Αφιέρωμα στην Τερέζα Στράτας

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την διάσημη Ελληνοκαναδή σοπράνο με μία συναυλία στο Θέατρο Ολύμπια (28/5).

Αφιέρωμα στην Τερέζα Στράτας

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την διάσημη Ελληνοκαναδή σοπράνο με μία συναυλία στο Θέατρο Ολύμπια (28/5).

Αφιέρωμα στην Τερέζα Στράτας - εικόνα 1

Καλλιτέχνις με σπουδαία πορεία στον χώρο του λυρικού θεάτρου η Στράτας είναι ιδιαίτερα γνωστή από την εκπληκτική της ερμηνεία στην “Lulu” του Άλμπαν Μπεργκ αλλά και από μια πληθώρα definitive εμφανίσεων και ερμηνειών που την τοποθετούν πολύ ψηλά και της δίνουν μια θέση συγκρίσιμη με αυτήν της Κάλλας. Η Τερέζα Στράτας, πέρα από την κλασική όπερα, έχει ερμηνεύσει Kurt Weill με όρους τελειότητας ενώ η κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά έχει καταγραφεί πολλάκις και στην πράξη. Στο αφιέρωμα της ΕΛΣ, δύο σπουδαίες και διεθνώς διακεκριμένες υψίφωνοι, με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, η Αλεξία Βουλγαρίδου και η Μυρτώ Παπαθανασίου θα ερμηνεύσουν τις άριες που σημαδεύτηκαν από την Στράτας. Μαζί τους ο καναδός τενόρος Άντρου Χάτζι, στο πλαίσιο της πρώτης συνεργασίας της ΕΛΣ με την Όπερα του Καναδά. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.

Παράλληλες εκδηλώσεις στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια Προβολή ντοκιμαντέρ για την Τερέζα Στράτας Κυριακή 24 Μαΐου στις 20.30 - Είσοδος ελεύθερη Ανοιχτή συζήτηση για την Τερέζα Στράτας Τρίτη 26 Μαΐου στις 12.00 - Είσοδος ελεύθερη [Με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα] Συμμετέχουν οι ομιλητές: Ρόμπερτ Πεκ - Πρέσβης του Καναδά, Μύρων Μιχαηλίδης - Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ, Πωλ Γκρούμπερ - Εκτελεστικός Διευθυντής, υπεύθυνος Προγράμματος του Σωματείου Φίλων της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, Θάνος Βερέμης - Επίτιμος Καθηγητής τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Μαλιάρας - Καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Περισσότερες πληροφορίες

Αφιέρωμα στην Τερέζα Στράτας

  • Όπερα

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη Ελληνοκαναδή διάσημη υψίφωνο Τερέζα Στράτας. Δύο διεθνώς διακεκριμένες υψίφωνοι, η Αλεξία Βουλγαρίδου και η Μυρτώ Παπαθανασίου, σε άριες που σημάδεψε με την ερμηνεία της η Στράτας. Μαζί τους ο Καναδός τενόρος Άντριου Χάτζι. Την ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.