Παναγιώτης Τερζάκης: “Είμαι εγώ, Κύριε”

Το θείο και ανθρώπινο δράμα μέσα από σπιρίτσουαλ, γκόσπελ, λίντερ και έντεχνα τραγούδια που συνοδεύονται από ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα μυσταγωγίας και εσωτερικής αναζήτησης. Μεγάλη Τετάρτη (8/4) στο Θέατρο Olvio.

Παναγιώτης Τερζάκης: “Είμαι εγώ, Κύριε”

Το θείο και ανθρώπινο δράμα μέσα από σπιρίτσουαλ, γκόσπελ, λίντερ και έντεχνα τραγούδια που συνοδεύονται από ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα μυσταγωγίας και εσωτερικής αναζήτησης. Μεγάλη Τετάρτη (8/4) στο Θέατρο Olvio.

Παναγιώτης Τερζάκης: “Είμαι εγώ, Κύριε” - εικόνα 1

Κραυγές αγωνίας, τραγούδια που εκφράζουν τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ανησυχία -αλλά και την ανάγκη είτε για αναζήτηση είτε για προσευχή- που είναι πανανθρώπινα. Η μυσταγωγία και η πνευματικότητα των τραγουδιών ωθούν τον ακροατή να ταξιδέψει μέσα από τα λόγια απλών ανθρώπων που έκαναν τον πόνο και την ιστορία τους τραγούδι. Μέσα από τα γκόσπελ και τα σπιρίτσουαλ ο άνθρωπος συνομιλεί με την Ψυχή, τη Φύση και το Θεό του. Τον ίδιο που εξυμνούν και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι και θρηνούν για το Πάθος και τη Σταύρωσή Του, με τρόπο μοναδικό, σπαρακτικό και ταυτόχρονα λυτρωτικό. Αυτή τη χαρμολύπη, την απόγνωση και την αισιοδοξία, το θρήνο αλλά και τη γιορτή, η οποία συναντάται από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα -και πέρα από θρησκείες και δόγματα- προσεγγίζει το «Είμαι Εγώ, Κύριε» με την ευχή πως, ό,τι κι αν μας συμβαίνει, κάποια στιγμή θα βρει ο καθένας μας τον δικό του Παράδεισο…» λέει ο Παναγιώτης Τερζάκης που επιμελείται το πρόγραμμα και ερμηνεύει τα τραγούδια. Στο πιάνο είναι ο Δημήτρης Βεζύρογλου και διαβάζει ο ηθοποιός Γιάννης Τσουρουνάκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

25/04/2024

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.