Νέα

Το Μέγαρο γίνεται έως και underground!

Από -

Το φετινό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη τις εκδηλώσεις του, περιλαμβάνει πλήθος από μουσικές που, εκτός της κλασικά... κλασικής, εκτείνονται σε πολλά ενδιαφέροντα events ελληνικής μουσικής, έντεχνης και παραδοσιακής, μουσικών του κόσμου, jazz, rock κ.λπ., εγκαινιάζοντας μάλιστα και νέους κύκλους εκτός από τους καθιερωμένους.

Ένας τέτοιος κύκλος, το «Megaron Underground», εγκαινιάζεται σχεδόν... αναγκαστικά, καθώς δημιουργείται ο χώρος που θα τον φιλοξενήσει – και είναι υπόγειος, στο υποσκήνιο της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη». Εδώ θα δούμε παραστάσεις χορού και θεάτρου, jazz συναυλίες, βραδιές μουσικού αυτοσχεδιασμού αλλά και «πειραγμένου» ρεμπέτικου με αποκλίσεις προς το μπαρόκ. Ομοίως, ο νέος κύκλος που ακούει στο όνομα «With a Twist» μας φέρνει σε επαφή με ποικίλες όψεις της κλασικής μέσα από το συνδυασμό της με ηλεκτρονική και παραδοσιακή μουσική, multimedia κ.λπ. Στοιχεία που δίνουν έναν ακόμη πιο μοντέρνο τόνο στα δρώμενα της φετινής σεζόν.

 Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ
Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ

Όσο για τους καθιερωμένους –και πολύ καταξιωμένους– κύκλους του Μεγάρου, στο πλαίσιο του «Μεγάλες Ορχήστρες και Μεγάλοι Ερμηνευτές» θα παρακολουθήσουμε τη Marlis Petersen με την Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ στη «Leonora» του Μπετόβεν, τους Musiciens du Louvre, τον πιανίστα Radu Lupu που συμπράττει με τον Ivan Fischer και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Βουδαπέστης κ.λπ. Σημειώστε επίσης ότι το καλοκαίρι θα έρθει και ο σούπερ σταρ μαέστρος Gustavo Dudamel με τη Συμφωνική Ορχήστρα «Simon Bolivar» από τη Βενεζουέλα.

 Sasha Waltz & Guests
Sasha Waltz & Guests

Ο «Χορός στο Μέγαρο», πάλι, έχει λίγα και ξεχωριστά: το νεοϋορκέζικο Pilobolus Dance Theater και τη διάσημη Sacha Waltz με την ομάδα της. Τα «Χριστούγεννα» με τη συνήθη πληρότητά τους σίγουρα θα χαρίσουν γιορτινές απολαύσεις σε ένα ευρύτατο κοινό, ενώ οι «Γέφυρες» εμφανίζονται πιο εμπλουτισμένες: συμφωνικό ροκ με αφιέρωμα στους ABBA, η Δήμητρα Γαλάνη με το ιδιαίτερο Chronos Project και τους Tακίμ, αφιέρωμα στους Led Zeppelin, ταξίδι από το μπαρόκ στην jazz…

Και ακόμη η «Vive la France!» η οποία ιχνηλατεί ποικίλες μουσικές συνάφειες ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα, οι «Κιθάρες» που δεν χρήζουν περαιτέρω εξήγησης, οι «Μουσικές του Μεσοπολέμου» με ενότητες όπως η μουσική απέναντι στο ναζισμό, το χορευτικό (φυσικά) swing, η σχέση του Σκαλκώτα με την jazz κ.λπ., τα «Μουσικά πορτρέτα» (Νίκος Πλατύραχος, Λένα Πλάτωνος, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά.), οργανικές σειρές όπως «Για τσέλα και γκάμπες» ή «Ξύλινα και χάλκινα» καθώς κι ένα άτυπο αφιέρωμα σε «Γυναίκες», το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης Ελληνίδας σολίστ του πιάνου Ρένας Κυριακού.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής εδώ.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης