Ο ροκ και συμφωνικός κόσμος των Scorpions

Συναυλία με σημαντικό καλλιτεχνικό –ίσως και ιστορικό– ειδικό βάρος, αφού το δημοφιλές γκρουπ ξεδιπλώνει για μία και μοναδική φορά την καλύτερη μουσική του ανθολογία.

Ο ροκ και συμφωνικός κόσμος των Scorpions

Δευτ

Συναυλία με σημαντικό καλλιτεχνικό –ίσως και ιστορικό– ειδικό βάρος, αφού το δημοφιλές γκρουπ ξεδιπλώνει για μία και μοναδική φορά στο Καλλιμάρμαρο, την Δευτέρα 16 Ιουλίου, την καλύτερη μουσική του ανθολογία, έχοντας εντάξει σ’ αυτήν και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο ροκ και συμφωνικός κόσμος των Scorpions - εικόνα 1

Από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν πριν από δύο περίπου μήνες ο Rudolf Shenker και ο Klaus Meine, κρατάω την έμφαση που έδωσαν στη λέξη «φιλία». Αυτό είναι που δένει την ομάδα των Scorpions τόσα πολλά χρόνια (μαθηματικά, ως γκρουπ μετρούν πάνω από μισόν αιώνα) και την κάνει να είναι τόσο δυνατή και απολαυστική σε κάθε της εμφάνιση. Οι Scorpions έχουν έλθει πολλές φορές εδώ και έχουν σκορπίσει ρίγη συγκίνησης στους πολυθπληθείς φίλους τους – αλλά και πολλή καλή μουσική με ξεχωριστά vibes να διαχέονται στην ατμόσφαιρα, καθώς το ιστορικό αυτό γερμανικό γκρουπ είναι πάντα ασυναγώνιστο στα live του. Έχουμε άλλωστε δυο σχετικά πρόσφατες αναμνήσεις από τον εορτασμό της πεντηκονταετίας τους στην Πλατεία Νερού και την unplugged συναυλία τους στον Λυκαβηττό.

Αυτήν τη φορά, η παρουσία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο, την Δευτέρα 16 Ιουλίου, έχει special χαρακτηριστικά. Είναι «Once in a Lifetime» λόγω τίτλου αλλά και ουσίας: επιβλητικά μεγάλος και ιστορικός ο χώρος του Παναθηναϊκού Σταδίου και μεγαλειώδης συμφωνική εισαγωγή στον μουσικό κόσμο των Scorpions από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που, κάτω από την μπαγκέτα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή, θα παίξει ένα best of – όπως είχε γίνει παλαιότερα και με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου. Η ΚΟΑ θα μας δώσει και την κατάλληλη «γέφυρα» μεταξύ του συμφωνικού ήχου και του καθαρού ροκ για να περάσουμε στον actual κόσμο των Scorpions.

Η ιστορία είναι, λίγο-πολύ, γνωστή. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό γερμανικό ροκ γκρουπ που ξεκίνησε με καθαρές χαρντ ροκ ιδιότητες –αλλά και με αρχικές progressive βλέψεις– και έφτιαξε και καλλιέργησε τον δικό του χεβιμεταλικό τρόπο. Βρήκε μάλιστα πλήρως τον εαυτό του στα mid ’80s, αποκτώντας μια δημιουργική ειδίκευση στις power metal μπαλάντες. Αυτές είναι που έφεραν τους Scorpions στην κορυφή, αυτές είναι που δίνουν τις τεράστιες πωλήσεις και αυτές είναι που τραβούν τα πλήθη κοντά τους όταν εμφανίζονται. Οι συναυλίες των Scorpions είναι εξαιρετικά απολαυστικές. Και φαίνεται πως, πάνω απ’ όλους, τις απολαμβάνουν ο Shenker, ο Meine και η παρέα τους – κι εμείς, που θέλουμε να είμαστε εκεί. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

THE SCORPIONS MIXTAPE

Ο ροκ και συμφωνικός κόσμος των Scorpions - εικόνα 2

1. No One Like You
2. Born to Touch Your Feelings
3. When the Smoke is Going Down
4. Wind of Change
5. Still Loving You
6. Send Me An Angel
7. Humanity
8. Follow Your Heart
9. Going Out With a Bang
10. Rock You Like a Hurricane
11. Always Be With You

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpions

  • Rock-pop-folk

«Once in a Lifetime». Μια rock βραδιά που θα μείνει στην ιστορία. Τη συναυλία ανοίγει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.