Μια συμφωνία για την Ιθάκη

Ένα άλμπουμ που αξίζει να έχουμε, ένα άλμπουμ που μπορούμε να ακούμε ξανά και ξανά, ένα άλμπουμ που σημαίνει πολλά…

Μια συμφωνία για την Ιθάκη

Ένα άλμπουμ που αξίζει να έχουμε, ένα άλμπουμ που μπορούμε να ακούμε ξανά και ξανά, ένα άλμπουμ που σημαίνει πολλά…

Μια συμφωνία για την Ιθάκη - εικόνα 1

Η κατάσταση είναι σχεδόν ονειρική: μια σπουδαία συμφωνική ορχήστρα με έναν διακεκριμένο μαέστρο, μια ομάδα από ξεχωριστούς τραγουδιστές, ένα σύνολο από όμορφα τραγούδια που, λίγο-πολύ, όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Αυτό είναι το άλμπουμ «Μια συμφωνία για την Ιθάκη» που κυκλοφορεί για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της ύπαρξης και της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και για να τονώσει και να επικοινωνήσει περαιτέρω το έργο του – που είναι έργο που χαρίζει ζωή. Τόσο απλά… Είναι η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον Αλέξανδρο Μυράτ. Και είναι η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Severine Maquaire και ο Vassilikos που ερμηνεύουν τραγούδια όπως «Εγώ μιλάω για δύναμη», «Βραδιάζει», «Όνειρο ήτανε», «Φύλακας άγγελος», «Θεσσαλονίκη», “Across the Universe” κ.ά. μέσα από τις εξαιρετικές, πλούσιες και αφηγηματικές ενορχηστρώσεις που έχουν κάνει ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Δεν είναι μόνο μια ανθολογία μουσικών στιγμών με κοινωνική στόχευση – όπως θα περίμενε κανείς έχοντας υπ’ όψιν ανάλογες περιπτώσεις. Είναι, κυρίως, ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project με ιδιαίτερες δημιουργικές διαστάσεις: όπως αυτά που ακούμε (συχνά-πυκνά;) στην διεθνή δισκογραφία και, συνήθως, τα ζηλεύουμε. Εδώ, επιτέλους, έχουμε κάτι ανάλογο που, αισθητικά, δεν υστερεί σε τίποτα από αυτά που έχουμε στο νου μας. Γι’ αυτό ξεκίνησα μιλώντας για (σχεδόν) ονειρική κατάσταση: για ένα άλμπουμ που κάνει το όνειρο πραγματικότητα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες τα δίνουν όλα και, τελικά, βγαίνει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα – ακόμα και στις λίγες υπερβολές του. Νομίζω ότι έχουμε ένα άλμπουμ που αξίζει να έχουμε, ένα άλμπουμ που μπορούμε να ακούμε ξανά και ξανά, ένα άλμπουμ που σημαίνει πολλά… (Feelgood)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.