Ο Μάριος Φραγκούλης γράφει για την ελπίδα της ψυχής

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία του στις 5/9 στο Ηρώδειο, ο Μάριος Φραγκούλης καταθέτει τις σκέψεις του για το νόημα της ­μουσικής, τα spirituals τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας του δισκογραφικής δουλειάς αλλά και για το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Ο Μάριος Φραγκούλης γράφει για την ελπίδα της ψυχής

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία του στις 5/9 στο Ηρώδειο, ο ερμηνευτής καταθέτει τις σκέψεις του για το νόημα της ­μουσικής, τα spirituals τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας του δισκογραφικής δουλειάς αλλά και για το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, που έχει τον τίτλο «Sing Me an Angel» και όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντάνα αυτά τα τραγούδια. Από τον Μάριο Φραγκούλη

Ο Μάριος Φραγκούλης γράφει για την ελπίδα της ψυχής - εικόνα 1

Μια μοναδική βραδιά ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ένας ιερός χώρος κι ένα spiritual ταξίδι στην πνευματικότητα της μουσικής που φωτίζει την ουσία και το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, σε μια συναυλία με spiritual τραγούδια στο Ηρώδειο. Τραγούδια που μιλάνε απευθείας στην καρδιά, που σε εμπνέουν να προχωράς μπροστά ό,τι κι αν σου συμβαίνει. Να αγαπάς κάθε στιγμή σου, όσο δύσκολη κι αν είναι, και να σκέφτεσαι θετικά την επόμενη ημέρα. Αυτό είναι το ταξίδι μου στα μονοπάτια της spiritual μουσικής, ένας κύκλος τραγουδιών ζωής, έμπνευσης κι αισιοδοξίας. Λένε ότι η μουσική είναι η «γλώσσα» της ψυχής. Μέσα από τη μουσική προσωπικά βρίσκω το νόημά μου ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη. Αυτή πιστεύω ότι είναι και η ουσία της μουσικής. Πρέπει να επιδείξεις προσωπικότητα, χαρακτήρα και πάνω από όλα όλη σου την αλήθεια… Πρέπει να εκφράσεις τις ελπίδες της ψυχής σου… Αυτό είναι το πρώτο –το βασικό– πράγμα που κάνω…. Απλά αυτό σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα επιστρέψω στο Ηρώδειο με καλεσμένη μου τη Νορβηγίδα ταλαντούχα σοπράνο με την «κρυστάλλινη» φωνή Sissel, μία από τις καλύτερες classical cross over καλλιτέχνιδες στον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί της και πιστεύω ότι θα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή, γεμάτη όμορφες μουσικές κι έντονα συναισθήματα. Και είναι τιμή και χαρά που μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου να στηρίξω μέσω αυτής της εκδήλωσης ένα σπουδαίο σκοπό, όπως αυτόν του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου I Live For Me - Όλα Για Τη Ζωή Μου, το οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα –με βάση τα πρότυπα του εξωτερικού– στοχεύει πάνω από όλα στην ηθική και την πρακτική μέριμνα των ασθενών με καρκίνο και χρόνια νοσήματα, ενισχύοντας την ψυχολογία, την εξωτερική εικόνα, την αυτοπεποίθηση και κυρίως την πίστη αυτών των ανθρώπων, ως μέσο ανάκαμψης από την ασθένεια. Διότι δεν έχει σημασία από πού έρχεσαι, τι επάγγελμα κάνεις, σε ποια χώρα βρίσκεσαι ή σε ποια κοινωνική τάξη όταν ο στόχος σου είναι να δώσεις δύναμη κι ελπίδα στους ανθρώπους που αγωνίζονται να επιστρέψουν με θάρρος στη ζωή. Γιατί το νοιάξιμο κάνει θαύματα...

Περισσότερες πληροφορίες

Μάριος Φραγκούλης

  • Μουσικές του κόσμου

«Sing Me an Angel»: ο διάσημος ερμηνευτής τραγουδάει σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση αποσπάσματα από το επερχόμενο διεθνές άλμπουμ του με spiritual τραγούδια. Μαζί του η Νορβηγίδα καταξιωμένη σοπράνο Sissel και η συμφωνική ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, υπό τη διεύθυνση του Richard Balcombe, σε μια συναυλία αφιερωμένη στους σκοπούς του ιδρύματος Ι Live For Me

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

16/04/2024

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".