αθηνόραμα.gr

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS

Ξέρετε αυτές τις νύχτες. Τις νύχτες που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Όταν μια έξοδος με φίλους που ξεκινάει αυθόρμητα, μετατρέπεται σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Όταν ζεις τη στιγμή και αφήνεις όλα τα άλλα πίσω. Αυτοί είναι οι νύχτες που δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Είναι οι #AbsolutNights. Ζήστε τις μέσα από τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω!

Θέμα

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με άρωμα Αμβέρσας

Το ιστορικό κτίριο του Τάκη Ζενέτου περιμένει αυτές τις γιορτές τους Αθηναίους να το περπατήσουν ανακαλύπτοντας έργα σύγχρονης τέχνης στο πιο πολυσυζητημένο μουσείο της πόλης που άνοιξε επιτέλους στο κοινό.

Η αρχή γίνεται με την έκθεση «ΕΜΣΤ- M HKA Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα» (μέχρι 29 Ιανουαρίου) μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA) σε επιμέλεια των διευθυντών τους Bart De Baere, Κατερίνας Κοσκινάς. (Βοηθοί επιμελητές: Σταμάτης Σχιζάκης, Jan De Vree). Φιλοξενείται στους χώρους των περιοδικών εκθέσεων στο ισόγειο και το υπόγειο του εντυπωσιακά ανακαινισμένου κτιρίου.

Η έκθεση φιλοδοξεί να είναι ένας θεωρητικός και οπτικός διάλογος, βασισμένος σε έργα από τις συλλογές των δύο Μουσείων, που περιλαμβάνει πάνω από 70 έργα και θα διαρθρώνεται σε 22 θεματικές. Τον Απρίλιο του 2017, θα ταξιδέψει σε περιορισμένη εκδοχή στο Βέλγιο.

«Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με ένα μουσείο [σ.σ.: το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας - M HKA] που έχει διευθυντή τον Bart de Baere.» μας λέει η Κατερίνα Κοσκινά. «Η έκθεση εγκαινιάζει το πρόγραμμά μας Το ΕΜΣΤ στον κόσμο και δίνει το στίγμα πώς θέλουμε να προχωρήσει το πρόγραμμα. Η έκθεση δείχνει την αναγκαιότητα του διαλόγου σε σχέση με ευρύτερα ζητήματα διεθνή, τοπικά, υπαρξιακά και, βέβαια, του διαλόγου με το κοινό.

Ο Bart De Baere, πάλι, δηλώνει: «Είμαστε ένα μουσείο της Φλαμανδικής Κοινότητας του Βελγίου, το εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης της Φλάνδρας, μια από τις περιοχές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της δυτικοευρωπαϊκής παράδοσης της τέχνης και οπτικής κουλτούρας. Αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Όμως η τέχνη ξεκίνησε στην Ελλάδα και ούτε αυτό δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

O Deleu, ο οποίος θα μπορούσε να περιγραφεί ως οραματιστής πολεοδόμος και ο οποίος αποτελεί το σημείο έναρξης της παρούσας έκθεσης με την πρότασή του για ένα ταξίδι 80 ημερών γύρω από τη γη και το πρότζεκτ του για ένα πλωτό πανεπιστήμιο σε τρία αεροπλανοφόρα, δήλωσε πριν από μερικά χρόνια - πριν από την κρίση - ότι η Ελλάδα θα είναι το μέλλον. Εάν ένα σύστημα καταρρεύσει, λέει, όπως συμβαίνει τώρα, το μέλλον έρχεται πάντα από την περιφέρεια και στην Ελλάδα υπάρχει πολύ περισσότερη ζωντάνια απ’ ότι στο Βέλγιο. Αυτή η ζωντάνια θα επιτρέψει να δούμε ένα μέλλον.»

Αναλυτικές πληροφορίες http://emst_muhka.ensembles.org/?locale=gr

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) - Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Διαβάστε ακόμα

MAKE YOUR NIGHTS #ABSOLUTNIGHTS