Marianne Faithfull: No Exit

Μια από τις πιο εξαίσιες και συγκλονιστικές story-tellers της rock σκηνής – και τα live της το λένε καθαρά αυτό...

Marianne Faithfull: No Exit

Μια από τις πιο εξαίσιες και συγκλονιστικές story-tellers της rock σκηνής – και τα live της το λένε καθαρά αυτό...

Marianne Faithfull: No Exit - εικόνα 1

50 χρόνια στη μουσική, στους δίσκους, στην καλλιτεχνική ζωή κ.λπ. συμπλήρωσε το 2014 η Marianne Faithfull και αυτό σηματοδοτεί τόσο το “Give My Love to London” εκείνης της χρονιάς όσο και αυτό το live άλμπουμ που αποτελείται από ξεχωριστές στιγμές της “No Exit Tour” εκείνης της χρονιάς. Εξαιρετικός δίσκος το “Give My Love…”, με κομμάτια δικά της, του Roger Waters, του Nick Cave, των Everly Brothers, του Leonard Cohen και του Hoagy Carmichael, αποτύπωνε εναργώς τις πολλαπλές όψεις της ζωής της Marianne αλλά, κυρίως, τις καλλιτεχνικές πτυχές του δράματός της. Έτσι, το live “No Exit” δίνει μια περεταίρω – on stage – αποτύπωση αυτού, εντάσσοντας κλασικές της στιγμές (“As Tears Go By”, “Sister Morphine”, “The Ballad of Lucy Jordan”) αλλά δίνοντας το πραγματικό βάρος στα κομμάτια του “Give My Love to London”. Έτσι, δεν έχουμε ένα κυριολεκτικό live best of της πορείας της αλλά αυτού που είναι, αυτή τη στιγμή, καλλιτεχνικά η Marianne Faithfull: μια από τις πιο εξαίσιες και συγκλονιστικές story-tellers της rock σκηνής – και τα live της, σαν στοιχεία της μνήμης μας ή σαν καταγραμμένα ντοκουμέντα το λένε καθαρά αυτό.

Marianne Faithfull: No Exit - εικόνα 2

Το “No Exit” κυκλοφορεί σε ποικίλες μορφές: LP, CD, digital downloading, CD+BlueRay, CD+DVD. Το οπτικό μέρος είναι η καταγραφή της συναυλίας της στο Bela Bartok National Concert Hall της Βουδαπέστης και διαρκεί μιάμιση ώρα – είναι, δηλαδή, το βασικό format της υπόθεσης για όσους θέλουν το πλήρες mood. Η Marianne, με πρόσφατο το ατύχημα [κάταγμα ισχίου και ίσως όχι τόσο πετυχημένη ορθοπεδική εγχείρηση αποκατάστασης κατά τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Ρόδο εκείνη της χρονιά (2014)], που έρχεται να προστεθεί στις – πολύ πιο σοβαρές – επιπλοκές της υγείας της, μπαίνει στη σκηνή κρατώντας μπαστούνι και τραγουδάει αρκετό διάστημα καθιστή, όμως η υψηλή εκφραστική καλλιτεχνική ωριμότητα που την διακρίνει εδώ και τρεις δεκαετίες (τουλάχιστον) είναι εκεί – όπως και η ομορφιά, που όταν υπάρχει δεν χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Το “No Exit” δεν έχει – και δεν θα μπορούσε να έχει – το impact του “Blazing Away” του 1990 (στο ακουστικό όσο και οπτικό του μέρος). Είναι όμως ένα άλμπουμ που αγαπάμε – γιατί μας δίνει την αλήθεια του – και που θα μείνει σε ευκρινή θέση πλάι σε όλα τα άλλα της Marianne Faithfull. (Ear Music / Feelgood)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.