4 live που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Δυνατά jazz και blues ραντεβού, πειραματικοί ήχοι και θρυλικές εγχώριες επιστροφές σε μια εβδομάδα (2-8/3) με ιδιαίτερο μουσικό χρώμα.

4 live που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Δυνατά jazz και blues ραντεβού, πειραματικοί ήχοι και θρυλικές εγχώριες επιστροφές σε μια εβδομάδα (2-8/3) με ιδιαίτερο μουσικό χρώμα. Πέρα από τις συναυλίες σε πασχαλινό κλίμα για τις οποίες θα διαβάσετε αναλυτικά στο θέμα μας εδώ, η συναυλιακή εβδομάδα (2-8/3) έχει δυνατά jazz και blues ραντεβού, πειραματικούς ήχους και θρυλικές εγχώριες επιστροφές.

Deitra Farr: Bluesy groove!

4 live που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα - εικόνα 1

Με καυτά φάνκι μπλουζ και αισθαντικές σόουλ μπαλάντες που βγαίνουν από την καρδιά της μαύρης μουσικής έρχεται στο «Half Note Jazz Club» (3-6/4) η Deitra Farr. Με καταγωγή από το Σικάγο –και έχοντας βρεθεί από μικρή πλάι σε δυνατά μπλουζίστικα ονόματα της πόλης– η Deitra ανέπτυξε μια ξεχωριστή ερμηνευτική δυναμική. Ήδη από τον πρώτο της δίσκο, το «The search is over» του 1997, ένα εκπληκτικό μείγμα από μπλουζ, σόουλ και ποπ μπαλάντες την έκανε να ξεχωρίσει και να «ξεφύγει» από οποιαδήποτε περιοριστικά όρια. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε ήδη από προηγούμενα live της εδώ – όμως τώρα έρχεται με παρέα τους Soul Gift και τον Αυστριακό «μάγο» του χάμοντ Raphael Wressing. Για επιπρόσθετο groove.

Kurt Rosenwinkel: Liquid jazz guitar

4 live που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα - εικόνα 2

Ακούγοντάς τον έχεις την αίσθηση ότι ο κιθαριστικός του ήχος συνεχώς ανανεώνεται και δεν υπάρχει ούτε μία φράση στη μελοτροπική του δραστηριότητα που να οδηγεί σε υποψία πλήξης. Ο κιθαρίστας Kurt Rosenwinkel είναι ένας μελωδικός και εύγλωττος αυτοσχεδιαστής που διαθέτει εκπληκτική άνεση σε οποιαδήποτε συναυλιακό ή δισκογραφικό σετ – από σόλο μέχρι πλήρη big band. Στην 25ετή επαγγελματική του πορεία το ιδιαίτερα «ρευστό» παίξιμό του του έχει εξασφαλίσει συμμετοχή σε ξεχωριστά και πανστιλιστικά μουσικά projects με τέτοιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που τον τοποθετεί σε πρώτη γραμμή ζήτησης και ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά ο Rosenwinkel έρχεται στο «Gazarte» (2/4) με το νέο του κουαρτέτο.

Medea Electronique: Ηλεκτρικό 27ωρο!

4 live που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα - εικόνα 3

Η Medea Electronique και το «Booze» επιστρέφουν για το διήμερο 3-4/4 στις Electric Nights, ένα φεστιβάλ αρκούντως πειραματικής electronica, noisy μουσικής, αυτοσχεδιασμού κ.λπ. που παράγει ιδιαίτερα δημιουργικά vibes και συμμετοχικές καλλιτεχνικές situations με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η λίστα των μουσικών είναι πολύ μεγάλη για να αναφερθεί – αρκεί όμως να πούμε πως αυτό το μοναδικό ηχητικό trip διαρκεί 27 ολόκληρες ώρες με συνεχή ροή. Είκοσι επτά καλλιτέχνες σε 27 ώρες σημαίνει πως η μουσική που παράγεται είναι πολυμορφική και οι διαστάσεις της –για την αντίληψη του «ακροατή»– μεταβάλλονται. Εδώ, κάθε διάδραση (καλλιτεχνική ή επιστημονική, αισθητική ή βιωματική) γίνεται εμπειρία…

Μουσικές Ταξιαρχίες: Reunion στο «Κύτταρο»

4 live που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα - εικόνα 4

Πριν από 30 τόσα χρόνια, στο θρυλικό «Κύτταρο», τα σόου των Μουσικών Ταξιαρχιών και του Τζίμη Πανούση ήταν talk of the day. Το συγκρότημα είχε προκύψει στα τέλη των ’70s και κινούνταν σε μια αναρχοαυτόνομη βάση που, ως πολιτική / πολιτισμική τάση, είχε το ενδιαφέρον της. Σε σχέση με το ροκ, οι Μουσικές Ταξιαρχίες συνεισέφεραν δημιουργικότατα με άλμπουμ που έγραψαν ιστορία αλλά και με εκπληκτικά live. Τώρα (3-4/4 και 17-18/4) προκύπτει ένα ενδιαφέρον reunion της ιστορικής σύνθεσης (Τζίμης Πανούσης, Σπύρος Πάζιος, Γιάννης Δρόλαπας, και Δημήτρης Δασκαλοθανάσης), αλλά χωρίς τον Βαγγέλη Βέκιο που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Kurt Rosenwinkel

  • Jazz-Blues-Ethnic

Βιρτουόζος κι έμπειρος αυτοσχεδιαστής, ο Αμερικανός ηλεκτρικός κιθαρίστας της jazz δίνει ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας με την μπάντα του. Ο Kurt Rosenwinkel είναι μια ξεχωριστή και σπουδαία δημιουργική φωνή στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης μουσικής, για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ο Αμερικανός πολυοργανίστας, συνθέτης και παραγωγός έχει κερδίσει την διεθνή αναγνώριση για το ιδιαίτερο ύφος του και την συνεισφορά του στην αυτοσχεδιαστική μουσική, από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Νέας Υόρκης το 1991. Η κληρονομιά του ως η κατεξοχήν φωνή τζαζ κιθάρας της γενιάς του, είναι ξεκάθαρα εμφανής στα έντεκα άλμπουμ του ως leader, καθένα από τα οποία αποτελεί έμπνευση για κάθε μουσικό σε όλο τον κόσμο. Οι συνεργασίες με τον Eric Clapton, τον Q-tip, τον Gary Burton, τον Paul Motian, τον Joe Henderson, τον Brad Mehldau και τον Donald Fagen, δεν είναι παρά λίγα σημεία από έναν εξαιρετικά ποικιλόμορφο και εκτεταμένο κατάλογο με συμμετοχή σε περισσότερες από 150 ηχογραφήσεις.

Deitra Farr & The Soul Gift feat. Raphael Wressing

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η μοναδική φωνή της Deitra Farr μαζί με τους soul Gift και τις εκρήξεις του hammond του Raphael Wressnig μας προετοιμάζουν για βραδιές γεμάτες κολασμένο blues και funk

Electric Nights Festival

  • Πειραματική

Οι Medea Electronique σχεδιάζουν έναν 27ωρο μαραθώνιο πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής. Συμμετέχουν οι Robert B. Lisek (Πολωνία), Αγγελική Καράμπελα, Dushume (M. Βρετανία), Πάνος Αμελίδης, Ιωάννης Καλαντζής, Psychiceyeclix (Μ. Βρετανία), Mimi Kawouin (Γαλλία), Γιώργος Γεωργίου, Αντρέας Μονόπολης, Feedback Aerophonium (Γερμανία), Mats Lindström (Σουηδία), Ιάννης Ζάννος, Παναγιώτης Σιμσίρογλου, Night Shift, Νίκος Κυριαζόπουλος, I.S.E./Medea Electronique, Self-Absorption, Beatless Society, Studio 19, Θοδωρής Λαζόπουλος - Thedore Lazopoulos, Ida Hirsenfelder (Σλοβενία), Αναστάσης Γρίβας, Μανώλης Μανουσάκης, Manoli Moriaty/Frances Kay (Μ. Βρετανία), Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Trio Hermetico

Τζίμης Πανούσης και Μουσικές Ταξιαρχίες

  • Rock-pop-folk

Μετά τα sold out του Απριλίου, ο Τζίμης Πανούσης και η μπάντα-φετίχ της ελληνικής ροκ σκηνής καταλαμβάνουν ξανά το stage διαγράφοντας όλη τη διαδρομή από το «Disco Tsoutsouni» στο «Obi Obi Bi»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

24/04/2024

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.