Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Πολλές ενδιαφέρουσες συναυλίες - και φεστιβαλικές εκδηλώσεις - τρέχουν αυτή την εβδομάδα. Με τον καιρό να είναι άστατος...

Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Tchaikovsky Symphony Orchestra

Ένα από τα μεγάλα και πιο δημοφιλή μουσικά events του καλοκαιριού: δυο συναυλίες στο Ηρώδειο με την σπουδαία Tchaikovsky Symphony Orchestra, ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά συμφωνικά σύνολα της Ρωσίας που έρχεται με διευθυντή της τον Vladimir Fedoseyev και σολίστ την πιανίστρια Varvara Nepomnyashkaya για να ικανοποιήσει την Tchaikovsky-Mania μας! Με ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων, η Tchaikovsky Symphony Orchestra, μια από τις πιο ιστορικές συμφωνικές ορχήστρες της Ευρώπης με ρεπερτόριο που εστιάζεται στις συνθέσεις του μεγάλου Ρώσου μουσουργού, διάσημες ή μη, πασίγνωστες ή όχι. Εδώ έρχεται με «Λίμνη των Κύκνων», «Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστη», Ιταλικό Καπρίτσιο, Κοντσέρτο για πιάνο Νο. 1 και άλλα ωραία, για δύο ημερομηνίες, στις 26 και 27 Ιουνίου.

Full Moon Fiesta

Μια μουσική γιορτή, ένα πραγματικό πάρτι, έρχεται την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη. Η «Full Moon Fiesta» μας αγκαλιάζει για μια ακόμα φορά μέσα από το concept του πασίγνωστου «Πλοίου της Αγάπης» που, για τις ανάγκες αυτής της γιορτής, ονομάζεται «λοΒboat» και υλοποιείται / σκηνοθετείται από τον Πάνο Σουρούνη. Καπετάνιος σ’ αυτό το μουσικό πλοίο είναι ο Γιώργος Καραδήμος και ορχήστρα οι Jaguar Bombs. Η Cookie ανάβει τις μηχανές και συνταξιδεύουν οι Πέννυ Μπαλτατζή, Γιώργης Χριστοδούλου, Μιρέλα Πάχου, Σπύρος Γραμμένος, Χρίστος Θεοδώρου, Μυρτώ Βασιλείου, Γιούλη Ασημακοπούλου, Μαρίλια Μητρούση και κάποιοι άλλοι. Surprise!

Βασίλης Ρακόπουλος

Ο Βασίλης Ρακόπουλος στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση δύο σουίτες του για κλασική κιθάρα και κουιντέτο εγχόρδων. Πρόκειται για τα έργα «Αffection» και «No Answer», που αναζητούν έναν κοινό τόπο συνύπαρξης διαφορετικών στυλιστικών ιδιωμάτων. Θα πραγματοποιηθούν τρία κονσέρτα, στις 28, 29 και 30 Ιουνίου.

Φεστιβάλ Γενικής Γραμματείας Ισότητας

Ένα διήμερο Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο όπου κυριαρχεί η γυναικεία παρουσία, λαμβάνει χώρα στο Θέατρο Βράχων, στις 29 Ιουνίου με Μαρίνα Σάττι & fonές στην παράσταση «Yalla!» αλλά και με Παυλίνα Βουλγαράκη. Τη δεύτερη μέρα, στις 30 Ιουνίου, έρχονται η Ελένη Βιτάλη και ο Παναγιώτης Μάργαρης, καθώς και η Αφεντούλα Ραζέλη.

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Ένα μεγάλο φεστιβάλ - με ανάλογα μεγάλο συναυλιακό μέρος μοιρασμένο σε τρεις σκηνές για μοναδικές μουσικές εμπειρίες. Live για όλα τα γούστα, που διαμορφώνονται με τέτοιον τρόπο ώστε η κάθε μέρα να αποτελεί μια συνεκτική μουσική πρόταση. Τα live θα τρέχουν παράλληλα στα τρία stages, που θα στηθούν για το σκοπό αυτό στο πάρκο Γουδή, από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 1 Ιουλίου. Από το χορταστικό πρόγραμμα του τριημέρου ξεχωρίζουν οι Νατάσσα Μποφίλιου, Imam Baildi και το dj set των Κωνσταντίνου Βήτα και Μιχάλη Δέλτα.

Καμεράτα

Η Καμεράτα - Ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, έργα Μασνέ και Βέρντι σε συνεργασία με δυο νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες, τον τενόρο Γιόζεφ Καλλέγια και τον μαέστρο Ραμόν Τεμπάρ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Είναι σόλο, με την κιθάρα και τα τραγούδια του, σαν τροβαδούρος από μια παλαιότερη εποχή. Είναι όμως και sold out - γι' αυτό τον λόγο, μετά την επιτυχημένη συναυλία την Δευτέρα 25 Ιουνίου, έχει προστεθεί και δεύτερη συναυλία, την Παρασκευή 29 Ιουνίου. Ας απολαύσουμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, μόνο με την κιθάρα και τα τραγούδια του, γυμνά στην απλούστερη μορφή τους – αλλά με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει να τα αποδίδει, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

«Καραγκιόζης Γιούργια» Φεστιβάλ

Ένα ανατρεπτικό διήμερο φεστιβάλ με τίτλο «Καραγκιόζης Γιούργια» ξεκινάει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι για το σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου. Το πρώτο βράδυ παίζουν οι Bandallusia, οι Χειμερινοί Κολυμβητές και οι Χαΐνηδες. Θα συνεχίσουν οι Baildsa, οι Θραξ Πανξ και η Boban Markovic Orkestar.

Dead Kennedys

Ένα από τα πιο ιστορικά αμερικανικά hardcore punk ονόματα μας επισκέπτεται για ένα live στην «Piraeus 117 Academy», την Κυριακή 1 Ιουλίου. Είναι οι Dead Kennedys και παίζουν με την ίδια αμείωτη μανία που ξέρουμε από παλιά. Με διάφορα συν και πλην, φυσικά. Σαπόρτ κάνουν οι Panx Romana. Στα θεμέλια του αμερικάνικου hardcore punk οι Dead Kennedys φρόντισαν να γράψουν τον θρύλο τους ήδη από τη δεκαετία του ’70 – και όλα αυτά πια ανήκουν στην ιστορία. Είναι όμως μια ιστορία που φαίνεται πως έχει διάρκεια γιατί, ακόμα και χωρίς τον Jello Biafra, στην περίοδο της «αναβίωσής» του, το γκρουπ φαίνεται ότι μετράει και συζητιέται. Οι Dead Kennedys έρχονται...

Περισσότερες πληροφορίες

Καμεράτα

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Σε συνεργασία με δύο ανερχόμενους καλλιτέχνες, τον τενόρο Γιόζεφ Καλέγια και τον μαέστρο Ραμόν Τεμπάρ, σε έργα Βέρντι και Μασνέ

Tchaikovsky Symphony Orchestra

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Έρχεται με τη φημισμένη πιανίστρια Varvara Nepomnyashchaya και με πλούσιο πρόγραμμα από έργα του Τσαϊκόφσκι («Ιταλικό καπρίτσιο», Πρώτο κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, σουίτες από τον «Καρυοθραύστη», την «Ωραία κοιμωμένη» και τη «Λίμνη των κύκνων». Διευθύνει ο Vladimir Fedoseyev).

Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

Σαν τροβαδούρος του 21ου αιώνα, με solo εμφάνιση (κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή), μεταφέρει συναισθήματα και σκέψεις που μας αφορούν όλους.

Dead Kennedys

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα πιο ιστορικά αμερικανικά hardcore punk ονόματα live στην Αθήνα. Support: Panx Romana

Βασίλης Ρακόπουλος

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Σε πρώτη εκτέλεση δύο σουίτες για κλασική κιθάρα και κουιντέτο εγχόρδων («Affection» και «No Answer»), σε αναζήτηση αισθητικής συνύπαρξης διαφορετικών ιδιωμάτων

21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας (1η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Hip hop στην Κεντρική Σκηνή, με τους Βέβηλο, Άγνωστο Χειμώνα, Fer De Lance, Rationalistas, DJ Magnum. Χορός και τραγούδια από το Κουρδιστάν, αφγανική παραδοσιακή μουσική, Kabeiria Percussion, Finger Family, Yovel στη Σκηνή των Μεταναστευτικών Κοινοτήτων και ηπειρώτικο γλέντι με τους Λαλητάδες στη Λαϊκή Σκηνή

21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας (2η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Ηλεκτρονική περιπλάνηση στην Κεντρική Σκηνή με Στέρεο Νόβα (DJ set), Cayetano (DJ set), SWORR. και Μέντα. Samy Fuego, Las Galoperas de Atenas, Plaza Girls, Loyal & Payman, Daisy Chain + Μαύρη Παλίρροια κ.ά. στη Σκηνή των Μεταναστευτικών Κοινοτήτων και ρεμπέτικα και λαϊκά με τους Μ. Πάππο, Φ. Σιώτα κ.ά. στη Λαϊκή Σκηνή

21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας (3η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Νατάσσα Μποφίλιου, Imam Baildi, Angelika Dusk, Παντελής Κυραμαργιός και Πλέγμα στην Κεντρική Σκηνή. Mandela Girls, Roze Wood, Ubuntu Drum and Dance, Martha Moreleon & Los del Sur, Momentum στη Σκηνή των Μεταναστευτικών Κοινοτήτων και ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο στη Λαϊκή Σκηνή

Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ (1η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Μια καλοκαιρινή μουσική γιορτή με τους Bandallusia, Χειμερινούς Κολυμβητές και Χαΐνηδες

Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ (2η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Tη μουσική γιορτή συνεχίζουν οι Baildsa, οι Θραξ Πανκc και η Boban Markovic Orkestar

1ο Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων (1η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Με πολλαπλές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Στο μουσικό κομμάτι, οι Μαρίνα Σάττι & Fonέs παρουσιάζουν την alternative, pop παράσταση «Yalla!» και η Παυλίνα Βουλγαράκη τους δύο προσωπικούς της δίσκους

1ο Φεστιβάλ Ισότητας των Φύλων (2η ημέρα)

  • Φεστιβάλ

Με πολλαπλές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Στο μουσικό κομμάτι, η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Σωτήρης Μπαλλάς σε λαϊκά κι έντεχνα και η Αφεντούλα Ραζέλη σε επιλεγμένο διαχρονικό ρεπερτόριο

Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

Σαν τροβαδούρος του 21ου αιώνα, μεταφέρει αισθήματα και σκέψεις που μας αφορούν όλους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

18/04/2024

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).