Ωδή στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη

Τον Μίκη Θεοδωράκη τιμά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια παράσταση αφιερωμένη στο χορωδιακό του έργο με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στις 6, 7/2.

Ωδή στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη

Τον Μίκη Θεοδωράκη τιμά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια παράσταση αφιερωμένη στο χορωδιακό του έργο με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στις 6,7/2.

Ωδή στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη - εικόνα 1

Μια τεράστια χορωδία αποτελούμενη από 300 χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα δημιουργείται για να ερμηνεύσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Οι κυριότεροι ποιητικοί κύκλοι που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναπτύσσονται μέσα από 30 περίπου τραγούδια υπό τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και τα έργα. Ειδικά για την παράσταση τα κείμενα έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Στα κείμενα που πλαισιώνουν την παράσταση ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και του ουρανού και των ανθρώπων, που χαρακτηρίζει τα τραγούδια της. Τα κείμενα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Στην παράσταση συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός. Το πρόγραμμα της συναυλίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους «Μικρές Κυκλάδες», «Επιτάφιο», «Άξιον Εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων». Η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

NFO
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα 11521 | Τηλ: 210-7282333 | Ώρα: 20:30 | Site: www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

  • Ελληνική

Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Θεοδωράκη με χίλιους χορωδούς από όλη την Ελλάδα συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Συμμετέχουν τραγουδιστές, λυρικοί καλλιτέχνες και ηθοποιοί.

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

  • Ελληνική

Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη με 300 χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.