Τα ονειρικά σάουντρακ του Theodore

Το δυνατό live που μας περιμένει στην Τεχνόπολη συνοψίζει τη δημιουργική πορεία και καταγράφει την ιδιαιτερότητα της μουσικής ταυτότητας ενός καλλιτέχνη που ξέρει να δίνει ονειρική διάσταση στην πραγματικότητα.

Τα ονειρικά σάουντρακ του Theodore

Μια γέφυρα ανάμεσα στο «It is but it’s not» και στο μουσικό τοπίο που διαμορφώνεται με τον καινούργιο δίσκο του –που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο– φτιάχνει ο Theodore με τη μεγάλη του συναυλία στην Τεχνόπολη, την Τετάρτη 18 Ιουλίου. Έχοντας ταξιδέψει τη μουσική του εκτός συνόρων, σε μεγάλα φεστιβάλ και venues, ο Theodore κάνει ένα εσωτερικό ταξίδι που, σ’ εμάς τους ακροατές, δημιουργεί ισχυρές και έντονες εικόνες, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, με πλήθος από συναισθήματα να αναβλύζουν.

Η μουσική του Theodore (ή Θοδωρή Πολυχρονόπουλου) έχει βάσεις στις εικόνες και στα παιχνίδια της φαντασίας. Οι αναφορές σε μοντέλα και πρότυπα –όπως οι Sigur Ros ή οι Radiohead– μπορεί να είναι είναι ευκρινείς, στην πορεία και στην εξέλιξη της μουσικής του, όμως, αυτό που μένει είναι τα πολλαπλά και πολύμορφα επίπεδα συγκίνησης που αυτή εκπέμπει. Δεν πρόκειται για μια γενική παρατήρηση, αλλά για την ισχυρή αίσθηση από την ακρόαση του καινούργιου δίσκου του Theodore, από τον οποίο ήδη κυκλοφορούν τα κομμάτια «Spit Blood Out» και «Towards? (for what is to come)». Οι σπουδές του στην κλασική μουσική και στις τεχνοτροπίες της κινηματογραφικής μουσικής όχι μόνο έχουν πιάσει τόπο αλλά δείχνουν να είναι και το ισχυρό στοιχείο της μουσικής του ταυτότητας – αυτό, τουλάχιστον, ισχύει για τον πρώτο δίσκο του, το «7», που κυκλοφόρησε το 2012.

Τα ονειρικά σάουντρακ του Theodore - εικόνα 1

Με τον δεύτερο δίσκο του, «It is but it is not», τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Theodore ξεφεύγει – κατ’ αρχάς από τους ίδιους τους περιορισμούς που μπορεί να εφαρμόζει μια νεανική και ανήσυχη πολυκατευθυντικότητα. Τα κομμάτια εδώ είναι πολύ πιο στοχευμένα φιλοσοφικά και η αναζήτηση δείχνει να κυριαρχεί. Με αυτό στο νου, έχουμε ακόμη ένα βήμα στον καινούριο του δίσκο, υλικό του οποίου θα ακουστεί στη συναυλία στην Τεχνόπολη, μαζί με τραγούδια και μουσικές από τους προηγούμενους δίσκους του, διασκευασμένα στα σημερινά του πρότυπα. Το γκρουπ του Theodore αποτελείται από τους Alessandro Giovanetto, Μάνο Κουρκούλη, Νικόλα Παπαχρονόπουλο και Ashley Hallinan, ενώ τη συναυλία ανοίγει το ποπ ηλεκτρονικό ντούο Foam.

Περισσότερες πληροφορίες

Theodore

  • Rock-pop-folk

Μια συναυλία-γέφυρα μεταξύ του «It is But It’s Not» και του νέου ηχητικού τοπίου που διαμορφώνουν οι μουσικές και τα τραγούδια της νέας του δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.