αθηνόραμα.gr

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

Πρόσωπο

Η modern folk του Vinicio Capossela

Από -

Ξεχωριστός καλλιτέχνης: τραγουδοποιός, ποιητής και συγγραφέας που περνάει στην τέχνη του τις εικόνες της πραγματικής ζωής.

Ο Vinicio Capossela είναι μουσικός με πλατιά ενδιαφέροντα^ προσεγγίζει, εκτός από την πλούσια λαϊκή παράδοση της Ιταλίας, την αμερικανική folk και τα βαλκανικά ηχοχρώματα, περνάει μέσα από τις ιδιαιτερότητες του tango και της morna, γοητεύεται από το δικό μας ρεμπέτικο και το εκφράζει ποικιλοτρόπως, ως μουσική και κοινωνικό αντίκρισμα. Προσπαθεί να μετατρέπει κάθε ερέθισμα σε τραγούδι, λόγο, ποίηση κι έτσι προσεγγίζει τη ζωή και την τέχνη του, ως κάτι που τον αφορά και μας αφορά άμεσα, σαν καθημερινή ανθρώπινη ανάγκη που δεν χάνεται σε φαντασιακούς κόσμους. Αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη θα απολαύσουμε στο «Half Note Jazz Club» (16-19/12).

Real life poetry

Ο Vinicio Capossela είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης. Τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ποιητής, συγγραφέας και, πάνω απ’ όλα, φανταστικός performer. Σε όλη του την πορεία – εδώ και 25 γεμάτα χρόνια – ενδιαφέρεται ειλικρινά και βαθειά για τη λαϊκή μουσική κάθε είδους. Ξεκινάει από την δικιά του κληρονομιά, την πλούσια λαϊκή μουσική της Ιταλίας και την επεκτείνει στην folk όψη του αμερικάνικου rock με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Αγγίζει σαν χάδι τα ιβηρικά μοτίβα, πιάνει τη morna και το fado και περνάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο tango.

Και μετά ξαναγυρίζει στην Ευρώπη – χωρίς ούτε μια στιγμή να έχει πάψει να λατρεύει και να αναφέρεται στον Tom Waits και την γεμάτη θεατρικότητα ερμηνευτική του δύναμη. Με τη δική του, ξεχωριστή, δύναμη. Τον Vinicio Capossela τον συγκινούν τα βαλκανικά χρώματα και το δικό μας ρεμπέτικο – όχι μόνο σαν μουσική φόρμα αλλά σαν τρόπος φιλοσοφικής αντίληψης και ζωής. Και ότι τον συγκινεί το κάνει τραγούδι, μουσική, βιβλίο, ταινία.

Ο Capossela, σαν καλλιτέχνης καλλιεργεί την μουσική ποιητική του με ευαισθησία και συνέπεια, ζώντας την πραγματική ζωή κυρίως και λιγότερο αναπνέοντας σε φαντασιακούς χώρους – πράγμα που αντικατοπτρίζεται τόσο στους δίσκους του όσο και στα βιβλία του. Στο δικό μας – και δικό του πια – ρεμπέτικο ο Vinicio Capossela βρήκε εκείνες τις κοινωνικές / αισθητικές παραμέτρους που τον βοηθούν να εκφράσει με καλλιτεχνική ακρίβεια τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Όχι μόνο την ελληνική / ευρωπαϊκή οικονομική κρίση αλλά και την γενική «απέλπιδα ελπίδα» που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο άνθρωπο. Όλα αυτά – και πολλά άλλα – είναι που διαμορφώνουν την τέχνη του: καθημερινή και ποιητική, κοινωνική και ανθρώπινη.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS