Kid Moxie: Perfect Shadow

Με τον τρίτο προσωπικό δίσκο φρέσκο στα δικτυακά δισκοπωλεία και την καριέ­ρα της σε νέα φάση, η Kid Moxie (aka Έλενα Χαρμπίλα) ζει και δημιουργεί στην Καλιφόρνια ακροβατώντας μεταξύ μουσικής και κινηματογράφου. Ο Κώστας Φάρκωνας τη συνάντησε στο Λος Άντζελες για μια συζήτηση γύρω από ήχους, ­εικόνες, ­φίλους αλλά και διλήμματα.

Kid Moxie: Perfect Shadow

Τρίτο προσωπικό album της κατά κόσμον γνωστής ως Έλενας Χαρμπίλα αλλά κυρίως της μουσικού που αγαπά να φτιάχνει μουσική με φίλους - και πολλαπλές ακροάσεις του σε διαφορετικές... ώρες και συνθήκες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: το νέο αυτό αμάλγαμα των ηλεκτρονικών ήχων, των ονειρικών ορχηστρικών και της ευέλικτης φωνής της Kid Moxie σκιαγραφεί σαφέστερα από ποτέ το πώς η μουσική που η ίδια ορίζει ως cinematic pop μπορεί να αποτυπωθεί χωρίς να γίνει εύπεμπτη, επίπεδη και προβλέψιμη. Είναι με διαφορά η ωριμότερη δουλειά της, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά και η περισσότερο "δεμένη", καταφέρνοντας να αγγίξει διαφορετικά "άκρα" στον ρυθμό και την μελωδία αλλά να διατηρήσει δικό της χαρακτήρα συνολικά.

Ο δίσκος απαρτίζεται από 11 κομμάτια: 6 κύρια και 5 διασκευές τους (remix) από διάφορους καλλιτέχνες. Ανάμεσα στα πρώτα δεν διακρίνεται παραδόξως τόσο το ομώνυμο του δίσκου, το Perfect Shadow - χωρίς να είναι κακό, δεν είναι ξεχωριστό - όσο το μοντέρνα ατμοσφαιρικό Dirty Air, το επιθετικά ρομαντικό 4 ΑΜ και το έξοχα κινηματογραφικό Girl Without A Secret. Τα Still High και Under This New Light συμπληρώνουν ταιριαστά μία μουσική ακολουθία που βρίσκει τα κορυφαία της σημεία όταν απομακρύνεται από την πεπατημένη της pop κι ενστερνίζεται περισσότερο την αισθητική των ήχων που θα συνέδεε κανείς με σινεμά και σκοτεινά video clip.

Όσον αφορά στα 5 remix... η αλήθεια είναι πως η συνολική ποιότητά τους είναι μεν άκρως ικανοποιητική, ποικίλλει όμως ευδιάκριτα από κομμάτι σε κομμάτι. Κινείται από το επίπεδο του απίστευτου (Dirty Air από Marsheux) σε αυτό του εξαιρετικού (Under This New Light από Astronautica), του αξιόλογου (Girl Without A Secret από dPen), του... διεκπεραιωτικά καλού (Still High από Tareq) έως του σχεδόν αδιάφορου (4 ΑΜ από Alkalein). Ειδικά στα remix, βέβαια, οι απόψεις των ακροατών ενίοτε διαφέρουν εντυπωσιακά, οπότε...

Δεν χωρά πάντως αμφιβολία στο γεγονός ότι το Perfect Shadow δημιουργικά είναι ολοφάνερο "βήμα μπροστά" για την Kid Moxie και μία από τις αληθινά αξιοπρόσεκτες φετινές συνεισφορές στον ήχο της μοντέρνας electronica με επιρροές κινηματογραφικές. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη δουλειά της - ενδεχομένως με ακόμη εντονότερο το ατμοσφαιρικό σινεστοιχείο, καθώς αυτό δείχνει να προσφέρει στην καλλιτέχνιδα μεγαλύτερο περιθώριο για πειραματισμό και έκφραση. Α, και τί μουσική θα φτιάξει με φίλους στο μεταξύ, φυσικά! (West One Music - iTunes / Bandcamp)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.