«Αφροδίτη και Άδωνις» με γεύση καρναβαλιού

Μια απρόσμενη βραδιά όπερας με γεύση καρναβαλιού αλλά και… σοκολάτας προσφέρει η Καμεράτα, στις 7 και 8/2 στο Μέγαρο.

«Αφροδίτη και Άδωνις» με γεύση καρναβαλιού

Μια απρόσμενη βραδιά όπερας με γεύση καρναβαλιού αλλά και… σοκολάτας προσφέρει στο κοινό η Καμεράτα, στις 7 και 8/2 στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής

Το προκλασικό λυρικό έργο του Άγγλου συνθέτη John Blow παρουσιάζει στις 7 και 8/2 η Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου με σολιστ τον Ανδρέα Λινό (βιόλα ντα γκάμπα) με τους λυρικούς τραγουδιστές Μαρία Παλάσκα, Σταύρο Νικολάου, Δέσποινα Παναγιώτου, Δήμητρα Κωτίδου, Κωνσταντίνο Ζαμπούνη, Μιχάλη Ψύρρα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, τις χορεύτριες Δήμητρα Αντωνάκη, Ιώ Στούρη και Μαρία Κωνσταντάκη να ενσαρκώνουν τις Τρεις Χάριτες και την συμμετοχή της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Rosarte. Το έργο «Αφροδίτη και Άδωνις» πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγγλική Αυλή περί το 1683 και το λιμπρέτο του αποτελεί ελεύθερη απόδοση του ελληνικού μύθου, όπως αυτός έγινε γνωστός στην Ευρώπη μέσα από τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου. Η υπόθεση η οποία διαδραματίζεται σε ένα ξέφωτο, σε δάσος της Αρκαδίας, παρουσιάζει βουκολικούς έρωτες και δίνει μεγάλο βάρος στους γυναικείους χαρακτήρες.

Πέρα όμως από την παράσταση καθαυτή, οι δύο βραδιές στην Αίθουσα Banquet θα έχουν γιορτινή, καρναβαλική ατμόσφαιρα καθώς το κοινό καλείται να λάβει το ίδιο μέρος, χορεύοντας στους ρυθμούς ενός… bal baroque masqué με την ορχήστρα επί σκηνής! Όσοι αγοράσουν εισιτήριο για το έργο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το (δωρεάν) μάθημα μπαρόκ χορού που διοργανώνεται δύο ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Bruno Benne και να χορέψουν επί σκηνής –όπως και στο μπαρόκ «πάρτι» μετά την παράσταση– τα βήματα που διδάχτηκαν, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης. Πριν από την έναρξη της παράστασης, τoυς θεατές περιμένει μια ακόμη έκπληξη: το έντυπο πρόγραμμά της, που θα πωλείται τοποθετημένο μέσα σε ένα κομψό κουτί, περιέχει μια γλυκιά σοκολατένια έκπληξη δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου.

Περισσότερες πληροφορίες

«Αφροδίτη και Άδωνις»

  • Όπερα

Το προκλασικό λυρικό έργο του Τζον Μπλόου αποδίδεται από την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής με όργανα εποχής σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και με τη συμμετοχή σημαντικών λυρικών τραγουδιστών. Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά υπογράφει ο Ανδρέας Λινός. Ακολουθεί «μπαρόκ πάρτι» με τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

25/04/2024

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.