Dominus Orchestra: Rocks in Classical!

Η Dominus Orchestra παρουσιάζει την κλασική όψη των Deep Purple και του Jon Lord. Μια σύμμεικτη ροκ μπάντα και ορχήστρα εγχόρδων με frontman τον Στέλιο Καρπαθάκη ζωγραφίζει κλασικά τους Purple στα καλύτερά τους.

Dominus Orchestra: Rocks in Classical!

Η Dominus Orchestra παρουσιάζει την κλασική όψη των Deep Purple και του Jon Lord. Μια σύμμεικτη ροκ μπάντα και ορχήστρα εγχόρδων με frontman τον Στέλιο Καρπαθάκη ζωγραφίζει κλασικά τους Purple στα καλύτερά τους.

Dominus Orchestra: Rocks in Classical! - εικόνα 1

Πριν από 45 χρόνια, το ροκ γκρουπ των Deep Purple σε μια ξεχωριστή στιγμή / καμπή της πορείας του – από τον μουσικό ψυχεδελισμό προς στην χαρντ αισθητική – κάνει κάτι πρωτοποριακό για την εποχή: εμφανίζεται live στο Royal Albert Hall με συμφωνική ορχήστρα στο έργο Concerto for Group and Orchestra, μια τριμερή σπουδή του οργανίστα Jon Lord ανάμεσα σε κλασικούς τρόπους σύνθεσης και οργάνωσης και ηλεκτρικής μπλουζ δόμησης. Το αποτέλεσμα – που κυκλοφόρησε δισκογραφικά τρία χρόνια αργότερα, όταν οι Deep Purple είχαν πια ανέβει στην κορυφή και ετοιμάζονταν για τη “Mark III” φάση τους – δέχθηκε ποικιλόμορφες και ποικιλότροπες κριτικές, όμως ο χρόνος το δικαιώνει ως ένα εξαιρετικό αισθητικό εγχείρημα. Εξάλλου, ο Lord, παράλληλα με τους Purple, εντρύφησε ιδιαίτερα σ’ αυτή την συνθετική κατεύθυνση.
Με βάση όλο αυτό το πλαίσιο η δική μας Dominus Orchestra, που είναι μια 8μελής ροκ μπάντα και μία 14μελής ορχήστρα εγχόρδων, παρουσιάζει για πρώτη φορά εδώ τα τραγούδια των Deep Purple και τις συνθέσεις του Jon Lord σ’ αυτή τη μορφή, με τον γνωστό από το “The Voice” τραγουδιστή Στέλιο Καρπαθάκη. Η Dominus Orchestra, που διευθύνει ο Πέτρος Καρπαθάκης, δίνει μια ιδιαίτερη ερμηνεία στο κλασικό αυτό ρεπερτόριο. Οι παραστάσεις είναι στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά, στον Νέο Κόσμο στις 17 και 25 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου με αντίστοιχα support συγκροτήματα αντιστοίχως τους Groove Aloud, την Groove Attack Big Band και τους Pulse-R.

Πολυχώρος Άννα & Μαρία Καλουτά, 17, 25/1 και 1/2

Περισσότερες πληροφορίες

«Η Ροκ συναντά την Κλασική Μουσική», Dominus Orchestra & Στέλιος Καρπαθάκης

  • Rock-pop-folk

Η Dominus Orchestra (8μελής ροκ μπάντα και 14μελής ορχήστρα εγχόρδων) παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των Deep Purple και του Jon Lord. Στα φωνητικά ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Καρπαθάκης. Ανοίγουν οι Groove Attack Big Band

«Η Ροκ συναντά την Κλασική Μουσική» Dominus Orchestra, Στέλιος Καρπαθάκης

  • Rock-pop-folk

Η Dominus Orchestra, αποτελούμενη από μία 8μελή rock μπάντα και μία 14μελή ορχήστρα εγχόρδων, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των Deep Purple και του Jon Lord. Στα φωνητικά ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Καρπαθάκης. Ανοίγουν οι Groove Aloud

«Η Ροκ συναντά την Κλασική Μουσική» Dominus Orchestra, Στέλιος Καρπαθάκης

  • Rock-pop-folk

Η Dominus Orchestra, αποτελούμενη από μία 8μελή ροκ μπάντα και μία 14μελή ορχήστρα εγχόρδων, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των Deep Purple και του Jon Lord. Στα φωνητικά ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Καρπαθάκης. Ανοίγουν οι PULSE-R

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
25/04/2024

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο