Οδηγός Μουσικής

Φίλτρα οδηγού Εκδηλώσεων

!

Συναυλίες ανά:

Αναζήτηση συναυλίας/χώρου

Ήμουν εκεί
Όταν ξένοι αρχιμουσικοί μεταμορφώνουν την ΚΟΑ…

Όταν ξένοι αρχιμουσικοί μεταμορφώνουν την ΚΟΑ…

Οι δύο άκρως επιτυχημένες συναυλίες που έδωσε αυτό το μήνα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο των τακτικών εμφανίσεών της στην «Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής επιβεβαίωσαν τις παλιές συνήθειές της να ανεβάζει επίπεδο απόδοσης, όταν την διευθύνουν ξένοι αρχιμουσικοί.

Θέμα
Συναυλίες για το… σαλόνι σου

Συναυλίες για το… σαλόνι σου

«Κρυφές» συναυλίες στο σαλόνι ενός διαμερίσματος, πολύ κοντά μας ή και δίπλα μας. Με ωραία μουσική, γνωστούς καλλιτέχνες και διαλεχτό κοινό, και την επαφή που προσφέρει ένα ζεστό, σπιτικό περιβάλλον. Μια ιδέα που γίνεται πράξη – και μια πολύ καλή εμπειρία.

Ήμουν εκεί
Διαφορετικές, σκοτεινές προσεγγίσεις  «Χειμωνιάτικου ταξιδιού» και «Πυγμαλίωνα»

Διαφορετικές, σκοτεινές προσεγγίσεις «Χειμωνιάτικου ταξιδιού» και «Πυγμαλίωνα»

Ένα χρόνο πριν, ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης και η ομάδα μουσικού θεάτρου «Ραφή» εμπλούτιζαν τα αθηναϊκά λυρικά πράγματα με μίαν ευφάνταστη παραγωγή της «Σταχτοπούτας» της Βιαρντό. Τον Μάη του 2016 οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα ξαναενώσουν δυνάμεις στην απαιτητική «Αλτσίνα» του Χαίντελ.

Ήμουν εκεί
Επιτυχημένες επαναλήψεις «Μαγικού Αυλού» και «Kiss me, Kate!» με την εγγύηση Πέτρου

Επιτυχημένες επαναλήψεις «Μαγικού Αυλού» και «Kiss me, Kate!» με την εγγύηση Πέτρου

Με επαναλήψεις λυρικών έργων ξεκίνησε η φετινή καλλιτεχνική περίοδος τόσο στο Μέγαρο Μουσικής όσο και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Παρά τους διαφορετικούς λόγους για τους οποίους επελέγησαν, αμφότερες στέφθηκαν από επιτυχία, που οφείλεται εν πολλοίς στο ξεχωριστό κύρος και την προσωπικότητα του Γιώργου Πέτρου.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Μουσική στο Αρχείο Θεμάτων