Βασιλική Καρακώστα: Let it… V

Έρχεται στο «Half Note Jazz Club» στις 18/12 με τη ­γνωστή της ομάδα μουσικών αλλά και με guests ­μουσικούς δρόμου από τη Σενεγάλη και στήνει ένα πραγματικά εκρηκτικό πολυπολιτισμικό γλέντι.

Βασιλική Καρακώστα: Let it… V

Έρχεται στο «Half Note Jazz Club» στις 18/12 με τη ­γνωστή της ομάδα μουσικών αλλά και με guests ­μουσικούς δρόμου από τη Σενεγάλη και στήνει ένα πραγματικά εκρηκτικό πολυπολιτισμικό γλέντι.

Βασιλική Καρακώστα: Let it… V - εικόνα 1

Η Βασιλική Καρακώστα αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο εκφραστικές φωνές της νεότερης γενιάς. Ο τρόπος που «αγκαλιάζει» το τραγούδι και του δίνει μια νέα φόρμα –κι ενδεχομένως ένα νέο περιεχόμενο– είναι μοναδικός. Και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο ερμηνευτικό στιλ ή τάση, ούτε με κάποια ιδιαίτερη μουσική «σχολή». Η Βασιλική έχει μια ευχέρεια να προσεγγίζει οποιοδήποτε τραγούδι, αρκεί να νιώθει πως είναι κάτι που μπορεί να περάσει από μέσα της και να δοθεί (γενναιόδωρα) σε εμάς. Γι’ αυτό τα προγράμματα που παρουσιάζει, όπως τώρα το «V» στο «Half Note», είναι πάντα πολύμορφα και ιδιαίτερα.

Ακούγοντάς τη να τραγουδάει τραγούδια καινούργια, δικά της, που ταιριάζουν στη νεαρή ηλικία και το ταμπεραμέντο της αλλά και παλιά, διαχρονικά και ποικιλοτρόπως δοκιμασμένα, σκέφτεσαι: «Αυτό το κορίτσι του δίνει και καταλαβαίνει του τραγουδιού, του βγάζει τα μέσα έξω, το κάνει δικό της – και δικό μας. Το νιώθει και το νιώθουμε. Το ευχαριστιέται και το ευχαριστιόμαστε. Ξέρει να φτιάχνει μια όμορφη “κοινότητα”». Όπως τώρα, που καλεί μαζί της στη σκηνή ταλαντούχους μουσικούς από τη Σενεγάλη, τους οποίους η ίδια εντόπισε στις βόλτες της στην πόλη να παίζουν κρουστά και τους προσέγγισε.

Ακριβώς αυτό είναι το καλλιτεχνικό/ερμηνευτικό χαρακτηριστικό της Βασιλικής και είναι φανερό σε κάθε περίσταση – όταν τραγουδάει με τον Σαββόπουλο, με τον Πορτοκάλογλου, με τον Πετρολούκα Χαλκιά, με τους φίλους της, με οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε. οποτεδήποτε. Και είναι κάτι που μεταφράζεται σε φυσική δύναμη – η οποία ωστόσο δεν έχει αντικατοπτριστεί σε όλες της τις διαστάσεις στη μέχρι τώρα δισκογραφία της. Εκφράζεται όμως κάθε φορά που η Βασιλική πιάνει το μικρόφωνο για να τραγουδήσει ένα ηπειρώτικο ή ένα ποντιακό, ένα «έντεχνο» ή ένα «λαϊκό» τραγούδι. ­Είναι κάθε φορά που η Βασιλική και η παρέα της βγαίνουν για να στήσουν ένα γλέντι με το μοναδικό τους τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασιλική Καρακώστα

  • Μουσικές του κόσμου

Εκτός από τους μόνιμους συνεργάτες της, θα έχει στο πλευρό της τρεις ταλαντούχους μουσικούς δρόμου από τη Σενεγάλη. Μαζί θα επιχειρήσουν μια διαδρομή από τα ελληνικά και τα αφρικάνικα παραδοσιακά τραγούδια στο σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.