«Οπερέτα και παλιά Αθήνα»

Η Μάρα Θρασυβουλίδου και ο Γιώργος Νιάρχος παρουσιάζουν στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» το Σάββατο 25/4 ένα πρόγραμμα με εμβληματικά τραγούδια του είδους.

«Οπερέτα και παλιά Αθήνα»

Η Μάρα Θρασυβουλίδου και ο Γιώργος Νιάρχος παρουσιάζουν στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» το Σάββατο 25/4 ένα πρόγραμμα με εμβληματικά τραγούδια του είδους.

«Οπερέτα και παλιά Αθήνα» - εικόνα 1

Η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος έχουν μια μακρά και ουσιώδη προϊστορία στο είδος της οπερέτας, που αποτελεί έναν ιδιαίτερο και πλούσιο κλάδο του ελληνικού αστικού / λαϊκού (με την έννοια urban και popular) τραγουδιού. Η παρουσία τους σ’ αυτό το μουσικοθεατρικό είδος τονίζεται από πάρα πολλές παραστάσεις τους στην Εθνική Λυρική Σκηνή και σε άλλα θέατρα και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους η Μάρα Θρασυβουλίδου και ο Γιώργος Νιάρχος, με την συμμετοχή του βαρύτονου Ηλία Τηλιακού, παρουσιάζουν στην «Αλεξάνδρεια» ένα πλούσιο οπερετικό πρόγραμμα που, ενδεικτικά, αποτελείται από τραγούδια όπως: "Φέρτε μου να πιώ" (από την οπερέτα "Χριστίνα" του Θ. Σακελλαρίδη), "Η παιχνιδιάρα" (Ν. Χατζηαποσιόλου), "Αγάπης λόγια" (από την οπερέτα "Οι ερωτευμένοι" του Ν. Χατζηαποστόλου), «Μόνο με σένα", "Πόσο σ' έχω συμπαθήσει","Σαν όνειρο μαγευτικό" (από την οπερέτα "Οι Απάχηδες των Αθηνών" του Ν. Χατζηαποστόλου), "Στο στόμα στο στόμα" (από την οπερέτα "Ο Βαφτιστικός" του Θ. Σακελλαρίδη), "Λες και ήταν χθες" του Κ. Γιαννίδη, "Μοναξιά" του Ed. Bianco, "Κι αν βγουν αλήθεια" του Αττίκ, "Λίγα λουλούδια" του Κ. Γιαννίδη κ.ά. Είσοδος: 15 ευρώ με ποτό, κρατήσεις: 210 86 73 655 & 694 49 45 710

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.