αθηνόραμα.gr

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

News

Η τέχνη τα βάζει με τις μηχανές

Τέσσερις καλλιτέχνες μέσα από την ομαδική έκθεση «ManSins» ασκούν κριτική στην επικυριαρχία των μηχανών στην σημερινή εποχή και στο πως το γεγονός αυτό μεταβάλει την ανθρώπινη ηθική, στον χώρο σύγχρονης τέχνης Depo Darm  έως τις 08/03.

Με ποιόν τρόπο η εξάρτησή μας από τις μηχανές περιορίζει τις πνευματικές μας αναζητήσεις; Πώς μπορεί να υπερισχύσει ο ανθρώπινος παράγοντας στην ψηφιακή εποχή;  Η έκθεση εξετάζει την ηθική στην ψηφιακή εποχή και ανοίγει ένα διάλογο γύρω από το ηθικό πλαίσιο που είναι απαραίτητο για να κατευθύνει την εξέλιξη της ψηφιακής ζωής. Σε μία προσπάθεια να αναγνωριστεί η ανθρώπινη μοναδικότητα οι μηχανές, «machines», επαναπροσδιορίζονται ως ανθρώπινες αμαρτίες, «man-sins». 
 

Ο Ηλίας Βασιλός, με τους πίνακές του (λάδι σε καμβά), συνθέτει σχολαστικά γεωμετρικά σχήματα και γραμμές χρησιμοποιώντας την τεχνική του μασκαρέματος και δημιουργεί χρωματικά πλέγματα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Ο Χριστόφορος Δουλγέρης φωτογραφίζει μηχανές που βρίσκονται εκτός λειτουργίας, χωρίς πρακτική χρήση πια σκοπός τους είναι η  αυτοπροβολή. Οι μηχανές αυτές παρουσιάζονται σε έναν ρόλο αυτόνομο, πρωταγωνιστικό, καθώς τοποθετούνται στο βάθρο για πρώτη φορά.

Με τους πίνακές του (ακρυλικά σε χαρτί), ο Αντώνης Καπνίσης επιχειρεί να μεταδώσει την αίσθηση μιας ατέρμονης πορείας, ενός ατελείωτου ταξιδιού ζώντας σε διαρκή σύγκρουση και αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της συνεχούς ανάπτυξης και κυριαρχίας της ηλεκτρονικής μηχανικής. Ο Βαγγέλης Σάββας ασκεί κρητική στην απληστία των μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως, καθώς προσπαθούν να αυξάνουν αδιάκοπα τα κέρδη τους μέσα από την αυτοματοποίηση της εργασίας και τη μείωση του εργατικού κόστους, με τα γλυπτά του «Emblem of loss» αναφέρεται στις θυσίες των εργατών.

Πληροφορίες

Depo Darm: Ηρώων Σκοπευτηρίου 54 - 56 Καισαριανή, Aθήνα 16121
Τηλ: 210-7601177
Web: www.depodarm.com
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:00. Σάββατο: 11:30 - 14:30.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS