Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα"

Μετά από ένα χειμώνα sold out συναυλιών και παρατάσεων το αφιέρωμα ψυχής του Μανώλη Μητσιά, «Ο Γκάτσος Που Αγάπησα», επαναλαμβάνεται για δύο ακόμη βραδιές του Μαΐου

Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα"

Η πρώτη συναυλία, την Παρασκευή στις 12 του μήνα μας θυμίζει τα 25 χρόνια που συμπληρώνονται από το θάνατο του μεγάλου ποιητή, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος συναυλιών στις 19 Μαΐου, στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση και στις 9:00 το βράδυ.

Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα" - εικόνα 1
Φωτό: Γιάννης Φαλκώνης

Ο Γκάτσος που αγαπήσαμε όλοι στα τραγούδια με τους στίχους του. Τραγούδια, στίχοι, ιστορίες που έχουν αγγίξει την ψυχή μας και που τώρα, στους ανάποδους αυτούς καιρούς, λειτουργούν σαν φάροι θάρρους, ελπίδας και προσμονής μιας "άσπρης μέρας". Τραγούδια που, ερμηνευμένα έξοχα και κάποιες φορές σπαρακτικά από τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και υποστηριγμένα μουσικά από τους δεξιοτέχνες Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) και Ηρακλή Ζάκκα (μπουζούκι, μαντολίνο), γνώρισαν πρωτοφανή απήχηση κατά τη φετινή περίοδο.

Πιάνει κορυφή "Ο Γκάτσος που αγάπησα" - εικόνα 2
Φωτό: Γιάννης Φαλκώνης

Τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης. Οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Ξεκινήσαμε για τρεις συναυλίες στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" και, χάρη στην αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου, φτάσαμε στις οκτώ και τώρα, με άλλες δύο στις 12 και 19 Μαΐου, πάμε για τις δέκα στο ίδιο χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μανώλης Μητσιάς

  • Ελληνική

«Ο Γκάτσος που αγάπησα»: ο τραγουδιστής που ερμήνευσε πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του ποιητή καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να τα αποδώσουν μαζί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

24/04/2024

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.