Van Morrison: ..It’s Too Late to stop now…

Σαφώς πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και πιο ανθεκτικά rock άλμπουμ όλων των εποχών.

Van Morrison: ..It’s Too Late to stop now…

Σαφώς πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και πιο ανθεκτικά rock άλμπουμ όλων των εποχών.

Van Morrison: ..It’s Too Late to stop now… - εικόνα 1

Τι είναι αυτό που μας κάνει να θεωρούμε ένα άλμπουμ ως ένα από τα κορυφαία live (άλμπουμ) όλων των εποχών; Δεν ξέρω! Πιθανόν η αίσθηση της άμεσης «ζωντάνιας» που σου δίνει το άκουσμά του – συν το άφθαρτο της αξίας του με την πάροδο του χρόνου. Προσωπικά, θα μπορούσα να βάλω καμιά δεκαριά ακόμα πλάι στο "..It's Too Late to Stop Now...", το διπλό αυτό ζωντανό άλμπουμ του Van Morrison, ως "τα κορυφαία" – και όλα θα ήσαν από τους rock χώρους (και χρόνους!). Το άλμπουμ στο οποίο αναφερόμαστε εδώ και τώρα έχει έναν υπότιτλο που αναδίδει έναν κάποιο κλσικισμό μέσα σε όλη του την τυπικότητα: “A two record set, recorded live in concert: Los Angeles and London – Summer 1973”. Το ίδιο κλασικός είναι και ο ήχος που προκύπτει από αυτόν – καθώς πρόκειται για κομμάτια όπου ο Van Morrison συνοδεύεται από την εκπληκτική Caledonia Soul Orchestra. Να θυμίσουμε ότι εκείνη την εποχή, στα πρώτα χρόνια των ‘70’s, ο George Ivan Morrison είχε ήδη μια σειρά από σπουδαία άλμπουμ (“Astral Weeks”, “Moondance”, “Tupelo Honey”, “Saint Dominic’s Preview”) που τον έκαναν μοναδικό στο rock στερέωμα και ξεχωριστό μέσα από τις αυθεντικές ερμηνευτικές του προσεγγίσεις στο rhythm & blues και την jazz. Και όλο αυτό είναι που αντικατοπτρίζεται, με αλήθεια και δύναμη, στο υπερ-90λεπτο αυτό διπλό άλμπουμ που (ξανα)επανεκδίδεται στην αυθεντική του υπόσταση (και σε mini-LP αίσθηση σε ότι αφορά την φόρμα). Σαφώς και είναι ένα από τα πιο όμορφα και πιο ανθεκτικά rock άλμπουμ όλων των εποχών. Με έναν καλλιτέχνη που αγαπάμε εδώ και χρόνια - συνεπώς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι... [Για την πληροφόρηση των φανατικών κομπλετιστών μουσικόφιλων, παράλληλα κυκλοφορεί και το τριπλό – συν ένα DVD – άλμπουμ “It’s Too Late to Stop Now… volumes II, III and IV” με αντίστοιχη κάλυψη των κοντσέρτων στο Troubadour και στο Santa Monica Civic του Λος Άντζελες και στο Rainbow του Λονδίνου, οι καλύτερες στιγμές των οποίων συνιστούν το ιστορικό άλμπουμ στο οποίο αναφερόμαστε. Το DVD περιέχει μαγνητοσκοπημένο υλικό από το Rainbow και είχε μεταδοθεί από το BBC]. (Exile / Feelgoood)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.