Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε)

Επειδή το καλοκαίρι ο πολιτισμός - και ιδιαίτερα η μουσική - περιοδεύει στην περιφέρεια, καταγράφουμε τα σημαντικά φεστιβάλ που διοργανώνονται εκτός Αθηνών.

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε)

Επειδή το καλοκαίρι ο πολιτισμός - και ιδιαίτερα η μουσική - περιοδεύει στην περιφέρεια, καταγράφουμε τα σημαντικά φεστιβάλ που διοργανώνονται εκτός Αθηνών.

Φεστιβάλ Δελφών

15-30 Ιουνίου, 11-12 Αυγούστου

Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, και με δορυφορικές εκδηλώσεις στις 11 και 12 Αυγούστου, μουσικά και θεατρικά δρώμενα θα παρουσιαστούν σε επιλεγμένους χώρους των Δήμων Δελφών και Δωρίδας, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο, το φυσικό κάλλος και την πλούσια ιστορία της περιοχής των Δελφών και της Φωκίδας.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Sani Festival, Χαλκιδική

Ιούλιος, Αύγουστος

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε) - εικόνα 1

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

26 Ιουλίου-22 Αυγούστου

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε) - εικόνα 2

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Μέθανα, Γαλατάς, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες, 1-6 Αυγούστου

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε) - εικόνα 3

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford, επιστρέφει στο καθιερωμένο, θερινό του ραντεβού από 01 έως 06 Αυγούστου 2018, με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο, και για δεύτερη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων. Tο μουσικόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα μοναδικών συναυλιών κλασικής μουσικής με σπουδαίες ερμηνείες έργων των Mozart, Beethoven, Faure, Debussy, Schumann, Liszt και σολίστ διεθνούς βεληνεκούς.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Μέθανα 2018

3, 4, 5 Αυγούστου

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε) - εικόνα 4

«Αρχές Αυγούστου Μέθανα 2018», ένα καινούργιο μουσικό φεστιβάλ ξεκινάει στα Μέθανα με τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Αττικής και την Αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων. Το μοναδικό τοπίο των Μεθάνων και η ιστορία τους είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να αναπτυχθεί ο καινούργιος αυτός θεσμός του τριήμερου φεστιβάλ μουσικής, που ευελπιστεί να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια, σημείο αναφοράς και πόλο έλξης.

Λελέκιος Φιέστα 2018

4-5 Αυγούστου, Νέα Κίος, Ναύπλιο

Το φιλόξενο λελέκι (εργοστάσιο Πελαργός στη Νέα Κίο)ανοίγει για τρίτη χρονιά τις πύλες του για ένα διήμερο που θα μείνει αξέχαστο!
Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
Σάββατο 4 Αυγούστου 2018
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ SOCIAL WASTE
Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
VODKA JUNIORS PLANET OF ZEUS BIG NOSE ATTACK BREATH AFTER COMA THE MIGHTY N

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Σάββατο 4/08 Προπώληση: 13€ (τα πρώτα 1000 εισιτήρια) Γενική είσοδος: 15€
Κυριακή 5/08
Προπώληση: 10€ (τα πρώτα 750 εισιτήρια)
Γενική Είσοδος : 12€
Εισιτήρια διημέρου : 20€

Samos Young Artists Festival

7-14 Αυγούστου

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε) - εικόνα 5

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ίδρυμα Schwarz μας προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι στο Samos Young Artists Festival, στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, στη Σάμο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Masha Ilyashov και του Αλέξη Καραϊσκάκη - Νάστου. Φέτος, το 2018, το Φεστιβάλ γιορτάζει τα εννέα χρόνια του.
Aκολουθεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων:
Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
Duo Sitkovetsky Alexander Sitkovetsky (βιολί) και Wu Qian (πιάνο)
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
Solo - Duo - Trio έργα Μπετόβεν και Παπάνα Σίμος Παπάνας (βιολί), Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο) και Αλέξης Καραϊσκάκης - Νάστος (βιολοντσέλο)
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
Ρεσιτάλ Πιάνου "A portrait of a Young Artist" Maxim Lando (πιάνο)
Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
Trio Arte Έργα των Beethoven, Bara και Ravel Veriko Tchumboridze (βιολί), Dorukhan Doruk (βιολοντσέλο) και Yunus Tuncali (πιάνο)
Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
Συναυλία μουσικής δωματίου από τον Schubert στον Bernstein Έργα των Schubert, Poulenc, Bernstein Θεόδωρος Ιωσηφίδης (πιάνο), Φανή Αντωνέλου (σοπράνο), Veriko Tchumburidze (βιολί), Φαίδων Μηλιάδης (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα), Αλέξης Καραϊσκάκης - Νάστος (βιολοντσέλο) και Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)
Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
Hortus Conclusus: Μουσική από την Ιταλία, 17ος αιώνας Latinitas Nostra baroque ensemble υπό τη Διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου Latinitas Nostra, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (Διεύθυνση και τσέμπαλο), Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο), Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε),Φανή Αντωνέλου (σοπράνο) και Δώρα Μπάκα (mezzo-σοπράνο)
Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018
Songs of the Mediterranean Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera Trio, Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί) και Κώστας Βόμβολος Kanoaki (ακορντεόν), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
Ρεσιτάλ πιάνου με έναν από τους νικητές του διαγωνισμού Swiss Concours 2018 Géza Anda (πιάνο)
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.schwarzfoundation.com.

Loutraki Festival - Opus 2018

8, 9 & 10 Αυγούστου

Για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opus 2018», στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2018, το οποίο θα διεξαχθεί από 8 έως 10 Αυγούστου, με συναυλία στο Αμφιθέτρο Ποσειδώνα στις 9 Αυγούστου και σεμινάρια στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου. «Με στόχο να φέρουμε τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνουμε τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσουμε το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσπίζουμε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opus 2018». Σεμινάρια και συναυλία με εξαιρετικούς πρεσβευτές του είδους, μας επιτρέπουν ένα δυναμικό ξεκίνημα που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Επίσημοι προσκεκλημένοι του φετινού φεστιβάλ είναι τρεις έλληνες μουσικοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Στάθης Καραπάνος (φλάουτο), ο Τριαντάφυλλος Λιώτης (πιάνο) και ο Ιάσωνας Κεραμίδης (βιολί), και ο διεθνούς φήμης Γάλλος τσελίστας, Dimitri Maslennikov. Με κινητήρια δύναμη την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, τους εκατοντάδες μαθητές, αλλά και φίλους της κλασικής μουσικής στο Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, θέτουμε στέρεες βάσεις για την καθιέρωση και θεσμοθέτηση μιας διοργάνωσης που θα διανθίζεται χρόνο με το χρόνο. Μια διοργάνωση παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, με την ευχή να αποτελέσει εφαλτήριο για ανακάλυψη και εξερεύνηση της ύψιστης τέχνης, της μουσικής», λέει ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ. Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν μουσικοί ή σπουδαστές μουσικής, ανεξάρτητα με το επίπεδο σπουδών τους. Θα πραγματοποιηθούν ατομικά, αλλά και ομαδικά μαθήματα ανάλογα με τις συμμετοχές. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 2744067376 (6-8 μ.μ.) και 6948574703. Οι μαθητές στα ομαδικά μαθήματα θα χωριστούν ανάλογα με το καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, Κολοκοτρώνη 17. Περισσότερες πληροφορίες: http://loutrakifestival.com/2018/07/12/seminaria-2/

13ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

8-25 Αυγούστου

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε) - εικόνα 6

Με καλλιτεχνική διευθύντρια την Ντόρα Μπακοπούλου, το Φεστιβάλ γίνεται 13 ετών και παρουσιάζει οκτώ συναυλίες που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής και θα δοθούν και πάλι στους χώρους που «ανακάλυψε» και καθιέρωσε το Φεστιβάλ: στη μαγική Παραλία της Αύρας δίπλα στο κύμα, στην ατμοσφαιρική Αυλή του Ναού του Σωτήρος, και στο «ζεστό» Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη, πάντα με χαμηλό εισιτήριο και προσφορές για τους νέους.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

8-19 Αυγούστου

Τα μουσικά φεστιβάλ που θα δούμε εκτός Αθηνών (και θα μας αναγκάσουν να ταξιδέψουμε) - εικόνα 7

Στο κάστρο, στα καλντερίμια, στους αρχαίους ναούς, στα μουσεία, στην παραλία, στην αγορά, στο λιμάνι… Στην Λέσβο η κλασική μουσική πάει παντού! Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου για 4η χρονιά φέτος παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα δίνοντας μία καινούρια διάσταση στην έννοια της ακρόασης και συμμετοχής στην κλασική μουσική. Το Φεστιβάλ Μολύβου θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 19 Αυγούστου στον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό της Λέσβου, αναμφισβήτητα έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της Μεσογείου. Παράλληλα ενεργοποιεί πολιτιστικά τοποθεσίες του νησιού ξεχωριστής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.