αθηνόραμα.gr

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

News

Η παράσταση συνεχίζεται στη γκαλερί CAN

Από τις υποσχέσεις των επιγραφών των καταστημάτων και χώρων διασκέδασης εμπνέεται η ατομική έκθεση του Σωτήρη Πανουσάκη στην γκαλερί CAN με τίτλο «The Show Must Go On» ως τις 18/2. Η έκθεση αποτελείται από μια σειρά ζωγραφικών έργων μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.

H ζωγραφική του, στα όρια του αφηρημένου, στηρίζεται στην διαμεσολαβημένη φωτορεαλιστική απόδοση λεπτομερειών από εσωτερικά και από σκηνές που συναντά στον δρόμο. Ακολουθώντας τα πρότυπα των Edward Hopper, Mark Francis και Barnett Newman τα έργα του χαρακτηρίζονται από παραστατικότητα και μινιμαλισμό. Με εγγραφές από την ιστορία της τέχνης και σκέψεις γύρω από τον ρόλο της τα έργα αυτά αποτελούν θραύσματα που τονίζουν τις λεπτομέρειες που περνάνε απαρατήρητες.

Την τελευταία δεκαετία η πρακτική του βασίζεται σε φωτογραφίες βιτρινών και εσωτερικών καταστημάτων, χώρων διασκέδασης και κατανάλωσης τις οποίες τραβά ο ίδιος, κροπάρει και στη συνέχεια ζωγραφίζει σε καμβά. Αν και ακολουθεί την αρχή της μίμησης το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό. Ενδιαφέρεται για αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία, αφανείς λεπτομέρειες και επιγραφές ‘νέον’, μεταλλικές επιφάνειες και κρυφοί φωτισμοί. Λέξεις όπως «SHOW», ‘ESCAPE’, «FAST», «SOCIAL», «BREAK», «LAND» αποσπασμένες από τον διαφημιστικό τους ρόλο και απομονωμένες οπτικά, συνθέτουν ένα φαντασιακό περιβάλλον γεμάτο προτροπές και υποσχέσεις.

Ο Σωτήρης Πανουσάκης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 1996 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Goldsmiths College του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

INFO
Διεύθυνση: Π. Αναγνωστοπούλου 42, Κολωνάκι, Αθήνα 10673
Tηλ: 210-3390833
E-mail: info@can-gallery.com
Site: www.can-gallery.com
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 11π.μ. - 3μ.μ. / 5μ.μ. - 8μ.μ. Σάββατο: 11π.μ. - 4μ.μ.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS