Περιμένοντας την Dee Dee... (άρχισαν οι προπωλήσεις)!

Η Dee Dee Bridgewater, η κορυφαία jazz τραγουδίστρια του καιρού μας, με ολοκαίνουργιο δίσκο και full αισθήματα, έρχεται για μια ακόμα φορά.

Περιμένοντας την Dee Dee... (άρχισαν οι προπωλήσεις)!

Ήταν να έρθει την περασμένη άνοιξη, ωστόσο η συναυλία της αναβλήθηκε – και μόνο όσοι ήσαν στη Σάνη το καλοκαίρι μπόρεσαν να την απολαύσουν. Η «εκκρεμότητα» τακτοποιείται τώρα με μια μεγάλη συναυλία της Dee Dee Bridgewater στο Μέγαρο Μουσικής, στις 13 Νοεμβρίου.

Περιμένοντας την Dee Dee... (άρχισαν οι προπωλήσεις)! - εικόνα 1

Ο καινούριος δίσκος της λέγεται “Memphis… Yes, I’m Ready”, μόλις κυκλοφόρησε και είναι από τους δίσκους που ακούω περισσότερο αυτές τις μέρες. Τον είδα (σε μορφή CD) πριν από 10 ημέρες στα ράφια γνωστού δισκάδικου. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κάνω… κράτει και περιμένω να κυκλοφορήσει σε βινύλιο για να αγοράσω! Η Dee Dee Bridgewater όμως δεν ανήκει στις συνήθεις περιπτώσεις… Στο “Memphis…” ακούμε κομμάτια που είναι standards από κάθε άποψη: “Yes, I’m Ready”, “Going Down Slow”, “Why?”, “The Thrill is Gone”, “Don’t Be Cruel”, “Hound Dog”, “Try a Little Tenderness”… μια ολόκληρη ιστορία. Την ιστορία αυτή τη χειρίζεται η Dee Dee με μοναδικό τρόπο – με τον δικό της τρόπο. Που είναι original όσο κανείς άλλος. Φυσικά ο δίσκος είναι αφιερωμένος στο Μέμφις, τη γενέτειρα της Dee Dee. Όμως και όλοι οι δίσκοι της Dee Dee Bridgewater, από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, έχουν αρκετές διαστάσεις tribute. Η Κυρία πέρασε την modern jazz και την soul, το μουσικό θέατρο και την disco, τη straight jazz και την world μουσική με τον δικό της, ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο. Όλα αυτά όμως θα τα πούμε αναλυτικά όταν θα πλησιάσουν οι μέρες. Ως τότε, θα περιμένουμε…

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Ώρα έναρξης: 20:30 Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικό: 15 € Ζώνη Γ: 18 € Ζώνη Β: 30 € Ζώνη Α: 45 € Διακεκριμένη Ζώνη: 70 € Προπώληση: Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηλεφωνικά: 210 7282333, Εκδοτήριο: Ομήρου 8, Σύνταγμα & www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Dee Dee Bridgewater

  • Jazz-Blues-Ethnic

Mια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της Memphis Tour. Ερμηνεύει τα τραγούδια από τη νέα εξαιρετική δισκογραφική της δουλειά «Memphis... I'm ready» αλλά και σπουδαία jazz standards

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".