο αδερφές λοιπόν, επισκέπτονται κάθε βράδυ μια πηγή για να πάρουν νερό. Εκεί, καλικάτζαροι έχουν στήσει μια αγορά και πουλούν την πραμάτια τους, τα πιο λαχταριστά φρούτα. Αδυνατώντας να αντισταθούν στον πειρασμό που ελλοχεύει, ένα βράδυ η Laura υποκύπτει. Η περιγραφή της σκηνής  όπου η Laura απολαμβάνει τα φρούτα είναι ιδιαίτερα ερωτική.

Το έργο της Rossetti μπορεί να θεωρηθεί πρωτοποριακό στο πώς παρουσιάζει τη γυναικεία ύπαρξη δεδομένου ότι γράφτηκε κατά την αυστηρή Βικτοριανή εποχή. Στο τέλος του ποιήματος δεν υπάρχει κάθαρση, κανένα ηθικό δίδαγμα αλλά έχει αίσιο τέλος καθώς οι δυο αδερφές παντρεύονται και ζουν ευτυχισμένες. Με αφορμή τη ιστορία αυτή η Στέβη μέσα από τα έργα της σκιαγραφεί την γυναικεία παρουσία σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπού και συμβάσεις με έμφαση στην ερωτική και σεξουαλική της διάσταση.

Η Σοφία Στέβη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Central Saint Martin’s School of Art & Design του Λονδίνου, ζει και εργάζεται στη Αθήνα. Έχει παρουσιάσει τα έργα της τόσο σε εγχώριες εκθέσεις όσο και σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Διεύθυνση: Ιάσονος 45, Αθήνα 10436
Τηλ: 210-3317527
Σελίδα: http://thebreedersystem.com
Διάρκεια Έκθεσης: 19 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου.
Εγκαίνια: 19/1, 8-10μ.μ
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12-8μ.μ., Σάββατο 12-6μ.μ.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS