Με ποίηση και μουσική γύρω απ’ το μαρμάρινο σιντριβάνι

Αν σας εμπνέουν οι ταξιδιάρικες συναντήσεις λόγου και μελωδίας, στις 6-8/4 δώστε ραντεβού σε μια από τις ατμοσφαιρικές γωνιές του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.

Με ποίηση και μουσική γύρω απ’ το μαρμάρινο σιντριβάνι

Μπαρουτοκαπνισμένοι συνθέτες και βασανισμένες ποιήτριες, στίχοι με χροιά πολιτική κι έξαρση ερωτική, αλλά και ρίμες παράδοξες και γεμάτες χιούμορ έρχονται να ντύσουν αλλιώτικα το ξεκίνημα της Μεγαλοβδομάδας στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Αν σας εμπνέουν οι ταξιδιάρικες συναντήσεις λόγου και μελωδίας, στις 6-8/4 δώστε ραντεβού πλάι στο πολύχρωμο μαρμάρινο σιντριβάνι του τρίτου ορόφου. Αποτίνοντας φόρο τιμής στη φαντασία και τη διαφορετικότητα, το αφιέρωμα «He thought he saw an elephant» παντρεύει (κάθε βράδυ στις 9 μ.μ.) ετερόκλητες λογοτεχνικές και μουσικές επιλογές. Το υπογράφουν η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή και ο βραβευμένος ποιητής Θοδωρής Ρακόπουλος και θα ζωντανέψει με τη συνδρομή γνωστών φωνών της συγγραφής (Σωτήρης Δημητρίου, Αχιλλέας Κυριακίδης, Χάρης Βλαβιανός, Μαρία Τοπάλη) και του λυρικού τραγουδιού (Μάιρα Μηλολιδάκη, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Αναστασία Κότσαλη κ.ά.).

Περισσότερες πληροφορίες

He thought he saw an elephant

  • Εκδηλώσεις

Τριήμερο με λογοτεχνικές αναγνώσεις και μουσικές επιλογές από την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή και τον ποιητή Θ. Ρακόπουλο. Μ. Δευτ. 6/4, στη θεματική «Ουίσκι», διαβάζουν οι Σ. Δημητρίου και Δ. Παπαμάρκος και τραγουδούν οι Δ. Κωτίδου (υψίφωνος) και Αν. Κότσαλη (μεσόφωνος). Μ. Τρ. 7/4, «Χάρτες», διαβάζουν οι Αχ. Κυριακίδης και Π. Ιωαννίδης. Τραγούδι: Μ. Μηλολιδάκη (υψίφωνος), Μ. Συγγενιώτου (μεσόφωνος). Μ. Τετ. 8/4, «Alice», αναγνώσεις από τους Χ. Βλαβιανό και Μ. Τοπάλη. Τραγουδούν οι: Λ. Μεσσήνη (υψίφωνος), Μ. Μακρυνιώτη (μεσόφωνος)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".